Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji, Vaše slova hřála.

3 1
možnosti
Foto

MOC PĚKNÝ ČLÁNEK

Máte v něm pravdu.

Nemějte mi to za zlé, považuji Vás za "profesionálního hlasatele bludů a oblbovače lidí". U sporných článku teď zpravidla už ani neotvíráte diskuse. Já bych Vám tam však příspěvky nedával. Vím, že by to nemělo smysl a působilo by to urážlivě. Tento článek a obecně křesťanský humanismus se mi však moc líbí. Myslím si však, že je možno přejít k ateistickému popř. agnostickému humanismu. Náboženství a církví nebude třeba. Osobně jsem tímto procesem prošel.

Bude to asi ještě dlouho trvat - pokud k tomu vůbec někdy dojde - než velká většina lidí náboženství a víry opustí. Vím též, že víra dává navíc též existenciální jistotu a útěchu. Takže je těžké až nelidské ji lidem brát.

Přeji Vám pěkný víkend.

1 2
možnosti

Myslím, že něco podobného jste mi nedávno psal. U článků, které se objeví na veřejném blogu otevírám diskuzi vždycky, bez ohledu na to, jaké je jejich téma. U článků na soukromém blogu diskuzi neotevírám, protože iDNES.cz zrušila upozorňování na nové diskuzní příspěvky. Mám ale uvedenu mailovou adresu, na které vedu diskuzi s těmi, kteří nechtějí věci propírat veřejně a na Facebooku pak mohou napsat své připomínky ti, kterým zveřejnění jejich příspěvku nevadí.

Podobný názor jako vy měl na náboženství i Voltaire. Píšete, že jste prošel určitým procesem. Jiní prochází opačným procesem. Každý má svobodnou volbu a každý pak za své rozhodnutí nese  zodpovědnost.

A to, za koho mne považujete? Udělal jste si názor, a vyjádřil ho. Na to máte právo. 

Také Vám přeji, abyste během víkendu prožil krásné dny.

0 2
možnosti

Také nosím květy na několik hrobů, zvláště na jeden z nich. Mnohokrát už jsem si uvědomil, že ta milovaná a milující bytost ode mne za života nedostala tolik květin, kolik jsem jich už položil na její hrob. Těší mne pomyšlení, že se jednou sejdeme na místě, kde Bůh setře každou slzu z očí.

4 2
možnosti

Také se těším na setkání s lidmi, kteří mi chybí. A jak stárnu, tak je jich stále víc.

1 3
možnosti

Ano, máte pravdu. :-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 3333
  • Celková karma 30,52
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.