Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

markyz.Gero

16. 1. 2012 7:18
musel bych se znovu opakovat

že vaše schopnosti vládnou slovem , je prostě skvělá ale věta "Určitě to není tak, že ten, kdo má větší víru, tak dobývá vítězství a ten, kdo má menší víru, končí v problémech" je opravdu přesná

jako vždy díky

0 0
možnosti

vaťák

16. 1. 2012 8:42
Re: musel bych se znovu opakovat

Děkuji.

0 0
možnosti

pěnice

14. 1. 2012 21:13
Díky za článek,

ráda si u Vás vždy  přečtu.

0 0
možnosti

vaťák

15. 1. 2012 9:43
Re: Díky za článek,

Díky, to vždy potěší. :-)

0 0
možnosti

Paveljan

14. 1. 2012 21:00
Tak si tady pročítám diskusi

a připadá mi to, jako když spolek žížal řeší kvadratickou rovnici. Zkrátka mluvíte o věcech, o kterých nic nevíte.;-)

0 0
možnosti

Faustino

14. 1. 2012 21:35
Re: Tak si tady pročítám diskusi

Čím si to vysvětlujete, že je to tak nepochopitelné?

0 0
možnosti

lubanek

14. 1. 2012 16:54
Správná úvaha.

Víra se nedá nastudovat ani nadiktovat. Je to osobní poměr mezi člověkem a Bohem. Přeji hezký den.R^

0 0
možnosti

vaťák

14. 1. 2012 19:35
Re: Správná úvaha.

Děkuji za přání. I Vám přeji hezký den.

0 0
možnosti

ptakPB

14. 1. 2012 11:19
Víra

ano člověk má představy, vize, ale nemá to nic společného s nějakým bohem. Podvodníků, ano jsou jich stovky, tisíce, nejčastěji se s nimi setkáváme právě v různých církvích, hlavně u oné slavné, krví nevinných potřísněné římskokatolické církve. Můj děda (jinak levoboček faráře ze středního města) mne učil jedno - fráterníkům nevěř, to není víra, to je lidská hloupost, věřit musíš v sebe, své schopnosti a svou čest. Vždy čiň jen tak, abys večer mohl klidně usnout. Ano můj děda měl pravdu - byl tedy svatý

5 0
možnosti

vaťák

14. 1. 2012 12:10
Re: Víra

Měl jste moudrého dědu.

0 0
možnosti

jarinka

14. 1. 2012 9:14
Když už jste zmínil druhou

světovou válku, proč jste nepopsal tu nejhorší víru - víru v nadlidi a podlidi, prováděnou v praxi německými oddíly? A proč jste nezmínil víru, která byla jednou z příčin vítězství nad fašisty - víru ve vítězství, vlastenectví, Velká vlastenecká válka (Svatá!)? Zdaleka ne jen krutá zima byla příčinou porážky fašistů!

Proč nepíšete o blokádě Leningradu, kde hladem a krutou zimou zahynulo bezmála milión lidí? Víte o tom, že do miliónů Stalinových obětí někteří "seriózní" historici zahrnují i tento milión?

Že se chystal Hitler ovládnout Sovětský svaz a pak zbytek světa včetně USA, to bylo známo všem včetně Stalinovi. Dohoda o neútočení byla taktická smlouva především ze strany Německa - chtělo SSSR zmást, aby se neozbrojoval, a tím by Německo porazilo SSSR podle plánu za několik týdnů. Stalin ovšem nevěřil a ozbrojoval se, i když to ovšem nemohl při porušení dohody Hitlerem stihnout za tak krátkou dobu - proto byl začátek wehrmachtu tak úspěšný.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

14. 1. 2012 10:03
Re: Když už jste zmínil druhou

Hlavní problém rudé armády na začátku byla stalinova likvidace velitelských struktur a jejich nahrazení politruky.

Ti byly většinou vojensky neschopní ovšem ne všichni. Metodou pokus omyl- ti neschopní v přirozeném výběru umřeli a pak zůstali jen schopní co převzali velení.

Krom toho když se k vrchnímu velení prakticky stejným stylem dostali Žukov a Koněv situace se výrazně zlepšila. Oba sice měli vysoké ztráty ale vzhledem k materiální výbavě sovětských vojáků je jde těžko vinit z nějakého zbytečného plýtvání životy vlastních vojáků.

