Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mff-59

19. 9. 2010 20:17
Autore...

Pokud jste se v autoskole ucil a mozna i naucil zasady "bezpecne jizdy", myslite, ze pak je nutne, abyste navstevoval kurz "Bezpecneho vrazdeni", ktere by nekteri dozivotne odsouzeni mohli provozovat ve veznici, aby si privydelali? ;-)

0 0
možnosti

vaťák

18. 9. 2010 12:22
Díky za Váš čas a diskuzi

Díky Vám všem za čas, který jste věnovali přečtení článku i za Vaše příspěvky do diskuze.

Nemyslím, že spolu musíme ve všem souhlasit, ale neměli bychom o svých názorech přestat diskutovat.

Všem přeji krásný víkend.

0 0
možnosti

masculine

18. 9. 2010 11:15
Zaslepený věřící?

Autor je silně věřící? Nebo jaká jiná blokace rozumného myšlení ho vede k názoru, že za našich babiček byl sex nelegální a pro společnost škodlivý a proto dává paralelu mezi sexuální život a užívání omamných a psychotropních látek? Od jakého věku by pro autora bylo přípustné, aby škola suplovala roli rodičů neschopných své děti poučit např. o rizicích sexu? Nebo mají tuto roli i nadále plnit zkušenější spolužáci dětí, které vyrůstají např. v rodinách náboženských tmářů a my si budeme nejlépe hrát na to, že žádný sex neexistuje?

0 0
možnosti

regan_MSC

18. 9. 2010 11:18
Re: Zaslepený věřící?

To se mi neveslo do prispevku :) SEX = FETOVANI tak to je silny kafe. Z cirkve se stava cim dal vetsi sekta plna pošuků :(

0 0
možnosti

regan_MSC

18. 9. 2010 11:14
Zmena je zivot

Pane, uprimne se Vam smeju ... Spolecnost jde dopredu, neda se to zastavit a skoly to musi reflektovat. A ted si predstavte, ze deti Vasich deti se budou ve skole ucit programovat nanoelektroniku, ucitelky jim budou vysvetlovat jak spravne pouzivat nano-naplasti s rozpustnymi endorfiny a buchvi co jeste! NEZASTAVITE TO!!!!!! Muzete proti tomu uz ted protestovat a ritualne snist par bibli, ale to je tak vsechno co muzete delat ...

Kde berete tu silu, tu jistotu tvrdit, ze Vas nazor je jediny spravny? Ze to co se delalo pred 50ti lety bylo spravne a nemelo by se to menit? Tohle je podle me naprosto zvraceny nazor zamrzleho mozku. Vy dle meho skromneho soudu ABSOLUTNE nevite, jak dnesni mladez (potazmo cela spolecnost) zije! Zijete si ve vlastnim mikrosvete slozenem z obyvaku, prace, (kostela), vasi chaty a nejblizsiho supermarketu. A z Vasi svetaznale pozice vyrvavate do sveta moudra, co se dela spatne. A k tomu ani nevymyslite nove reseni - jen papouskujete to, co znate z detstvi ....

0 0
možnosti

lost

18. 9. 2010 11:09
od nasazování plynové masky ...

..je k nasazení šprcky jen krůček, chci tím říct, že svět už nebude jako býval za CK monarchie, kdy si lidé dávali do tabáku konopíčko bez problémů :-)

0 0
možnosti

kerrry

18. 9. 2010 11:09
Bloger uz je dnes kazdy...

Me se jako uciteli vas nadpis vubec, ale vubec nelibi !!! A k tematu sexualni vychovy - mozna by jste tam mel dodat - ze na vyuku sexualni vychovy je nejlepsi krestanska nedelni skola, ze?

0 0
možnosti

notebook.r51

18. 9. 2010 11:16
Re: Bloger uz je dnes kazdy...

Tajtrlíku, než se budeš příště vydávat za učitele, zopakuj si češtinu ze základky. Pokud máme kantory na této úrovni (myšlenkové i formální), potěš koště. To je tak akorát na to rozdávání prezervativů.

0 0
možnosti

Santa1

18. 9. 2010 9:54
Není píchání jako píchání

pane Fürste, ale dokážu si představit, že pro věřící je to všechno jedna špatnost. Je to takova ta klasická křesťanská mravní povýšenost. Mají představu, že ti nevěřící žijou jen pro špatnost a nic jiného je nezajímá. Znám věřící, pro které ještě před pěti lety byl internet dílo satanovo a kdo se jednou připojí, upisuje se ďáblu. Dneska už někteří surfujou a šíří víru po netu. Jo, ale souloží všichni, akorát někteří z toho mají díky křesťanské výchově výčitky svědomí i po letech manželství. Jděte do háje.

