Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vaťák

13. 5. 2012 12:14
Díky

za Vaše názory v diskuzi.

0 0
možnosti

vaťák

13. 5. 2012 12:15
Re: Díky

Příští pátek tuto sérii ukončím článkem: Jak se pozná křesťan?

0 0
možnosti

Liberální konzervativec

13. 5. 2012 8:13
S agresivním a zoufalým ateistou Dawkinsem,

který mě rozhodně nepřesvědčil, jsem našel na internetu, skvělou teologicko-filozofickou polemiku na TV HOPE od Cliffa Goldsteina vřele doporučuji! Jsou to tři díly a každý kdo má otevřené srdce a mysl a ptá se po smyslu života,zde odkazy: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ http://www.hopetv.cz/archiv-poradu/cliff-18.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.hopetv.cz/archiv-poradu/cliff-19.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------http://www.hopetv.cz/archiv-poradu/cliff-20.html

0 0
možnosti

nechci vyrusovat

12. 5. 2012 20:43
Zbytečně dlouhý článek

Rv

3 0
možnosti

Jayson

12. 5. 2012 21:01
Re: Zbytečně dlouhý článek

Zbytečně dlouhý a, žel Bohu, i primitivně černobílý.....

1 0
možnosti

Inzheim

12. 5. 2012 15:49
Prosím

Bůh vyhnal neposlušné lidi z Edenu a řekl, mimo jiné, běžte a zaplňte Zemi-- nezdá se vám, že přes 7 miliard lidí by mohlo k pojmu zaplnění už stačit ?

IUWI-- bloudíte, měl byste si přečíst nový Katechismus, máte základní nedostatky, např s duší před narozením atd

Inkarnace je pouhý útěk chudáků z beznaděje, nechápou pojem peklo a nebe, což není plac, pro ducha a duši přece neexistuje čas a hmota. To je trvalý stav.

0 0
možnosti

luwi

12. 5. 2012 20:16
Re: Prosím

Poucte me prosim o tom, jak je to s dusi pred narozenim a odkazem na relevantni zdroj. Myslim to vazne. Ze bloudim, to je silny vyraz. Ja jsem na ceste a nestacim zasnout. Jsem stastny clovek a muj zivot je naplnen, me vztahy jsou harmonicke. Pokud si Vy myslite, ze mate jasno nebo snad vite vse, tak byste se mel nad sebou zamyslet a otevrit vice svou mysl a srdce. Otazka zni, jak hluboko do kralici nory chcete jit. ;)

1 0
možnosti

zberanek

12. 5. 2012 15:42
???

Není mi jasno, co tím chtěl básník vlastně říci?

2 0
možnosti

luwi

12. 5. 2012 12:55
Jsem krestan

a jsem presvedcen o tom, ze zivot po zivote existuje ihned po smrti. Nemam ani problem s reinkarnaci, proc bych mel. Ve sve podstate je to totiz uplne jedno, dulezite je zit v lasce se sebou samym a s lidma. Bible neni prirucka ke vsemu. Je spousta veci, na ktere tam odpoved nenajdeme. Kde je duse pred pocetim? Jak asi bude souzen clovek, ktery zemrel jako dite? Jaky smysl takovy kratky zivot vubec ma? Koho tedy Jezis a Petr videl, kdyz ne dusi Eliase atd.? Co znamena zminka v Bibli o tom, ze Jan Krtitel je Elias, ktery znovu prisel, aby trpel? Pujde sir Nicolas Winton, ktery nezjistne zachranil nekolik stovek zidovskych deti do pekla, protoze neveri v Boha?

Take nechapu, jak muze mit nekdo neco proti Joze. Je nekrestanska? Je proti Bohu? Potresta Buh jogu praktikujiciho cloveka? To je absurdni. :)

Zkusme se zamerit na vedome prozivani zivota. Mejme ze zivota radost, budme vdecni za vse, co nam zivot prinasi, dekujme za to Bohu, pomahejme si a prestanme zit ve strachu z trestu, soudu.

3 0
možnosti

Jan Borovička

12. 5. 2012 18:26
Re: Jsem krestan

O některých těchto věcech hovoří i pan Dawkins, kterého cituji níže. Žijme dobře, radujme se, čiňme dobro. S církví anebo Bohem (jakýmkoli, je jich hromada!) to nemusí mít co dělat. ;-)

2 0
možnosti

Jan Borovička

11. 5. 2012 22:24
Doporučená literatura (s úsměvem):

Richard Dawkins: Boží blud. Znáte? :-)

1 0
možnosti

karels

12. 5. 2012 5:44
Re: Doporučená literatura (s úsměvem):

Pane Borovička, to si čtete před spaním na dobrou noc? ;-D My máme jinou literaturu ke čtení....

1 0
možnosti
  • Počet článků 3331
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.