Jinak rusové (a v podstatě všichni) to měli s nacisty snažší především díky bombarďáku Harrisovy který rozmetal ekonomickou infrastrukturu pohánějící válečný stroj 3. říše lépe než kdo jiný.

0 0
možnosti

Kolumbo

13. 1. 2012 23:48
Ta citace Blaise Pascala mi

připomíná pravdoláskaře s jejich vyhrožováním, že nepřikloníme-li se k Merkozyho "řešení" dluhové krize Eurozóny zůstaneme "mimo" a ti úžasní, vyspělí, multikulturní a korektní Evropané se nám pomstí... Tady zase Bůh, který údajně tak miloval člověka že pro jeho spásu obětoval vlastního Syna je líčen jako pomstychtivý ješita... Jestli Bůh není - tak není a neprohrává nikdo. Možná ten věřící, pokud marnil čas děláním spousty zbytečností jen proto, aby se Bohu zalíbil... A jestli Bůh existuje, sotva bude rozlišovat podle toho, kdo "věřil" a kdo ne... A pokud rozlišovat bude, pak teprve "prohráli" všichni...

5 0
možnosti

vaťák

14. 1. 2012 7:01
Re: Ta citace Blaise Pascala mi

Ježíš říká, že rozhodovat bude to, co po nás zůstalo. Zda jsme žili sobecky sami pro sebe, nebo jsme byli ochotni udělat něco pro ty, co potřebovali naši pomoc. Pěkně to vyjádřil apoštol Jakub: "Pravá a čistá zbožnost před Bohem a Otcem znamená pamatovat na vdovy a sirotky v jejich soužení a chránit se před poskvrnou světa." (Jakub1,27) Nemyslím, že by s tímto byla má víra v konfliktu. A pokud Vy máte stejné životní krédo jako Jakub, nemůžete prohrát.

0 0
možnosti

Roman01

13. 1. 2012 23:28
...

"Neboj se porovnat to, co slyšíš s tím, co můžeš číst v Bibli. Nakonec, proto nám ji Bůh nechal napsat. Má nám pomáhat rozeznávat pravdu od lži."

Jak nám může pomoct rozeznat pravdu od lži kniha, která obsahuje tolik lží, že vydají na desítky knih? Viz můj starší článek:

http://polach.blog.idnes.cz/c/189168/Podvrhy-a-smyslenky-v-Bibli.html

4 0
možnosti

vaťák

14. 1. 2012 7:11
Re: ...

Váš článek je velice důkladným seznamem lidí, kteří svými knihami dokazují, že Bible je kniha plná lží. Neznám jejich život a nevím, proč mají tuto potřebu. Kdysi jsem ve škole musel studovat knihy zakladatelů komunismu. Dnes nemám potřebu psát články o tom, že se tito pánové v mnohém mýlili.

Pro mne je Bible důležitou součástí mého života. Proto o ní pišu. Nikomu nic nevnucuji a jen se sdílím o to, co mi tahle kniha v životě přináší. V životě jsem potka desítky lidí, které tato kniha a víra, která z ní vyplývá, změnila. To je pro mne důkazem toho, že má stále co říci i dnes.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

13. 1. 2012 21:31
Máte chybu v elementární úvaze:

Pokud bůh neexistuje a vy umřete jsou tu dvě možnosti- buď vaše mysl v nějaké formě energie přetrvá... a pak je tedy úplně jedno jestli bůh existuje nebo ne. A nebo se zcela ztratí v entropii vesmíru takže už nebudete žádný vy aby ste mohl hodnotit výhru/prohru.

5 0
možnosti

vaťák

14. 1. 2012 7:13
Re: Máte chybu v elementární úvaze:

Myslím, že tuto výtku byste měl adresovat spíše panu Pascalovi. ;-) Já ho jen citoval.

0 0
možnosti

syslus moribunus

13. 1. 2012 21:19
Máte pravdu

víra může i zabíjet. Třeba olympijské hry v Mnichově 1972 Rv

4 0
možnosti

Paeris Kiran

13. 1. 2012 21:44
Re: Máte pravdu

Zabíjet může prakticky cokoli :D třeba 100 kilometrový kamínek pohodlně si letící vesmírem a náhodou se mu do cesty postaví tahle planeta.

Což už se stalo několikrát.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS