Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

2. 6. 2011 11:08
Do pekla přijdou hříšní veřící.

Ostatní se budou reinkarnovat. :-)

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

29. 5. 2011 0:50
láska nezná strach?

Spíš se mění jeden typ strachu na druhý. Strach o sebe se mění na strach o své bližní.

Pokud myslíte lásku k bohu, tak tam asi láska fakt strach nezná, protože bohu se nic stát nemůže. Alespoň fyzicky.

V této souvislosti mne napadá, zda se mu nemůže stát to, že ho někdo svým chováním zarmoutí.

A proto se ptám: Má bůh city?

0 0
možnosti
VF

vaťák

29. 5. 2011 8:37
Re: láska nezná strach?

Text apoštola Pavla říká, že nás Bůh miluje. Jeho láskou si můžeme být jisti. Mezi dvěma lidmi, kteří se mají rádi, jsou situace, kdy si jeden nebo druhý klade otázku, zda ho jeho partner ještě miluje. Pavel říká, že u Boha nemusíme mít strach, že by nás přestal milovat.

Já mám dva syny a prožil jsem hodně obav, o kterých píšete. Bůh má takových dětí jen na naší Zemi víc jak šest miliard. Takže jeho srdce prožívá daleko víc emocí, než to naše.

Díky za Váš příspěvek.

0 0
možnosti
JN

log-out

28. 5. 2011 16:27
otázky

Rád bych se zeptal autora:

může člověk Boha odmítnout? Říci: já s Tebou být nechci? Pokud ne, je člověk svobodný? A pokud ano, co se s takovým člověkem stane?

0 0
možnosti
VF

vaťák

28. 5. 2011 17:02
Re: otázky

Děkuji za otázku. Podrobněji na ni chci odpovědět příští pátek, jak už jsem psal jinde v diskuzi.

Věřím v Boha, který nám dává svobodu. Nabízí nám věčný život. Pokud o něj stojíme, tak nám ho jednou dá. Pokud odmítneme, pak náš život jednou skončí a dál už nebude nic. Ale to je ve velké zkratce. Více příští pátek. Přeji pěkné dny.

0 0
možnosti
B

Bobrufka

28. 5. 2011 13:25
Ano,

jen někteří lidé a některé církve tvrdí opak, protože jim to vyhovuje.

0 0
možnosti
PD

pedol

28. 5. 2011 14:17
zde je myslím na místě ocitovat jeden relevantní úsudek:

  "Aniž by bylo záměrem cokoliv si idealizovat, v tradiční společnosti byla náboženská víra jednotícím poutem generací i kompasem v životním příběhu prakticky každého. Zesvětštění činí transcendenci i prostor posvátna nepřístupnými. Filozofka Hannah Arendtová poznamenává: "Snad nic tak radikálně neodlišuje lidské masy současnosti od minulých staletí jako ztráta víry v poslední soud: ti nejhorší se přestali bát a ti nejlepší ztratili naději." Důsledkem ztráty naděje je nekompromisní požadavek, aby splnění všech přání, zkonejšení všech trápení a vyřešení všech problémů proběhlo na tomto světě. Přítomná chvíle triumfuje nad věčností. - Není-li tento postoj časovanou bombou, působí jistě jako urychlovač."

0 0
možnosti
F

Faustino

28. 5. 2011 12:07
0 0
možnosti
PK

Ccecil

28. 5. 2011 10:44
Peklo si bez Boha udělají lidé sami

http://www.youtube.com/watch?v=SHbyRkklIhg

0 0
možnosti
PK

Ccecil

28. 5. 2011 10:54
Re: Peklo si bez Boha udělají lidé sami

a ještě je zajímavé http://www.youtube.com/watch?v=iJQIhVJh6l4&feature=related

0 0
možnosti
M

maxas

28. 5. 2011 10:14
Jakkoli vypadáte dospěle,

a nakonec i svéprávně, je vaše světonázorová prostoduchost ohromující. Jak můžete brát bibli jako zákoník, je to jistě významná literární památka, ale rozhodně nic víc. Je to dílo lidí napsané k lidským účelům, nikoli dílo boží. Je plná metafor a hlavně podobenství, které nelze brát jako zákon, protože vyjadřují a osvětlují jen něktwré principy a situace. Existence pekla je samozřejmě nesmysl a byla by důkazem mstivosti boží, a i jinak nedává smysl. Kromě nákladnosti jeho provozu, je trest věčným ohněm nesmyslný, neboť nedává žádný prostor k nápravě potrestaného.