0 0
možnosti

trasprd

18. 9. 2010 8:59
Je vidět,

že jste stará škola. Dnes se na školách děti skutečně dozví, jak bezpečně fetovat. Nejde o to, aby pak vyběhly před školu a chtěly to hned zkusit. Jde o to, že kdyby se náhodou někdy dostali do nějaké závislosti, tak aby zbytečně nešířili infekce. Ze stejného důvodu se učí, jak nepřenášet pohlavní choroby. Proč by zásady bezpečného sexu nemohly být dětem vštěpovány už na 1. stupni, to vážně nevím. Vždyť přece v rámci nauky o člověku se učí, jak se člověk rozmnožuje, aby se mezi dětmi nešířily bludy. Je logické, že se při tom zmíní i rizika a prevence těchto rizik.

Docela mě ale zaráží, kolik se poslední dobou objevuje konzervativních tmářů, kteří by nejraději zaváděli mravy a ctnosti 19. století...

0 0
možnosti

notebook.r51

18. 9. 2010 11:36
Re: Je vidět,

Všechno má svůj čas, taky by se jim mohla vštěpovat v raném věku pravidla pro jízdu v jízdních pruzích. Můj mladej pobavil kantorku v první třídě, když na to přišla řeč při průzkumu, prohlášením, že děti přicházejí na svět, "když se přestanou brát prášky". To, že souloží táta s mámou, bral jako samozřejmost; že sexuje starší brácha se svou holkou, bere na vědomí nelibě, protože ho vyhánějí z pokoje. Jinými slovy věci zná od věku předškolního. A s autorem jinak souhlasím, i kdyby třeba byl věřící, to je irelevantní. (Církev mi leze krkem jak MS Windows, ale o tom už byla řeč jinde.)

0 0
možnosti

portika

18. 9. 2010 7:30
sexuální výchova...

Taky bych nesrovnávala sex s drogami. Navíc by si možná měli někteří ujasnit to, co se vlastně v té škole má učit. Pokud vím, tak na 1. stupni se v sexuální výchově mají děti zabývat opravdu nevhodným chováním některých jedinců, tedy spíš tím, jak se jim vyhnout. Prostě jde o jejich bezpečí. Stejně jako se učí, jak se nestat závislými na drogách (to jen tak mimochodem). Nasazovat prezervativ a pod., to patří až tak do 8. třídy, což si myslím, že je tak akorát. V této době spousta "dětí" začíná, ale s rodiči o tom mluvit nebude. Rodiče totiž nedovedou často pochopit, že jejich dítě ve 4. třídě už je v některých případech puberťák, natož aby vstřebali fakt, že v osmičce už s někým chodí. mluvím z vlastní zkušenosti z pozice učitelky. Neobhajuju danou příručku (o které se ve článku vlastně ani nepsalo), ale také si nemyslím, že by tato výuka neměla probíhat na základní škole. Ono to ototiž není o tom, jak naučit děti souložit, ale o tom, aby věděli, kdy můžou a kdy je to bezpečné.

0 0
možnosti

vaťák

18. 9. 2010 8:07
Re: sexuální výchova...

Děkuji za názor učitelky. Nikde nepíšu o tom, že by sexuální výchova neměla být na základní škole. Jen, že by měla být přiměřená věku dětí.

Škoda, že příručka nemá nadpis (např. "Příručka pro rodinnou výchovu".) Pak by bylo jasné, že v tomto předmětu nejde jen o sex. Na druhé straně je dobře, že se o této problematice hovoří. Už jsem v diskuzi jednou psal, že mi vadí dvě krajnosti:

- když se z něj dělá tabu a

- když z něj někdo dělá jen tělocvik.

Pokud budete učit tento předmět, tak Vám přeji, ať se Vám podaří dětem ukázat, že v láskyplném, pevném a dlouhodobém vztahu mezi mužem a ženou je sex nejkrásnější. Ale že to není jediná hodnota, o kterou by měly děti ve svém životě usilovat.

0 0
možnosti

Triperv

18. 9. 2010 3:27
PRRR POZORR

Z vetsiny prispevku jde poznat ze autor nebyl prilis pochopen a ze vetsina diskutujicich rada chyta za slovo. Jakmile ma autor v profilu slovo "bible", tak uz je automaticky skatulkovan do puritanskeho demagoga. Zustava vsak upozadena hlavni, byt neprilis stastne vyjadrena myslenka. Existuji dva druhy sexu. Ten manželsky, doprovazeny laskou, duverou, budujici rodinu a zaklad statu. Pak ten druhy, s vilnym chticem, zastupy stoporenych falusu, rozsklebene jeskyne, potoky spermatu, gumove rukavice, skupinovy sex, kun , yhhaaa. V dobe kdy si 13 ti lete deti foti pohlavni organy na telefon, nebo spi s vice spoluzaky, je osveta od utleho veku vice nez namiste. Ale citliva a individualni. Autor ma pravdu, ze nez ucit nasazovat kondom, je zdravejsi deti ucit lasce a vernosti. Protoze jinak to fakt vsichni muzem zabalit, vysvlect se a jit se valet na jednu velkou spinavou hromadu.

0 0
možnosti

vaťák

18. 9. 2010 7:01
Re: PRRR POZORR

Děkuji za podporu. Také jsem si během diskuze uvědomil, že si příště musím lépe pohlídat větší vyváženost jednotlivých myšlenek, aby bylo více zřejmé, co mi jde.

Přeji krásný víkend.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS