Vlastík Fürst

Chrám už nebude potřeba

25. 12. 2016 8:10:55
Město, kterému Bible dává jméno Nový Jeruzalém, je nádherné. Mnozí architekti i umělci se ho pokusili namalovat podle popisu, který zachytil apoštol Jan v knize Zjevení.

Avšak chrám jsem v něm nespatřil: Jeho chrámem je Pán Bůh všemohoucí a Beránek. (Zjevení 21,22)

Pro mnohé z nás ale v tomto městě chybí něco, co považujeme za součást naší víry. Jan v Novém Jeruzalémě nevidí žádný chrám.

Jak to? Copak v Božím království nebudou bohoslužby?

Jan tuto informaci uvádí skoro v závěru své knihy. Díky tomu už víme, jak nádherné bude společné uctívání našeho Spasitele a také nebeského Otce i Ducha svatého. Spasení budou zpívat úžasné písně. Budou to písně, které spontánně vytrysknou z našeho nitra.

Už dnes je Bůh uctíván. Naši planetu v tomto uctívání zastupují dvacet čtyři starci, o kterých jsme už také četli. Boha chce oslavovat každá nepadlá bytost ve vesmíru. Je jich tak obrovské množství, že by je nepojal žádný chrám.

Jan píše, že v tom krásném městě, kde bude Boží trůn, neviděl žádný chrám. Už totiž nebude potřeba, protože se celý vesmír stane chrámem. Oslavné písně budou znít všude, nejen na naší planetě. Až bude poražen ďábel, zazní oslavné písně napříč nekonečným vesmírem. Ježíš, náš Spasitel, touží po tom, abychom u toho byli i my. Také proto zemřel na kříži.

Pane Ježíši, těším se na chvíli, kdy se všechny vesmírné bytosti spojí se spasenými lidmi při zpěvu toho nejkrásnějšího chorálu.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl: Ježíšův nebeský domov

Autor: Vlastík Fürst | karma: 30.54 | přečteno: 603 ×
Poslední články autora