Ani v poslední větě, kde tvrdíte, že láska není vynutitelná, se mýlíte. Zkušenosti z průběhu déletrvajících únosů rukojmí, ukazují, že dosti často se rukojmí bezhlavě a hluboce zamiluje do osoby únosce přesto, že ten se nechová nijak láskyplně. Lidská psychika je už taková. A láska boží? K čemu? Mám li soudit a spravedlivě  rozhodovat musí city stranou, prostě katolický blábol. Jinak hodně štěstí

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

28. 5. 2011 12:53
Re: Jakkoli vypadáte dospěle,

Doporučuji dovzdělat,a nepapouškovat opsané bláboly!

Naprosto nevíte o čem žvaníte,vyvracet vám to nemá cenu,neb co každá vaše věta,to kolosální důkaz hloupsti , neinformovanosti a totální neznalosti!

PS. Mohl bys alespoň poznat,že autor není katolík, když si ve své nekonečné nafoukané hlouposti dovolíš se veřejně vyjadřovat...

0 0
možnosti
F

frnek

28. 5. 2011 9:59
Vecny je jenom Buh.

0 0
možnosti
M

maxas

28. 5. 2011 10:17
Re: Vecny je jenom Buh.

mýlíte se, ještě lidská blbost, a jak tvrdí Dobrý voják Švejk i žízeň!!

0 0
možnosti
R

rito

28. 5. 2011 8:36
Tam snad ano,

asi to moc nestojí. V kriminále těžko. Ty jsou drahé a přeplněné. Možná i pekelníků.

Takže šup s nimi do pekla - každý tam, kam patří.

Sdělte prosím adresu pekla ministru spravedlnosti, poněvadž on bude asi muset doporučit amnestii kvůli nedostatku volných míst v kriminále. Peklo snad má volno.;-D

0 0
možnosti
MV

marka40

28. 5. 2011 8:02
Já si dovolím

napsat svůj čistě laický názor na věc(v diskuzi se to hemží samými "odbornými termíny).

Naprostou souhlasím s tímto Vašim názorem: "Láska se totiž nikdy nedá vynutit násilím a zastrašováním. Láska se dá získat jen láskou." Jenže - na světě nejsou jen lidé, kteří sice Boha odmítli, ale jinak nic zléhio nepáchali. Na světě jsou i lidé zlí, zločinci, kteří páchají zlo programově. Celé věky světská spravedlnost v podstatě nefungovala, a tak lidé doufali ve spravedlnost Boží.  V to, že Bůh odmění dobré a potrestá zlé. Máme tady příklady z naší nedávné minulosti. Kolik válečných či komunistických zločinců bylo potrestáno? Minimum. Kde už by potom byla jaká sporavedlnost, kdyby tyto zrůdy nestihl ani trest Boží? Vždyť dodnes žijí lidé, mučení a trýznění v 50 letech, jejichž trýznitelé nebyli nikdy potrestání. Tito lidé také věří, že je stihl trest Boží.

Pochopitelně, že nevěřím tomu, že každý, kdo nepřijal "tu jedinou pravou víru", a že člověk, který Boha celý život odmítal,  

  

0 0
možnosti
MV

marka40

28. 5. 2011 8:12
Re: Já si dovolím

se bude "škvařit v plamenech pekelných".  Ale chci věřit tomu, že zločince všeho druhu ( a je mi jedno, zda byli ateisty, či "pravověrnými" katolíky) spravedlivý Boží trest nemine.

Napadá mne takové přirovnání. Je to už dávno, co jsem četla Přesmutné oči Hany Karadžičové. Jak tam ten její otec říká: "Cože? Vy mi říkáte, že není žádného Boha? K čemu by tedy bylo všechno to naše utrpení, k čemu by byly slzy matek nad jejich zemřelými dětmi?" A mne napadá: není Božího trestu? Kdo tedy potrestá nepotrestané, když ne nejvýš spravedlivý Bůh?;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,38
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.