Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

marka40

25. 6. 2012 8:05
Základem je,

aby si  manželé - již před vstupem do manželství, rozuměli po třech stránkách: fyzické, duchovní, duševní. Když tyto tři podmínky splňují, pak mají základ pro spokojené manželství.:-)  Pokud mají v těchto oblastech naprosto rozdílné názory, pak to, aby spolu byli spokojeni, musí být hrozná dřina.

1 0
možnosti
AS

viveka

25. 6. 2012 8:19
Re: Základem je,

R^R^

0 0
možnosti
RK

Tara.cz

24. 6. 2012 9:48
"Až si toho všimne"

tahle věta je zásadním nepochopením odlišnosti mužů a žen. "Rozdával jsem se a čekala, kdy on si všimne, když si nevšiml, vzdala jsem to". Je asi těžké pro ženu přijít domu na druhou směnu. Nicméně, manželé by se měli rozhodnout, jestli se podílejí finančně oba stejně a potom by měli mít jasně (dohodou třeba) rozdělené domácí povinnosti a nebo, jestli chce žena v muži vidět svého živitele - a pak je pravděpodobné, že muž bude v práci trávit hodně času a o domácnost se bude starat žena. Mám dojem, že ženy si z obou možností občas vybírají jen to lepší - "Chci, aby mě živil, aby nebyl dlouho v práci a aby mi se vším pomáhal a chci, aby to tak chtěl on sám od sebe." To si ovšem milá žena měla vzít jinou ženu, tam by ta šance byla větší.

Čekat na to až si všimne je hloupost. Žena by si měla s mužem včas promluvit a dohodnout si, kdo se o co bude starat. To, že jeho nenapadlo, že by měl vynášet koš, se mi zdá být směšný důvod k rozvodu.

1 0
možnosti
VF

vaťák

24. 6. 2012 10:05
Re:

Kdysi byly "mužské" a "ženské" práce. Dnes už to neplatí. Tak, jak píšete, každý vztah je jiný a je třeba se domluvit a také domlouvat, protože s dobou se situace mění. Znám případ, kdy je muž doma, nezaměstnaný, žena ho živí a on doma ani prstem nehne. Sedí u televize a čeká servis.  Odvolává se na to, že se kdysi domluvili, co bude kdo dělat... Nějak zapomíná. že tehdy dělal v práci dvanáctky a žena byla v domácnosti.

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

24. 6. 2012 1:09
Nesouhlas

"Ženy, chcete mít šťastné manželství? Snažte se vašemu muži naplňovat jeho potřeby. A až si toho všimne, řekněte mu něco o těch svých, aby i on mohl začít s jejich naplňováním."

To by někdy ženská taky mohla čekat 100 let až si chlap všimne. Nejlepší způsob jak zajistit aby si chlap všimnul popisuje následující vtip:

Otec se vrací z práce a vidí jak jeho děti sedí v pyžamech před domem a hrají si v blátě s prázdnými krabičkami od pizzy a číny, které jsou rozházené po celé zahradě. Vrátka na ulici jsou otevřená dokořán, zrovna tak dveře od auta, uvnitř leží pes čerstvě vyválený v blátě a nikde ani stopa po druhém psu. Muž vešel do domu a uviděl ještě větší nepořádek: Lampa převrácená a běhoun skrčený u zdi. Uprostřed pokoje hlasitě hrála televize a jídelna byla zaházena hračkami a různými díly šatníku.

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

24. 6. 2012 1:09
Re: Nesouhlas

V kuchyni to nevypadalo lépe. Ve dřezu stála hromada nádobí, rádio hrálo na plné kolo, zbytky snídaně rozházené po stole, navrchu na prostírkách leží kočka. Lednice otevřená, psí žrádlo na podlaze, rozbitá sklenička pod stolem a u zadních dveří uplácaná hromádka písku. Muž rychle vyběhl schody, stoupajíc na další hračky a šlapajíc po oblečení. Ale nehleděl na to, jen hledal svou manželku. Bál se, že je nemocná, nebo se jí něco vážného stalo. Viděl jak dveřmi koupelny prosakuje voda. Nakoukl tam a uviděl mokré ručníky na podlaze, rozlité mýdlo v hromadě špinavého prádla a mezi vším další rozházené hračky. Kilometry toaletního papíru se vinuly mezi tím vším a zrcadlo i stěny byly pomalované zubní pastou. Rychle se otočil a spěchal do ložnice, kde našel svou manželku, ležící v posteli a čtoucí knihu.

1 0
možnosti
L

lesicatko

22. 6. 2012 23:48
Pekné

Ale stúpajuca rozvodovosť má iné hlavné príčiny ako nechuť alebo neschopnosť opravovať vzťah.

Inak, prekvapila ma tam tá zmienka o tom, že žena čaká od muža finančné zaistenie rodiny - to bolo.

