Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Lady Humussprey

21. 1. 2011 11:57
Hlavně neuvěřit, že se s tím musíme smířit

S dětmi v děcáku, které jsem poznala na jakési jejich "Olypiádě" a vůbec mě dlouho nedošlo, že nejsou z ústavu mentálně postižených, podle úrovně jejich chování. Na opuštěné a týrané staré lidi a nezacpávat si uši ani cestou kolem útulku pro psy, kde vyjí a marně čekají svého člověka, který je tam odložil. To aby člověk se těšil na spánek, aby nic nevnímal. Takoví Jiříci jsou v hodně rodinách. Mámy nad nimi brečí, pak se jich i začnou bát a když vykradou babičku, tak jsou šťastné, že je u toho babička nechytla a on ji neublížil. Potom člověk se jednou probere z bezvědomí v nemocnici a od personálu se dozví, že měl selhání kromě jiného také ledvin a nad ním stojí jeho sestra a když odejde, tak se setra, ale zdravotní ptá, "Co to bylo za paní, ta návštěva? Minulý týden byla za panem primářem a nabízela mu pro Vás svou ledvinu". pak teprve jsem ucítila pouto rodiny a nějaký zmetek mně ho nezkazí.

0 0
možnosti
VF

vaťák

21. 1. 2011 12:13
Re: Hlavně neuvěřit, že se s tím musíme smířit

V životě se musíme naučit vážit si toho, co v rodině funguje a přenést se přes to, co nefunguje a co my už nemůžeme změnit, protože to záleží na té druhé straně.

Zrovna včera jsem si na Vás vzpomněl a věnoval Vám i pár chvil ve své modlitbě. Přeji Vám, ať zvládnete víkend a až budete zase na chalupě, tak ať tam máte obvyklou pohodu.

0 0
možnosti
MV

marka40

21. 1. 2011 10:17
Moc smutný

životní příběh. Naštěstí dobří lidé stále žijí ( v tomto případě jste to Vy), a díky nim bývá do takto smutných životů vnášeno alespoň světélko radosti. :-)

Já pořád věřím v dobro člověka. Dobrých lidí je skutečně víc než těch zlých, akorát se neumějí tak zviditelňovat.

0 0
možnosti
B

Bobrufka

21. 1. 2011 11:18
Re: Moc smutný

:-)R^ ano, od těch dobrých to ostatní považují za samozřejmost, takže vyčnívají jen ti špatní.

0 0
možnosti
S

sedici

21. 1. 2011 8:37
Vlastiku

Udelal  jste to maximum, co jste konkretne Vy udelat mohl. Jenze mam furt pocit, ze je nekde neco spatne. Takove Jiriky bychom meli strkat do polepsoven, a ne pred nima schovavat babicky do domovu duchodcu.

0 0
možnosti
VF

vaťák

21. 1. 2011 9:00
Re: Vlastiku

Zdravím po ránu.

Ono asi bude vždycky něco špatně. Takový už je svět a my ho, jako celek, nezměníme. Zřejmě nezměníme ani takové Jirky. (Ani ta polepšovna nebo vězení většinou nepomůže.)

Takže je pak na nás, abychom bránili ty slabší, co už na svou obranu nemají sílu. Každý podle svých možností.

0 0
možnosti
MF

falm

21. 1. 2011 6:21
Přál bych asi, abyste víc psal jako Fulghum

Ale příliš se snažíte dojmout své čtenáře citovými příběhy. Jejich prostosta (nikoli prostoduchost) je opravdu jen takovým milým vyprávěním i mini lidských osudech. Ale nic víc. Chybí jim širší noetický rozměr. Škoda. V

0 0
možnosti
VF

vaťák

21. 1. 2011 6:43
Re: Přál bych asi, abyste víc psal jako Fulghum

Fulghum je jen jeden a přestože je to jeden z mých oblíbených autorů, nesnažím se ho kopírovat.

Těmi prostými příběhy, které dávám na blog, nechci nic dokazovat. V tomto chci jen připomenout, že mezi námi žijí ženy, které jsou ochotny ve své práci sester v domově důchodců udělat víc, než mají v pracovní smlouvě. Díky domu pár důchodců dožije svůj život důstojně. Tyto sestry se nikdy neobjeví v záři reflektorů, skoro nikdo je nezná a přece přinášejí štěstí starým babičkám a dědečkům a tím i samy sobě. Tak proč jim nevěnovat malou vzpomínku?

Pokud chcete číst Fulghuma, pak budete muset otevřít některou z jeho knížek.

0 0
možnosti
LO

L.Odarčenková.blog.iDNES.cz

20. 1. 2011 21:42
Vlastíku,

je hrozné, že takových babiček a vnoučků je mezi námi děsná spousta. Já chodím i v terénu do rodin a co člověk vidí a slyší, tak se sám za ty lidi stydí. Posílám karmu a hezký večer !!! Ludmila ;-)VR^R^R^

0 0
možnosti
VF

vaťák

20. 1. 2011 22:00
Re: Vlastíku,

Děkuji. Už jsem Vám psal pod jedním Vaším článkem, že si Vážím lidí, kteří se snaží pomáhat lidem. Soudě z Vašich článků, pro Vás Vaše zaměstnání není jen práce, ale spíš bych to popsal termínem "povolání". Tak ať máte stále dostatek empatie a sil a občas vidíte i pozitivní výsledky.

Také přeji pěkný večer.

0 0
možnosti
BR

Stobka

20. 1. 2011 21:41
"Kdo štědře rozsévá, bude také štědře sklízet."

Opět se ukázalo, že biblické přísloví  neplatilo, babička štědře rozdávala vnoučkovi a nic nesklízela. Tak jste to za toho Boha musel napravit vy. Doufám, že už raději toto přísloví svým ovečkám nepřopomínáte.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS