Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Bobrufka

8. 9. 2011 12:23
Zloděj asi není nikdo, když policie případ odložila

:-/ - dedukuji podle trestu ;-)

0 0
možnosti
MV

marka40

8. 9. 2011 9:39
Zloději jsou obojí,

takže by obojí měli být adekvátně potrestáni!  Co mne ale zaráží je to, že není ani zmínky o rodičích dětí. Jak je možné, že si jejich děti najme někdo na krádež v noci, a oni to neohlásí? Jak je možné, že děti, za které jsou rodiče zodpovědní, jdou tu krádež provést? Jak je vůbec možné, že je pustí samotné v noci z domu? Jak je možné, že nebyli hnáni k odpovědnosti? KDE ti rodiče jsou? Kdyby někdo - čistě teoreticky, chtěl něco takového po našich dětech, to bychom teda s manželem ztropili pěkný rámus. Nehledě na to, že neexistovalo, aby se v tomto věku toulaly děti samy po nocích. Ani naše, ani nikoho jiného z celé vsi.

Když jsem chodila na ZŠ, tak jak ve škole, tak i doma nám bylo jasně vysvětleno, že pokud něco provedeme, tak budou potrestáni naši rodiče. Dokonce jsme měli i příklad - v nedalekém městě rozbili nezletilí kluci výlohu a rodiče ji zaplatili.

5 0
možnosti
JD

pedr64

8. 9. 2011 9:48
Re: Zloději jsou obojí,

u cigánů se děti od 5 let vychovávají samy, rodiče jsou nepostižitelní

2 0
možnosti

lubossula

8. 9. 2011 9:21
ja myslim pane kolego,

ze je zbytecne se zabyvat tim, kdo je vetsi zlodej... To bychom pak museli pripustit, ze Cesi jsou nasobne vetsi zlodeji, nez Romove. To, co Cesi nakradou za rok, podvody, uplatky, machinace atd... to Cikani nenakradou za desitky let. To bychom pak museli rict, ze Cesi jsou vetsi zlodeji... A to prece nechcete ze....

0 0
možnosti
MP

Martin V2

8. 9. 2011 9:28
Re: ja myslim pane kolego,

Nahodte to při přepočtení na počet obyvatel.

Blbý je, že s těch Čechů co se dostanou někam výše "krade" jen pár, z cikánů, co měli tu šanci dostat se k lepším penězům, kradli prakticky všichni.

3 0
možnosti
GMX

Glock Mark XVIII

8. 9. 2011 9:21
nejde o rozdíl

... všichni jsou totiž kvalifikováni jako "organizovaná skupina".

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

8. 9. 2011 9:08
Nejde o to, kdo je větší zloděj,

mezi majitelem autoservisu a jeho romskými kumpány nevidím rozdíl. To, co mi na vašem říběhu vadí, je nedostatečná činnost policie. Jistě nešlo o první skutek, hloubková kontrola účetnictví by musela odhalit, že zmíněný autoservis montuje díly, u nichž nemůže doložit, kde je získal.

0 0
možnosti
MB

buxus

8. 9. 2011 9:18
Re: Nejde o to, kdo je větší zloděj,

Tam může být ovšem problém s tím, že pokud autoservis ani nefakturuje (dělá opravy za hotové a se slevou), těžko mu to budou dokazovat.

0 0
možnosti
P

por.Dub

8. 9. 2011 9:03
Největším

zlodějem je stát. Hlavně proto, zákony jsou nastaveny tak, že zloději nedosahující věk  15 let jsou nepostihnutelní.!!! Proč to jde např. v USA, Anglii  - náš vzor demokracie ?????????    Bohužel   se to týká hlavně politikú !!!!!!!!

1 0
možnosti
H

hafusak2

8. 9. 2011 9:02
Trestná činnost dětí je u nás problém,

přitom když se podíváme ne všechny mezinárodní dohody, úmluvy a smlouvy, které se týkají dětí, tak za dítě se považuje jedinec do věku 12 let. Zavést od tohoto věku trestní odpovědnost je proto možné, žádné námitky by nebyly. Když se o tom u nás v minulosti jednalo, tak se ale vždy jednání začalo uhýbat směrem k otázce povoleného sexu pod 15 let. V jedné diskusi s ministrem p. Pospíšilem na toto téma mi odpověděl, že pokud je někdo trestně odpovědný, měl by být odpovědný i za svůj sexuální život. Protože s takovým názorem nesouhlasím, namítl jsem, že řidičský průkaz na náklaďák lze získat až od 18-ti let a neznám nikoho, kdo by takové auto svěřil 12-ti letému i když už je trestně odpovědný. Toto ale zůstalo bez odpovědi. Ono ani nejde tolik o to, zda se jedná o většinové děti nebo cikáňata. Ona je celá tahle oblast naprosto neřešená a všechny snahy narazí na peníze. Na věznice pro mladistvé, jejich vedení, zda v nich věznit nebo vzdělávat a pod. Vidím to do budoucna špatně.

3 0
možnosti
H

hafusak2

8. 9. 2011 9:08
Re: Trestná činnost dětí je u nás problém,

Pokračování: Co se týče trestné činnosti dětí pod 12 let, tak se opravdu nepamatuji, že by v médiích byla nějaká zpráva o potrestání rodičů /I když § o zanedbání povinné výchovy existuje/. Od známých policistů vím, že i když oni tohle šetření začnou, tak to neprojde přes státní zastupitelství.Rv

2 0
možnosti
PK

Ccecil

8. 9. 2011 8:57
To je jednoduché, kdo kradl?

Na majitele autoservisu se vztahuje úplně jiné označení. Tedy otázka je nesmyslná.

1 0
možnosti

Danny boy

8. 9. 2011 8:46
Nejspíš

nenašel na tu zlodějinu dva bilé kluky. Tak musel sáhnout tam, kde je to jisté.

1 0
možnosti
JD

pedr64

8. 9. 2011 8:40
máte recht

stejně, jako se tady rozčilujeme, že se kradou kanálové poklopy, měděné okapy nebo dokonce dráty ze železničních tratí. kdyby je majitelé sběren nevykupovali, i když je zcela zřejmé, že jde o zlodějnu, tak by se ani nekradly

0 0
možnosti
MB

buxus

8. 9. 2011 8:45
Re: máte recht

To jako myslíte, že lidé, kteří se živí krádežemi, by krást přestali? Jen by přesunuli svou pozornost jinam ....

1 0
možnosti
  • Počet článků 3331
  • Celková karma 30,96
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.