Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

fr-mottl

5. 12. 2010 13:09
na fyzicke tresty mladistvych a vubec lidi chybi normy

protoze jakmile to nebude normalizovano, tak se to lehce zvrhne v sadismus. Je to jiste kazdemu jasne, ze bezna pani ucitelka nemuze uderit tolik, jako 120 kilovy chlap.

Zde je treba stanovit, kolik Newton muze takova rana mit, pod jakym uhlem, frekvence ran (pocet uderu za vterinu). Protoze neco takoveho nedokazou lide presne dodrzet, jedine reseni by byli trastajici roboti (trochu jsem se zamyslel, ale je asi logicke, ze robot se sklonuje jako pan - proto byli ?). Takze, tresty ano, ale ne jak to kazdeho napadne ale podle nejakych pravidel.

0 0
možnosti
HN

ajka33

1. 12. 2010 23:18
Souhlasim s Vami, ale reseni to neni

Ja pro ranu nikdy nesla daleko. Ale mockrat nebyla potreba. Synove meli brzy hodne povinnosti a byli vychovani k ucte a respektu, k rodicum, i jinym. Tolik pokud to funguje. Nevim, jaky je ale recept, pokud decko v detstvi tyrate, vychovava nasilnik k nasili, nebo na nej kaslete, nebo se dlouho vybijeji jini na nem a on jednoho dne bodne. Nevim, jak to bylo u dotycneho, jen vim, ze bych nechtela tvorit obecne zavazny predpis na hodnoceni a tresty pro deti. Ja proste nevim. Z lidskeho hlediska, kdyby by nekdo pobodal me dite, tak mne hned zamknete na deset zamku, jinak ho zabiji, a to tak, ze se mu u toho budu divat do oci, i kdyby mu bylo osm...

0 0
možnosti
S

Satyriana

1. 12. 2010 18:58
Tentokrát se míjíme,

ale pouze ve snížení věku trestní odpovědnosti. To je totiž poněkud líbivé a jednoduché řešení. Nemáme totiž odpovídající zařízení pro péči o tak mladé delikventy. Stávající možnosti neodpovídají potřebně dosažitelné šanci na výchovu, léčbu...

Víc prostředků a sil bych věnovala prevenci. Ta se odbývá víc hubou, než praxí. Hm, zase jsme u mého klasického rozpadu rodin a výchovy slabými ženskými...

O výchovném plácnutí, případně výprasku od mužské autority, taky nepochybuju. ;-)

0 0
možnosti
TZ

Tereza Zaj.

1. 12. 2010 11:53
Na vlastní kůži poznat, jako, že ho taky za trest pobodáme?

A co  když i jim někdo ubližuje? A oni to pak tzv. filtrují dál. Rána, kterou dali je jen pak ranou už přijatou. Kontraproduktivní řešení jsou jedna z nejhorších. A když používáte rčení, myslím, že trestem není zlo (po vašem bití), protože to plodí vždy zlo (po vašem bití) jen další.

0 0
možnosti
VF

vaťák

1. 12. 2010 12:17
Re: Na vlastní kůži poznat, jako, že ho taky za trest pobodáme?

Pokud to tak chcete chápat, nemohu Vám v to zabránit.

Ale já jsem přesvědčený, že přiměřené fyzické tresty do výchovy patří.

0 0
možnosti
VT

Betio

1. 12. 2010 10:44
Zavrhujeme tisíce let zkušeností

našich předků, protože jsme přece vyspělejší než předci. Ale dá nám budoucnost za pravdu? Jinak karma pro autora.R^

0 0
možnosti
R

Roger.Wilco

1. 12. 2010 10:54
Re: Zavrhujeme tisíce let zkušeností

To, že jsme vyspělejší než předci, je obrovský omyl. Vyspělost neurčuje pouze to, že létáme do vesmíru, máme internet a poznatky o struktuře hmoty. Naše civilizace nás činí velice závislými na technologiích. Pokud by např. přestala fungovat elektřina, kde bychom byli s celou svojí "vyspělostí"? Ve středověku. Lidi jsou v jádru pořád stejní živočichové jako před tisíci lety, řídíci se víceméně pudy a základními instinkty. Krásně jsem to viděl, když jsme se s manželkou nastěhovali do novostavby a s námi spousta mladých rodin. Téměř současně se v těchto rodinách narodily děti. Jako když si zvířata budují hnízda a vyvedou mladé. Tzv. technologická vyspělost je jen skořápka, ulehčující nám život, nic víc. Jinak souhlas, tisícelá zkušenost by se zavrhovat samozřejěm neměla a autorovi dávám karmu.R^

0 0
možnosti
JK

MirekK1

1. 12. 2010 10:38
Trestat zločiny dětí

Málokdy s Vámi souhlasím tak bezvýhradně, jako dnes ;-D. Myslím si, že všechny děti nad takových 8 (!) let moc dobře vědí, co je vražda, zabití, těžké ublížení, loupež (a v o něco pozdějším věku i znásilnění). Minimálně za tyto zločiny by měly být souzeny a trestány jako dospělí lidé. R^

0 0
možnosti
LT

snickim

1. 12. 2010 15:17
Re: Trestat zločiny dětí

Souhlasím s jednou výjimkou. Může se stát, že dítě je k něčemu takovému cíleně vychováváno. V tom případě ponese plnou zodpovědnost ten, kdo ho vychovával.

Pokud však dítě nežije ve vzduchoprázdnu, je rodiči a školou vychováváno, pak ví, co smí a co ne. Rozhodně z pohledu vraždy.

0 0
možnosti
B

Bejvoc3

1. 12. 2010 10:18
Kšiltovkáří všech zemí.

Pobodejte se navzájem ať je od Vás pokoj. ;-)

0 0
možnosti
B

Bobrufka

1. 12. 2010 10:05
Mám přesně stejný názor,

také se přikláním k tomu, aby si tyrani vyzkoušeli na vlastní kůži to, co dělají svým bezbranným obětem.

Kdyby šla dát karma víckrát, tak klikám do večera :-)

0 0
možnosti
VF

vaťák

1. 12. 2010 10:11
Re: Mám přesně stejný názor,

I když o karmu jde až na prvním místě, tak děkuji. :-)

0 0
možnosti
KR

kukuricevpoli

1. 12. 2010 10:03
Tresty..

Opravdu si myslite, ze kdyby vytecnik dostal na holou rakoskou pred celou tridou, ze by to nejak pomohlo? Jestli by to spis nevedlo k pomste uciteli a posmivajicim detem...

0 0
možnosti
VF

vaťák

1. 12. 2010 10:08
Re: Tresty..

Je to psané ve velké zkratce. Neměl jsem na mysli trestání učitelem za běžné přestupky. Ale jako jednu z forem trestu, kterou by u nezletilých mohl dát soud. Zatím naše zákony mladé delikventy chrání a oni tak mohou žít v anonymitě.

Veřejné potrestání by možná mohlo působit výchovně nejen na samotného provinilce, ale i na ostatní.

0 0
možnosti
MV

marka40

1. 12. 2010 9:42
Karma.

 R^ Každé dvanáctileté dítě je si plně vědomo toho, co dělá. Pokud ho např. ke krádežím nutí rodiče, pak vidím jako jasnou věc to, že budou potrestáni oni. 

0 0
možnosti
VF

vaťák

1. 12. 2010 10:10
Re: Karma.

Škoda, že se trestání takových rodičů neděje. Možná by to zachránilo spoustu dětí, které jsou k trestné činnosti nuceny dospělými.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,22
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.