Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
(

(_o-o_)

1. 4. 2010 19:16
(_O-O_)

... "Spousta lidí odmítá přijmout víru v Boha, protože jednání křesťanů se rozchází s tím, co učí Bible" ...

Proč v tom stále cítím ten podtext, že jediné správné je "víra v Boha"! .... Proč nenecháte ateisty, aby si věřili jen v to, v co chtějí?

0 0
možnosti
I

intago

1. 4. 2010 14:10
nařizuje NZ celíbát?

Ovšem že ne, jen doporučuje. Dokonce první papež, sám sv.Petr manželku měl. Apoštol Pavel ho jednou zkritizoval za pokrytectví, to b yse nyní asi nestalo, kdepak papažská neomylnost!

Jenže sex nelze zastavit nějakým příkazem! Kdo se o to pokusí, bude mít problém, i tento. Celibát dokáže zničit všechno a také to dělá. Kdo se zablokuje vůči sexu, zablokuje se i vůči Bohu... Ježíšova smrt je konec Desatera, to snad NZ říká jasně. Ale kdo to ví? Čte ho někdo vůbec?:-/

0 0
možnosti
E

Eremite

1. 4. 2010 15:27
NZ říká jasně. Čte ho někdo vůbec? ANO NZ rika vse jasne.

Je nutne NZ cist a byt svéprávný, nenechat se utlacovat necimi nebiblickymi doktrinami, ale zaroven byt pokorný a vedet, ze Buh zna srdce kazdeho!!V a odmeni kazdeho podle jeho skutku a viry;-)

0 0
možnosti
I

intago

1. 4. 2010 14:03
kdo byli fazijejové?

Kdo zná NZ, dobře ví, jak často varoval Ježíš před farizejstvím, dokonce kvasem farizejským. To by měli křestané často probírat, kde to nebezpečí je. Kdysi jsem na theologickém webu dával heslo farizej, kolikrát se objeví. Bylo tam pouze jednou!

Rád bych se proto kněží znovu a znovu ptal - co je to je farizejství a jaké je jeho nebezpečí. Vskutku nebezpečná otázka!

0 0
možnosti
E

Eremite

1. 4. 2010 13:37
Mnozi tady maji strach, ze knezi nebudou odsouzeni.

Jen klid, my / vy vsichni se dostanem k soudu: Juda 1: 14  Prorokoval také o nich Henoch, sedmý od Adama: Hle, přichází Pán s desetitisíci svých svatých, 15  aby vykonal soud nade všemi a usvědčil všechny bezbožné z jejich skutků, které kdy ve své bezbožnosti spáchali, i ze všech zpupných řečí, které ti hříšníci mluvili proti němu. 16  Vzpouzejí se a odporují Božímu vedení a žijí si podle svých vášní, jejich ústa mluví nadutě a lichotí lidem pro svůj prospěch.

0 0
možnosti

Gaspard

1. 4. 2010 11:37
Podle stejného klíče,

že za to nemůže systém, ale chybující (nikdy nepotrestaní a církví chránění) jedinci by se mohl klidně očistit nacizmus. Vždyť jaký je v tom potom rozdíl?

0 0
možnosti
E

Eremite

1. 4. 2010 10:23
Katolicka cirkev je mozna nevestka ze Zjeveni 17

...a jak to s ni dopadne je vyliceno dole: 16  A těch deset rohů, které jsi viděl, i ta šelma pojmou nevěstku v nenávist, oberou ji o všecko až do naha a budou rvát její tělo a spálí ji ohněm. 17  Neboť Bůh jim vložil do srdce, aby provedli jeho záměr, řídili se jedním úmyslem a odevzdali šelmě svou královskou moc, dokud se nedokoná, co Bůh řekl. 18  Ta žena, kterou jsi viděl, je veliké město, panující nad králi země.“

0 0
možnosti
L-PC

Lobo - poslední Czarnian

1. 4. 2010 10:14
Křesťani...

To máte z toho, že jste si na sebe naložili tolik nesmyslných morální příkazů a zákazů:-P

0 0
možnosti
G

Gmur

1. 4. 2010 10:32
Re: Křesťani...

moralni prikazy a zakazy s tim (zneuzivanim deti) nemaji absolutne nic spolecneho. !

0 0
možnosti
VP

Sípomat

1. 4. 2010 10:01
Katolická církev

Proč vůbec církev existuje? Je snad potřebná pro víru? Je to snad jen sdružení věřících? Pokud ano,počítají se snad samotní návštěvníci kostela do řad církve? Proč potřebuje církev tak přísně hierarchickou strukturu?

0 0
možnosti
L

lesicatko

1. 4. 2010 10:05
Re: Katolická církev

Cirkev nie je demokratická inštitúcia. Rovnako ako armáda a pod...

No a predovšetkým pre jej dlhovekosť / ktorá firma existuje cca 2 000 rokov ? /

by som bol opatrnejší v jednoduchých otázkach, ktoré evokujú jednoduché odpovede... 

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 4. 2010 10:00
Bůh nemusí být pedofil

To jen být knězem je dobrej džob.

Neboli, pedofílie je náklonost, které lze odolat. Nebo ne. Každopádně, když už církev toleruje ono selhání jednotlivce, skutečnost, že toleruje i to že se dotyčný neběží hned po prvním útoku udat (nebo aspoň léčit, nebo aspoň ke zpovědi), už přesahuje hranice víry a role kněze ve vztahu k Bohu jako takovému.

Neboli, to že téměř procento kněží trpí pedofílií není tak alarmující zpráva,. Alarmující zpráva je to, že pro jednoho ze sta kněží je celá víra pro legraci, takže když těžce prohřeší proti Bohu i proti lidem, nenajde v sobě ani tolik mravní síly, aby to nějak ukončil, ale s klidem v tom pokračuje, a dál lidem káže o lásce k bližnímu..

0 0
možnosti
L

lesicatko

1. 4. 2010 10:02
Re: Bůh nemusí být pedofil

Dobrý postreh...

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

1. 4. 2010 10:00
ac nejsem krestan,

tak s timto souhlasim a stve me "ateisticky hon na carodejncice" soucasnych Cech i sveta. Napsal jsem na to pred nejakou dobou clanek:

http://petrhajek.blog.idnes.cz/c/129087/Byl-by-Buh-proti-clanku-p-Matejky.html

Z nekde v diskuzich jsem pocital pedofilni kneze (pravda, cisla vychazela z PR materialu - clanku na Radiu Vatikan) a vychazelo mi : cca 400.000 knezi ted, 3000 vysetrovanych (ne prokazanych!) pripadu za 50 let (!). Z toho jsem odhadnul pocet knezi za 50 let (vzal jsem dvojnasobek soucasneho stavu) a odhadl jsem, ze z vysetrovanych je 75% skutecne vinno (coz je dost tvrdy odhad). A vyjde z toho zhruba 0,3%. Ale chtelo by to porovnani, kolik % pedofilu je v bezne populaci.

Ten dojem vznika i tim, ze ted, behem kratke doby, se vytahuji kauzy prave za celych 50 let.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3333
  • Celková karma 30,54
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.