Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Petr Pavel je válečný štváč!

„Nemohu volit Petra Pavla, protože mám dva syny a nechci své děti poslat do první linie na Ukrajině“, napsala mi kamarádka na FB. V prvním kole proto dala hlas Jaroslavu Baštovi, který prý není válečný štváč.

     Lidí, kteří věří, že Petr Pavel, generál v záloze, touží po funkci prezidenta jen proto, aby naše syny zavlekl do války s Ruskem, přibývá. Začal s tím Jaroslav Bašta, který navíc sliboval i svržení vlády. Andrej Babiš, zkušený predátor, zavětřil pro druhé kolo prezidentských voleb možnou kořist mezi Baštovými voliči a jeho tým rozjel další kampáááááň. Nejen že na Baštovo strašení válkou navázal, ale ještě ho vyostřil.

     Na FB opakovaně čtu, že Petra Pavla volí jen ti, kdo nebyli na vojně. Prý, kdyby na ní byli, věděli by, co je „tahle guma zač“. Možná jste také viděli koláž, na které je „generál“ ve společnosti ďábla. Andrej Babiš se svým štábem dělá i téměř nemožné, aby co nejvíce z nás uvěřilo, že Petr Pavel je pro svou profesní minulost „válečný štváč!“
Pravdou je, že Andrej Babiš se díky tzv. „modré knížce“ základní vojenské službě vyhnul. To může být důvod, proč v roce 2017 ve své knize „O čem sním, když náhodou spím“, navrhoval: „Je důležité, že jsme v NATO, ale historie nás učí, že se máme spoléhat sami na sebe. NATO by se mělo změnit z obranného paktu na útočný.“ (str. 258)

     Proč si myslím, že právě „modrá knížka“ může být počátkem toho, že se Andrej Babiš pokusil tímto výrokem zařadil mezi „jestřáby“, tedy lidi s militantními choutkami? Může za to vzpomínka na dobu, kdy jsem „sloužil“ v Tachově. My, obyčejní vojáci jsme vůbec netoužili po tom, aby vypukla válka. Znali jsme pravdu o tom, v jakém stavu byla naše armáda i celá Varšavská smlouva. Technika v garážích byla sice čistá, karoserie se leskly, ale jsme všichni věděli, že kdybychom měli vyrazit na delší cestu, daleko bychom se nedostali.
Nejen obyčejní vojáci si válku nepřáli. Stejně to viděla většina důstojníků, snad s výjimkou „politruků“. Ostatní věděli, jakou životnost by měly například osádky tanků nebo obrněných transportérů, tzv. „bévépéček“ – bojových vozidel pěchoty. V případě konfliktu se počítala na minuty.

     Vojna mi pomohla pochopit, jakou katastrofou je válka. Z toho důvodu jsem přesvědčen, že Petr Pavel, jako bývalý voják, který zažil i skutečné boje, netouží po tom, abychom se přímo účastnili války.
Andrej Babiš ruku v ruce s Jaroslavem Baštou straší naše ženy a matky bájemi, podle kterých jim Petr Pavel odvede jejich syny na frontu. Oba dva si zaslouží naše odsouzení, protože dobře ví, jaká je to lež. Chraňme před touto zbabělou manipulací i naše nejstarší spoluobčany, zvláště ty, kteří stále věří, že „když je něco v televizi nebo v novinách, je to pravda“.
Mnohým z nich včera přišla podvodná sms, jejíž původ už vyšetřuje policie, a asi tušíme, že tento "vítr" nejspíše nefouká z týmu Petra Pavla.

     Andreje Babiše vnímám jako zbabělce nejen v této kampani. Ve své touze po „hradě“ se neštítí používat ani ty nejpodlejší lži a manipulace. Možná by mu pomohl týdenní pobyt v místech, kde znějí sirény a na obloze jsou vidět rakety a drony. Třeba by mu pak došlo, že NATO musí zůstat obraným paktem i nadále.

