Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Tara.cz

25. 2. 2012 13:03
Proroctví

si myslím vypovídají jednak o Ježíši a jednak o konci světa. Ježíš dost často přirovnává chrám - místo, které oslavuje Boha - k člověkovi. Například Zbořte tento chrám a ve třech dnech ho vystavím znova - Ježíš mluvil o své osobě a zmrtvýchvstání ve třech dnech. Nebo: Vy jste chrám Ducha svatého. Že nezůstane kámen na kameni může být vztaženo ke zničení planety na konci světa. Nebe by mělo být duchovní záležitostí, nikoliv jak některé sekty věří, že ráj bude ustanovený na této fyzické planetě.

Úplně nechápu ten výpočet 62 týdnů je 434 dní, tedy 434 let od roku 438 vychází do roku 4 př. Kr. - To měl být rok spíš narození Ježíše než jeho smrti.

Znesvěcující ohavnost o níž je řeč u Daniele si myslím, že měl být Zlatý "obraz"-socha, které se všichni měli klanět. Toto bych také viděl v budoucnosti, když se bude adorovat nějaká osoba - světový vládce, bude mít svou nejvyšší sochu postavenou v každém městě včetně Jeruzaléma, např.

0 0
možnosti
RK

Tara.cz

25. 2. 2012 13:06
Re: Proroctví

Náznaky tohoto trendu už dnes vidím jak na východě - vzpomínáte si na pohřeba Kim-Chong-Ila - ale i na západě - co třeba každodenní přísaha vlajce?

Já bych tedy viděl proroctví o prchání a soužení spíš do doby konce světa.

0 0
možnosti
F

Faustino

24. 2. 2012 21:27
Pokud jsou dějiny

psány předem, je svět determinován a svobodná vůle neexistuje, je to jen iluze. Pak byl svět stvořen i s veškerým utrpením.

To nějak nepasuje k tezi milujícího Boha.

0 0
možnosti
RK

Tara.cz

25. 2. 2012 12:51
Re: Pokud jsou dějiny

To je filosofický problém. Já mám svobodnou vůli vyjít z domu ráno doprava nebo doleva. Opravdu můžu jít kamkoliv - chce se mi jít doleva, ale natruc, abych změnil historii, půjdu doprava. Ovšem jít mohu jen jedním směrem. Vševědoucí Bůh ví, kam půjdu, i když se rozhoduju svobodně. Jako nevěřící jsem s tím měl taky problém, dneska mi to připadá logické. Proč Bůh stvořil svět s nedokonalými lidmi je mystérium, ovšem my lidi pokud uznáváme podřízenost Bohu, nemůžeme vědět všechno. Možná je svět velká Komedie, těžko říct. Každopádně za své utrpení si můžeme (my lidstvo) sami - Adam zhřešil a nemusel, Kain nemusel zabíjet a zabil, od té doby je to tak jak to je. Představte si milujícího otce (třeba Zelenku), kterému se syn zvrhne a začne vraždit pacienty. Tím přestává být otec Zelenka milujícím otcem?

0 0
možnosti
F

Faustino

24. 2. 2012 20:43
Biblická proroctví

jsou poměrně obsáhle rozebrána třeba zde:

http://myty.info/search.php?rsvelikost=sab&rsrazeni=priorita&rstext=all-phpRS-all&rstema=59

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

24. 2. 2012 20:49
Re: Biblická proroctví

Až na to,že bláboly tam obsažené nemají hlavu ani patu!

Nejen že autor opsal dávno vyvrácené hlouposti,ale ani to pořádně nečetl! Rv

Proroctví obsažená v Bibli jsou zkrátka podvodem , neb si to autor myslí,a tudíž vznik knih posunuje tak,jak se mu hodí do krámu....;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 3331
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.