Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tara.cz

16. 3. 2012 23:18
Jaká úleva od Shekelu

moci slyšet a říct slovo Ježíš a nebát se nerudné odpovědi... Někdy si člověk říká, že chápe, jak se Ježíš cítil a pak je mu dán jen náznak tohoto pocitu, aby si uvědomil, že nechápe nic nebo téměř nic. Obdobné je to s předpovězenými časy Zjevení. Někdo říká, že hvězda Pelyněk je Černobýl a že už ta doba nastala. A je to rozporuplný pocit - vím, že se těším do nebe a vím, že se bojím, jak to bude probíhat a jestli na poslední chvíli neselžu. A co moji blízcí - někteří věří, jsou horcí, jiní odmítají, jsou studení, některým je to jedno, jsou vlažní. Co když budeme mít rozdílný osud, co když někoho z blízkých ztratím doopravdy? Snažím se vysvětlovat, co vím, čemu věřím a často se mi vrací posměch, ignorance nebo dokonce vztek. Nevím, jestli tím zasévám seménko nebo zvyšuji zatvrzelost. Jednou mi Ježíš ukáže, že jsem třeba nic nedokázal a nebo jsem něco dokázal, ale nevím o tom. Pravděpodobně nebudu moct být na nic vědomého pyšný a můj osobní přínos byl nulový nebo záporný. Nebo ne.

0 0
možnosti

vaťák

17. 3. 2012 6:28
Re: Jaká úleva od Shekelu

Zdravím. Na Shekem jsem byl pozván, abych tam psal křesťanské články a toto pozvání jsem přijal.

Každý, kdo se těší do nebe, prožívá smíšené pocity. Na jedné straně by si přál, aby už to bylo, na druhé ještě ví, že blízcí potřebují čas. Ještě, že o termínu nerozhodujeme my.

Život mne naučil, že nejlepším svědectvím o Bohu je naše praktická láska, kterou tu a tam doplníme i svědectvím našich úst. Přeji krásnou sobotu.

0 0
možnosti

Ladislav Jílek

16. 3. 2012 22:13
Já si říkám:

V okamžiku smrti se přenáším na konec světa. Čas a protor je vázán na hmotu, po smrti již existovat nebude. Z tohoto hlediska je tedy možné se takto přenést.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

16. 3. 2012 22:16
Re: Já si říkám:

A že prostor a čas bez hmoty dokáže existovat naprosto v pohodě... stačí se podívat na tu velkou spostu absolutně ničeho mezi Zemí a Marsem.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

16. 3. 2012 20:59
Jo...

vypěstovali jsme si skvělé bakterie a viry... Čím intenzivněji se je snažíme zabít tím častěji zbývají vzácné kmeny odolné prostředkům které máme... vybijeme jim konkurenci a rozmnoží se tyhle. Jsou jich triliony a pořád mutují, když konečně zase přijdeme na to jak zabít nový kmen už je tady dávno odolná mutace.

My se bráníme mutujícími T lymfocity které se ve velkém vrhají na všechno co nemá podobnou DNA, a i ty prostě nestíhají. Ať jakákoli nemoc zabije člověka v podstatě se nic neděje, on selhal a vyhráli v konkurenčním souboji bakterie a viry. A pokud se uzdraví tak jenom prostě pro své přežití zabil člověk svým imunitním systémem dost jiných životních forem.

Je to jenom soutěž, a v té vždycky někdo vyhraje a někdo prohraje. žádná pravidla v ní nejsou, a obě strany mají smrtící zbraně.

0 0
možnosti

vaťák

16. 3. 2012 21:49
Re: Jo...

???

0 0
možnosti
  • Počet článků 3333
  • Celková karma 30,50
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.