Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Saša

6. 4. 2010 9:26
Svoboda slova u nás skutečně není.

Aby byla svoboda slova, musela by to být svoboda pro každé slovo. A to není, protože vyslovení některých slov je trestným činem.

Nesmí-li se něco říkat, nejde o svobodu slova.

0 0
možnosti

BoboHml

6. 4. 2010 7:43
Svoboda slova u nás

;-D

Máte R^

0 0
možnosti

kaktusak

6. 4. 2010 0:52
Tehdejší média informovala daleko objektivněji,

než dnešní "svobodná". Bez objektivních informací se člověk nemůže rozhodnout správně, je manipulován, tudíž není svobodný.

0 0
možnosti

Forrrest

6. 4. 2010 4:28
Re: Tehdejší média informovala daleko objektivněji,

A černá je bílá a bílá je černá. Děkuji za příspěvek - dokazuješ, že být komoušem není názor, ale diagnózaRv

0 0
možnosti

Forrrest

6. 4. 2010 0:33
ARGUMENTY - to je to hlavní, na co byste se měli zaměřit!

Právě ty jsou alfou a omegou každé diskuze, která má lidem něco dát. Pokud někdo uráží, ale současně i ARGUMENTUJE (rozebírá to, co napsal jeho oponent, dokazuje nepravdivost jednotlivých tezí, používá protiargumenty), pak jsou jeho příspěvky přínosem (vyjma těch, které jsou ABNORMÁLNĚ vulgární, rasistické, antisemitské...). Pokud však někdo jen uráží a žádné argumenty nepoužívá (nejlepší příklad za všechny: wiki5.5), pak je jeho přínos nulový (nebo spíš záporný) a měl by být nemilosrdně mazán a banován.

0 0
možnosti

Forrrest

6. 4. 2010 0:38
Re: ARGUMENTY - to je to hlavní, na co byste se měli zaměřit!

Já osobně mám konstantní problémy s několika málo diskutéry. Napíšu např. něco jako "Kat. církev nemilosrdně perzekuovala lidi s jiným názorem a Židy, čímž mi dost připomíná Hitlera a jeho NSDAP. bůh je stejně jen imaginární rodič pro dospělé." a hned se na mě slétne tato sebranka:

1) wiki5.5: Jsi ateistický fanatik. Konec příspěvku. 2) Semper2: Jsi komunista, informace o historii čerpáš z komunistických zdrojů a kurzu marxismu-leninismu. Konec příspěvku. 3) Vikina: Nevyjadřuj se k věcem, o kterých nic nevíš, hlupáku. Konec příspěvku.

Pravda, nikdy nejsou příliš vulgární, ale tito diskutéři (a VŠICHNI JIM PODOBNÍ) bez jakýchkoli pochyb svými bezcennými komentáři snižují úroveň většiny diskuzí, ve kterých se vyskytují. Snižují i jejich přehlednost. A zbytečně vyvolávají konflikty.

0 0
možnosti

Vlad IV

5. 4. 2010 17:13
Klasická česká neznalost souvislostí!

1) Jan z Husince, zvaný Hus nebyl souzen za svoji kritiku poměrů v Církvi,ale za své hereze, převážně se nalézající v jeho spisu ,,De Ecclesia,, ale i jinde!

2) Podle toho,co něm je historicky známo( nikoli protestantsko-liberálně-levicové pohádky) je nasnadě, že ,,svobodu slova (i Slova) ,tak jak je chápána Vámi i všeobecně ,absolutně neznal, a ani nemohl!

Ironií je,že se stal obětí systému který bezvýhradně uznával!

Chápejte,kdyby za svého působení potkal Vás( ale i Chelčického a Komenského s kterými je demagogicky ideově spojován), a měl k tomu jen trochu možnost, nechal by všechny tři bez pardonu upálit, a ještě by přikládal dříví!

Navíc,jediné učení,které má nárok na svobodu je učení katoické Církve!  A to proto,že jen ono je pravdivé a vede ke spáse! Některé ostatní( je mi líto, Vaše spol.to není.) mohou být tolerovány,ale nic víc. Je to možná krutá pravda, ale pořád lepší než falešný ekumenismus.

0 0
možnosti

KJV

5. 4. 2010 18:24
Re: Klasická česká neznalost souvislostí!

Ještě že Králem, Soudcem a Veleknězem, tedy prostředníkem mezi Bohem a člověkem je J.Kristus a ne Vy, pane. To bychom si inkvizici užívali celý věčný život. (Mimochodem není známo, že by Hus někoho přivedl na hranici) 

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

5. 4. 2010 15:15
tady žádná svoboda slova není

0 0
možnosti

KJV

5. 4. 2010 13:54
svoboda slova má i stínné stránky

Svoboda slova je dobrá věc, ale rozhodně bych ji nepřeceňoval. Svoboda slova bez morálky a odpovědnosti se může stát pěknou pohromou. Lidstvo se zavalí agresívní reklamou, lživou propagandou, pokleslou literaturou, pornografií, informačním balastem, písemnostmi kriminálního charakteru  a.t.d. Je třeba říci, že v totalitě jsme od některých z těchto pohrom byli ušetřeni. Na druhé straně jsme museli často vyvinout úsilí, abychom získali písemnosti a informace, které režim potlačoval (náboženského, filozofického a historického charakteru). Mohu říci, že dříve či později jsme je vždy získali a velmi jsme si jich považovali.

     V oblasti kultury bylo to nejlepší ve světě, až na vyjímky,  k disposici.  Dnes např. vidím, že téměř vše nejlepší ze světové kinematografie, včetně filmů z USA se zde promítalo. Byli jsme však ušetřeni záplavy filmového braku.  

   Svoboda slova je znevažována a diskreditována zejména ziskuchtivostí, nezodpovědností a nízkou morální a kulturní úrovní společnosti.

0 0
možnosti

lubanek

5. 4. 2010 14:26
Re: svoboda slova má i stínné stránky

KJV. Souhlas.

0 0
možnosti

Rommik

5. 4. 2010 11:33
Hlavně pozor.................

...............na Jyrku Velikého ! Ten se kritizovat moc nesmí a po vítězných volbách soudruha to bude ještě horší..............

0 0
možnosti

Karl Novak

5. 4. 2010 10:01
Se svobodou slova to u nás není zas tak skvělé.

Říkat některé názory nahlas je v ČR dokonce trestné.

VP televize pečlivě filtruje názory vhodné pro veřejnost.

Došlo již i na zákazy politických stran.

Svoboda slova znamená povolit vyslovení i nepříjemných, nepohodlných a dokonce i odpudivých  názorů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,22
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.