Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

intago

1. 4. 2010 14:52
proč kladete

setkání s Bohem do budoucna?? Proč ne hned? Jen chtít. Já Ho viděl mnohokrát a řeknu vám jako všichni, kteří Ho také viděli, že To stojí zato. A hovořit s Ním? To můžete denně. Otázka, odpověď. Jako sv.Faustyna. Pak papeže nebudete potřebovat, nač také...

0 0
možnosti
KM

kleo

30. 3. 2010 17:54
z vašeho článku jsem nepochopil,

proč a zač si vlastně papeže vážíte...;-)

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

29. 3. 2010 22:30
Tak to dopadá, když si Písmo sv. každý vykládá,jak chce!

Nějak jste těmto lidem ( o p. Krejčím nemluvě,ten je zvláštní kategorie) zapoměl povědět, že tento text má předchozí a následují verše!

Toto Ježíšovo kázání je totiž kritikou praktik farizeů a potažmo současného rabínského judaismu, a zároveň různých sekt !

Nejde zde o titul samotný ale způsob provedení je zde kritizován! Jistě víte, že ideálem katolického kněze,potažmo biskupa-následníky a pokračovatele apoštolů je být ,,alter Christus,, což zároveň znamená, že takový člověk sám sebe potlačuje, a dává se plně k dispozici Kristu! Že vše co učí a koná ve věcech víry je z Boha, nikoli z něj!

Ano,takový člověk skutečně může být duchovním otcem věřících, a má na tento titul nárok ! O nástupci sv. Petra nemluvě ( to pro ,,osvícené,, z Manily)!!

Narozdíl od různých ,,guru,, nějaké sekty, jejichž učení pochází z nich, a ne od Boha! Je úplně jedno,zdali se tak chová ,,katolický láma,, od sv.Salvatora, nebo pastor heretické sekty!

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

29. 3. 2010 23:21
Re: Tak to dopadá, když si Písmo sv. každý vykládá,jak chce!

Připomínám, že učit pověřil Ježíš apoštoly v čele se sv.Petrem a nne kde koho kdo si vymyslí sám, co je dobré pro něj,i jeho následovníky! (Mat. 28, 18-20) (Luk. 24, 44-48)

Nu, a nyní co se papežského úřadu týká: Ježíš ustanovil sv.Petra jako hlavu Církve kterou založil ! (Mat.16, 18) ( Jan 21, 15-17)

Ježíš také slíbil, že zůstane neviditelnou hlavou Církve, a zůstane s Ní navěky! Tím zároveň potvrdil,že to,co slíbil Petrovi a apoštolům se bude vztahovat i na jejich nástupce! (Mat.28, 18-20) A zároveň tím ukazuje oprávněnost ústního podání apoštolů,tzv.Tradice jako legitimního a základního zdroje víry( neb Evangelia ani Epištoly ještě neexistovali)!

Proč? Přece řekl: Já s vámi jsem po všechny dny,až do konce světa!  A apoštolové již nejsou mezi námi, a konec světa ještě nenastal! Tudíž nehovořil k nim jako k Petrovi,Janovi etc. ale jako k prvním biskupům Církve,a k jejich nástupcům! Každým jiným výkladem bycho vlastně obviňovali Ježíše ze lži!

0 0
možnosti
O

Obludni_K

29. 3. 2010 18:26
Otázka

"Může ale něco podobného prohlásit protestant?" mně přivedla k myšlence: a může ale něco podobného prohlásit ateista? Inu, může, jistěže může... ale proč by to dělal? :-)))

0 0
možnosti
RS

leonet

29. 3. 2010 18:06
Konečně něco...

začínate se zajímavě vybarvovat. R^

0 0
možnosti
FK

manilaman

29. 3. 2010 15:09
Ja bych trochu upravil ten nadpis clanku

Podle obsahu to neodpovida nadpisu, "Vazim si papeze."  A za co? Zdegradoval jste ho a to pravem na samozvance. Vysvetlil jste nam kdo je skutecny svaty otec, cili nazev "vazim si papeze" je nemistny. Mozna si ho vazite ze ma tu vytrvalost se plest do ceho mu nic neni a to z pozice vynucene a jeste stale jhat lhat. To bych bral. Nesnazim se do vas starat, jen ctu pozorne a tak verim ze urcite souhlasite s mym nazorem, ze papez je samozvanec, ktery se udelal diky jeho skupine "vyvolenych" ve Vatikane ambasadorem nebe, lec nepravem, nebot buh je ten pravy otec.Nazval bych to "Vazim si praveho svateho otce, nikoliv papeze."  To by byla svata pravda podle obsahu clanku.  Nic vsak ve zlem.

0 0
možnosti
S

Semper2

29. 3. 2010 14:45
Mame skveleho papeze

nejlepsiho od dob papeze Pia XII., svate povesti.

Snad dokaze vycistit Cirkev od zednaru.R^R^R^

0 0
možnosti
EV

Elx.

29. 3. 2010 13:57
:-)

A já si vážím Vás za Vaše články:-)

0 0
možnosti
A

Anup1

29. 3. 2010 12:26
Neměl být v nadpisu otazník?

Ač jsem pokřtěná jako římskokatolička,papeže,ani představitelů této instituce si nevážím,vzhledem k tomu,že něco káží,ale sami se tím neřídí.Což znamená,že asi nerozumí Bibli,či nechtějí?Kdo  v ní hledá sám,ten to vidí,i to,že se v kázání vyhýbají některým důležitým pasážím,svědčící o tom,že plnou Pravdu ještě dostaneme... Dělají to ale i jiné církve.

Jinak s ostatním,co v článku píšete,se plně ztotožňuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3333
  • Celková karma 30,40
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.