Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

parquin

25. 6. 2011 18:12
To že neumíme

něco vysvětlit neznamená, že musíme věřit v nějaké boha, bůžka nebo bohyni. Ve středověku jsme taky nedokázali vysvětlit blesk a terazky hej. Jediné, co by se snad mohlo připisovat nějakému vousáči na obláčku, je v dnešní době Velký třesk, ovšem pouze za předpokladu, že teorie strun není pravdivá. Dnes už z původní funkce "boha" zbyla jen touha postavit něco mezi sebe a smrtelnost - smutné.

0 0
možnosti
VF

vaťák

25. 6. 2011 21:53
Re: To že neumíme

Šalamoun jen radí. Kdo chce, poradit si nechá, kdo nechce, nemusí. A ten můj Bůh není nějaký "vousáč na obláčku". Je to Pán vesmíru a současně můj přítel.

0 0
možnosti
MV

marka40

24. 6. 2011 22:02
Já si také myslím,

že strůjcem svého osudu tak úplně nejsme. samozřejmě jsou věci, které ovlivnit můžeme. Pak jsou ale ty, které ovlivnit nemůžeme, kdy zasahuje moc vyšší. Pak jsou i situace, kdy zasahuje "moc" lidská, která náš osud může velmi ovlivnit. Například: kolik lidí už bylo, kteří jezdili zodpovědně, přesně podle předpisů, nikdy nezpůsobili nehodu, a pak je smetl pirát silnic, a oni zůstali buď nadosmrti zmrzačeni, či rovnou mrtví.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

24. 6. 2011 21:42
To jsou úžasná témata

Tak - někteří nemají pokoru, když pohrdají tím, co a kdo je převyšuje ... to je tak stará myšlenka, že bych se obávala následků, kdybych mezi těmi pošetilci byla. Ale to se všechno uvidí ... lidé se pořád učí, stejně jako moudrostem krále Šalamouna. :-)VR^

0 0
možnosti
MV

marka40

24. 6. 2011 22:03
Re: To jsou úžasná témata

R^:-)

0 0
možnosti
KS

karels

24. 6. 2011 21:32
Přesně!

--- Je jedno, zda věříme, že "poručíme větru dešti", nebo si myslíme, že náš úspěch záleží jen na nás. Přestože se říká, že každý jsme strůjcem svého osudu, podle Šalamouna to vždy nemusí platit. V našem životě se občas setkáme se zásahy vyšší moci, které nejsme schopni ovlivnit. ---

Naprosto přesně, zdravím a přeju poklidnou a požehnanou sobotu, stejně tak i zbytek víkendu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3331
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.