     Pokud bych se měl ve druhém kole prezidentských voleb rozhodovat podle toho, kdo bude aktivněji bránit našemu zavlečení do válečného konfliktu, volil bych emeritního generála Pavla, protože ten, na rozdíl od Andreje Babiše neměl „modrou knížku“ a absolvoval „vojnu“. Nejen tu v době socialismu, ale i tu ostrou, když se zúčastnil mise UNPROFOR v bývalé Jugoslávii. Za záchranu 50 francouzských vojáků byl ve Francii vyznamenán Řádem čestné legie, tedy tím nejvyšším oceněním, které je možné ve Francii získat. Václav Havel jeho službu ocenil tím, že mu udělil Medaili Za hrdinství.

     Andrej Babiš tvrdí, že není voják a výjimečně nelže. Není.
Zkuste si představit, že bojujete v týmu, kde si navzájem musíte krýt záda, protože vám jde o život. Koho byste v takové chvíli chtěli mít jako součást týmu? Chtěli byste, aby vám záda kryl majitel „modré knížky“, nebo emeritní generál?
A vy, maminky, co se bojíte o své syny, uvažujte. Chcete, aby jim v případě napadení naší vlasti velel člověk, který se chová jako zbabělec, nebo muž, který riskoval svůj život, aby zachránil 50 spolubojovníků?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastík Fürst | čtvrtek 19.1.2023 10:10 | karma článku: 36,71 | přečteno: 1964x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

Jak se vám dnes vstávalo? Už jste se těšili na vše, co vás v průběhu dne čeká? Ovenka, naše čtyřiadevadesátiletá babička, vstávala s obavami. V noci se jí ztratily její „spodní zuby“.

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 20,57 | Přečteno: 428x | Diskuse| Osobní

Vlastík Fürst

Budu plnit sliby, které jsem ti dal

Dnešní žalm má v záhlaví napsáno: „Davidova píseň pro sólový zpěv za doprovodu strunného nástroje.“ Jako mnohé Davidovy písně i tato začíná naléhavým voláním, doslova „úpěním“.

17.5.2024 v 19:10 | Karma: 12,74 | Přečteno: 224x | Diskuse| Osobní

Vlastík Fürst

Včera básníkem, dnes atentátníkem

Slovensko včera zažilo šok – jedenasedmdesátiletý básník Juraj Cintula vytáhl zbraň a vypálil několik kulek, z nichž tři skončily v těle slovenského premiéra. Poeta vyměnil boj slovem za skutečnou zbraň...

16.5.2024 v 14:48 | Karma: 30,97 | Přečteno: 2331x | Diskuse| Společnost

Vlastík Fürst

Jourová se prý úplně zbláznila

Tvrdí to o ní Andrej Babiš. Není to sice žádná žhavá novinka, protože to zveřejnil už před měsícem, přesto nebude na škodu se u jeho vyjádření ještě jednou na chvíli zastavit.

10.5.2024 v 10:39 | Karma: 33,96 | Přečteno: 3587x | Diskuse| Společnost

Vlastík Fürst

8. květen – nejdůležitější výročí mého života

V mém životě je mnoho významných dnů, ale 8. květen je od roku 1986 tím nejdůležitějším a nejvýznamnějším výročím a svátkem mého života.

8.5.2024 v 8:47 | Karma: 24,73 | Přečteno: 513x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Nemovitosti bez majitele? Rusové chtějí na Ukrajině zabavit přes 13 tisíc bytů a domů

21. května 2024  7:59

Ruské úřady chtějí na okupovaných ukrajinských územích zabavit více než 13 tisíc bytů a domů, které...

Prezident Pavel navštíví Explosii, děti v léčebně i podebatuje ve Vysokém Mýtě

21. května 2024  7:30

Poslední kraj, který v roli prezidenta České republiky Petr Pavel ještě oficiálně nenavštívil, je...

Kolony brzdí provoz na D5 a D8 před hranicemi, důvodem jsou německé kontroly

21. května 2024

Na dálnicích D5 a D8 stojí před hraničními přechody do Německa dlouhé kolony především kamionů....

Neapolí otřáslo zemětřesení. Bylo nejsilnější za posledních 40 let

21. května 2024  6:16,  aktualizováno  6:29

Okolím jihoitalské Neapole v pondělí večer otřáslo zemětřesení, podle agentury AFP nejsilnější za...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 3341
  • Celková karma 28,14
  • Průměrná čtenost 793x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.