Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Propagátor království

3. 3. 2010 14:44
Autor je Bůh :-))

Ano - Bůh je nadrozumový, nadpřirozený. Již pouhá existence kosmu dokazuje, že ať jeho konečnost nebo i jeho nekonečnost je rozumem nepochopitelná.

Tradiční filosofie staví běžný rozum na krále hmotnosti, ale nad hmotou je duch, nad duchem praduch, nad praduchem božská sféra s archanděli a nad nimi je něco co nemá formu a jenom kvůli tvorům si ji občas obléká - BŮH !!

Takže pouhý rozum je malý pán na například moudrost.Například posoudit jestli je někdo dobrý člověk, nebo zda je něco krásné rozum nezvládá - proto potřebujete cit - intuici... prostě krása a jiné věci například moudrosti jsou tzv. iracionální a to nikoliv z důvodu že by byly hloupé, ale proto, že jsou nadrozumové - mimo jeho chápání.

I sám velký mistr rozumu Albert Einstein shrnul své uvědomění si omezenosti do "I want to know,mind of the God" nebo něco ve smyslu, že by chtěl vědět , jak Bůh přemýšlí.Podotýkám, že nešlo o větu ironickou, jsa sám nábožensky založen...Je bezpočtu velkých myslitelů, kteří byli věřící...

0 0
možnosti
K

Kru.El

3. 3. 2010 15:25
Re: Autor je Bůh :-))

Krása, rozum, cit i víra mají normální biologický a psychologický základ.  Stejně jako pocit, že se v tomto případě jedná "něco víc" než jen o normální fyzikální a chemické děje.

0 0
možnosti
EK

Propagátor království

3. 3. 2010 17:18
Re: Autor je Bůh :-))

Ano, materialisté jsou věřící v materii jakožto jediné existující.Nic na co si nesáhnou, nebo alespoň, co nezaznamenají přístroje neexistuje...

Pak ovšem znám slabinu tohoto tvrzení - předpovězení věcí budoucích.Věštecké sny, Nostradamus, který staletí dopředu předpověděl Napaulona Roye - Napoleona a Histera - Hitlera... takže se probuďte a to nejehovistickým způsobem.Probuďte se v duchu.Intuice, láska ... má sice pochopitelně i tělesné projevy, ale stejné je to i s kabelem kterým prochází proud.Proud je pak připodobněním ducha a ohřev drátu je projev ve hmotě....

Totiž rozumem zpochybnit dokáži cokoliv - Třeba jste ve skutečnosti na Marsu a o zemi se vám sní dokonalý virtuální výlet :-))

0 0
možnosti
K

Kru.El

3. 3. 2010 17:53
Re: Autor je Bůh :-))

Věštění je hádání budoucnosti, kde není vyloučeno, že se něco čas od času podaří uhádnout, což ovšem neznamená žádné zázračné vlastnosti. Vhodnou předpověd byste s trochou snahy našel skoro ke každé významnější události. Už víte o tom, že pád Ikara byla předpověď pádu WTC po teroristických útocích a jeho křídla z perutí jsou symbolem křídel orla, kterého mají USA ve znaku. Šokující co?

Jinak já žádného Napaulona, Staliouna ani Histlera neznám, takže pokud viděl Nostradamus do budoucnosti, tak ty jména měl napsat, tak jak se píší a nesnažit se nás zbytečně zmást.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

3. 3. 2010 15:55
Re: Autor je Bůh :-))

Tak Einstein nikdy neprohlásil, že v Boha věřil či věří. Ten překlad je nesprávný. Einstein tím sděloval, že by chtěl mít myšlení Boha. Tedy být odpoután od fyzické a mentální omezenosti člověka. protože si uvědomil, jak mnoho je nepoznatelných zákonitostí..Bohužel se toho chopili teisté a honem přispěchali s tvrzením o víře..

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,37
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.