Diskuse

Jsem obrýlenec

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bobrufka

2. 3. 2011 10:35
A proto se opaky přitahují

:-)R^

0 0
možnosti

marka40

2. 3. 2011 8:44
Máte pravdu,

že je dobře, že jsme jiní. Právě proto nás Bůh tak stvořil, abychom se doplňovali. ;-)Manžel je technik, když něco kupujeme, tak danou věc dokonale prozkoumá, zjistí všechny možné parametry, porovná výrobky od různých výrobců. Taková záležitost, aby to ladilo - třeba myčka v kuchyni, to mu vůbec nic neříká. Já samozřejmě také chci koupit věc s nejlepšími parametry, ale přece jenom, aby ladila s nábytkem je pro mne hodně důležité.

0 0
možnosti

Urb - Ledorubom v Meksike

1. 3. 2011 21:43
Kvalitní brýle, dobrý translátor s kalkulačkou,

spolehlivé auto, mobil s foťákem a počítač. To všechno člověku usnadní život a starost o obživu. Co by si mohl člověk ještě vymyslet za nástroj, který by tuze potřeboval? V posledním měsíci mě však napadá nástroj o mnoho starší a na první pohled málo sofistikovaný. Jsou to DŮTKY a když se zasním do světa pohádek, tak ten obušek, který vyletěl z pytle ven a řezal a řezal. Myslím, že k podobnému závěru dospěl i největší filosof všech dob, Ježíš z Nazaretu, když tento nástroj použil proti šmelinářům v chrámu. Není snad lidská dobrota a shovívavost, jako ten chrám a naopak darebák, který do něho vstoupí špinavou hnátou za účelem okrádat, tou peleší lotrovskou, jak ji nazval už nevím který evangelista?

0 0
možnosti

neznámý pachatel

1. 3. 2011 21:20
Krása a fungování nejsou v rozporu

Dobře je to vidět na stavbách - dobrý architekt navrhne dům tak, aby byl krásný a zároveň dobře plnil svůj účel. Kdo to nezvládne, je špatný architekt.

Jinak je zajímavé, že většina velkých umělců byli muži. Ale to má samozřejmě více různých příčin.

0 0
možnosti

Maura Irena

1. 3. 2011 23:23
Re: Krása a fungování nejsou v rozporu

A můžete je zhruba vyjmenovat? ;-D

0 0
možnosti

Maura Irena

1. 3. 2011 20:09
To je hezké ...

moc se to dobře četlo. Mám stejný problém s brýlemi i jejich modelem a přesně jsem chtěla to samé - lehké, nerozbitné brýle, aby sloužily svému účelu. A byly po ruce, když je člověk naléhavě potřebuje, nesplývaly s ostatními předměty, aby je člověk našel na první pohled, ale to bych chtěla asi moc. Jo, oči dostávají pěkně zabrat, ale když ty knížky jsou tak krásné .... VR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 3333
  • Celková karma 30,57
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.