Dnes je realita radikalne iná, zaistenie rodiny sa prenaša na oboch / a aj tak majú čo robiť / a neraz po vzajomnej dohode zabezpečuje rodinu napr viac žena, ak ma na to lepšie ekonomické podmienky. Typicky u nas chodia na týždnovky resp dvotýzdnovky chlapi z Oravy do Bratislavy , ale aj ženy do Rakúska na opatrovanie starých ĺudí alebo detí. Je to vzhĺadom na rozsah už neprehliadnuteĺný fenomén, ktorý má aj plusy aj mínusy. Relativizacia roly muža ako živiteĺa rodiny môže paradoxne aj pomocť vzťahu a manželstvu . Podstatné je, ak kooperujú a ťahajú sa navzajom , teda spoločne ako rodina, pár prekonavajú prekažky .

http://spravy.pravda.sk/zivia-svoje-rodiny-opatruju-v-cudzine-dhe-/sk_domace.asp?c=A120224_212036_sk_domace_p29

0 0
možnosti
VF

vaťák

23. 6. 2012 7:31
Re: Pekné

To, že je taková realita, ještě nemusí znamenat, že by si žena nepřála manžela, který by zabezpečil rodinu, aby ona nemusela třeba jezdit za prací do Rakouska a doma nechávat děti.

5 0
možnosti
L

Lewal

22. 6. 2012 22:22
Tak tomu nerozumím!

"Ženy, chcete mít šťastné manželství? Snažte se vašemu muži naplňovat jeho potřeby. A až si toho všimne, řekněte mu něco o těch svých, aby i on mohl začít s jejich naplňováním."

- proč musíme vždycky začínat my, ženy?

"Profesor Křivohlavý radí: "Muži, řekni své ženě třicetkrát denně různými způsoby, jak je krásná. A ty, ženo, řekni svému muži třicetkrát denně, že je chlap!""

- začněte jednou taky vy, muži!

4 0
možnosti
IA

Maura Irena

22. 6. 2012 22:36
Re: Tak tomu nerozumím!

Požádejte ho, aby vám nalakoval nehty na nohou :-)

1 0
možnosti
Q

quadro

22. 6. 2012 21:47
Dobry clanek

a myslim ze prave tohle je i jeden ze zakladnich kamenu Taoismu (pro zajimavost )

1 0
možnosti
VF

vaťák

22. 6. 2012 21:58
Re: Dobry clanek

Možná to bude tím, že základní potřeby muže a ženy jsou všude stejné.

0 0
možnosti
BR

Stobka

22. 6. 2012 21:32
chlapi mají dva požadavky na ženu

1.přijít nahá

2.donést pivo

2 0
možnosti
T

telewendula

22. 6. 2012 21:55
Re: chlapi mají dva požadavky na ženu

Štóbi ;-D;-D;-D - a teď mi řekni, co je na tom špatného :-P8-o?

1 0
možnosti
VH

Vlasta Hurtová

22. 6. 2012 20:54
Děkuji

za pěkný článek... Manželství bez uspokojování potřeb druhého nemůže opravdu fungovat ;-)

3 0
možnosti
IA

Maura Irena

22. 6. 2012 20:57
Re: Děkuji

To je pravda, ale lidé by to neměli přehánět s těmi potřebami. Já bych asi neskákala do stropu radostí, kdyby u nás jel od rána do večera kanál sport a já byla "z lásky" nucena se na to dívat. Tak to by nešlo. :-)

0 0
možnosti
A

antemar

22. 6. 2012 20:44
Až si toho všimne :-)))

Utopie. Nevšimne si toho, bude to považovat za normální. :-)

2 0
možnosti
EK

Y.N

22. 6. 2012 20:45
Re: Až si toho všimne :-)))

;-DR^

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

22. 6. 2012 20:38
Dobrý večer,

moc pěkně napsáno, ale potřebují opravdu lidé takovou komunikaci - jsi krásná, jsi chlap? Například já komunikuji s mužem jako s člověkem, kterého si vážím, kterého miluji, opravdově a bez přetvářky, nepoužívám ho k různým vnitřním cílům, snažím se se vyhýbat hádkám a snažím se, aby mě ke mně důvěru a nebál se, že ho nebudu poslouchat, když se bude chtít svěřit. I když vím, že muži i ženy touží po hrách, to všechno dobře chápu, já na to nemám asi schopnosti a ani náladu je vymýšlet. Vždycky jsem si říkala, musím ho přijmout jako bytost odlišnou ode mne, ale současně i se mnou spojenou a jsem za to, že jsme spolu spoluodpovědná. Ale jsem introvert, typ INTJ a možná, že by se mnou také každý nevydržel. Díky za zamyšlení, Vaše články jsou oázou pro duši. V

0 0
možnosti
VF

vaťák

22. 6. 2012 20:44
Re: Dobrý večer,

Díky. Přeji příjemný večer a tomu Vašemu chlapovi nezapomeňte pravdivě říct, v čem ho obdivujete. Určitě umí něco, co vy ne a určitě ho to potěší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3331
  • Celková karma 30,96
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.