Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem z tohoto článku rozpačitý až smutný....Taková škoda! Strašně to "šustí papírem", vyznívá to hrozně upachtěně, schematicky. Vždyť Vy máte obrovské životní zkušenosti a Váš život nelze rozhodně sešněrovat, tak proč mám pocit, že "se to nepovedlo napsat"??

0 0
možnosti
Foto

Stejně jako je u elektřiny mínus a plus, u atomu proton a elektron, tak i u člověku je vedle pudu sebezáchovy i pud sebezáhuby. Někdo ho má trvale aktivnější než ten užitečný a tihle lidé se cílevědomě ničí.

0 0
možnosti
Foto

,,Víš, že po chlastu se pomalu blbne?", povídá jeden flegmatik druhýmu.,,Mně to nevadí, já mám dost času", povídá druhej.;-)

1 0
možnosti

hodně záleží na dávce. Jako u všeho.

Každá droga v malé dávce  neškodí, ev pozitivní efekty, ve velké dávce likviduje kde co

alkohol je návykový a někteří naši spoluobčané navíc k tomu mají genetickou výbavu ( k návyku) - u nich platí absolutní abstinence. U ostatních- podle zvážení

2 0
možnosti
Foto

Nic se nejí tak horké, jako se uvaří a proto neplatí, že alkohol je snad nějaký mor :) Jen každý extrém škodí :)

Jo...a droga...to není neslušné slovo nebo synonymum hříchu :)

2 0
možnosti
Foto

Ačkoliv si myslím, že máte v zásadě pravdu, je to poněkud složitější.

Možná bych to řekl tak, že rozumná konzumace přirozených alkoholů s lidmi mnoho zlého neudělá. Hůře jsou na tom destiláty, které jsou umělým produktem a u závislých jedinců jen akcelerují cestu do rauše.

A k „blbnutí“: Možná ano. A kdo má dostatek inteligence, možná se prochlastá do debility. A primitiv má k tomu stavu o mnoho blíže.

Výraz „pod kontrolou“ nejčastěji slyšíme od těch, kteří už tu kontrolu ztratili.

Ale dogmatismus docenta Skály se mi zdá podobně nerozumným extrémem.

A na úplný okraj: i kdybyste měl stokrát pravdu, jde o osobní rozhodnutí a odpovědnost jedince. Jakkoliv dobře míněné nařizování skončí vždy neúspěchem. Viz prohibice v USA.

0 0
možnosti

Nejde mi o zakazování. To k ničemu nevede.

0 0
možnosti
Foto

Spíše se, pane kazateli dobra od Pána Boha, zamýšlejte nad tím PROČ jsou ti lidé bezdomovci, proč nemají práci a proč tedy utápějí svoji existenci v alkoholu. A JAK byste jim mohl pomoci. TO je přeci Váš pozemský úkol, pomáhat lidem, ne?

Snad smím ještě dodat, aniž bych přišel o body, že se neblbne jen z chlastu, Pane Bože!

2 1
možnosti

Líbí se mi, jak vždy víte, co bych měl dělat já. Jen jestli také víte, co je Váš úkol.

Jinak se někdy zkuste zamyslet nad tím, které organizace dnes u nás nejvíc pomáhají lidem v nouzi, kdo je jejich zřizovatelem, kdo v nich většinou zadarmo "pracuje", a možná pak pochopíte, že oni ti křesťané nekončí jen u slov...

4 0
možnosti

V zasade souhlas, jen s timhle se nemohu ztotoznit: "Není pravda, že to, jestli piji nebo ne, je jen moje soukromá věc." ... Ja se domnivam, ze kazdy clovek ma pravo, se svym zivotem nalozit tak, jak uzna za vhodne. Proc by clovek nemel mit pravo stat se alkoholikem nebo bezdomovcem? To, ze tim rozbije rodinu je samozrejme dusledek, ale stale na to ma pravo. Neni duvod, aby spolecnosti nutila kohokoli to nedelat. Muzeme vytvaret podminky a formovat nazory svych deti, jako Vase rodice Vam, co povazujeme za spravne, ale kazdy clovek ma zodpovednost sam za sebe.

Stejne tak, nikdo nema pravo Vam nutit alkohol, pokud jste se rozhodl ho nepit a Vy stejnym zpusobem nemate pravo nikomu v piti branit ...

Muzete jen upozornovat na pripadne dusledky a vyjadrovat svuj nazor, coz ve svych clancich vice nez dobre delate.

Nechci, aby to vyznelo jako kritika, to urcite neni, spise namet k zamysleni - ale tim, ze lidem v takovem a podobnem prusvihu pomahate, mi pripada, ze Vam dava pocit, ze tem, kteri tam smeruji mate pravo radit ... ale podle me to tak nemuze. Kazdy ma pravo spadnout na hubu a vymachat si ji v blate.

1 0
možnosti

Díky za názor. Nechci tím říci, že člověk nemá právo se rozhodnout pít. Jen by si při tom měl uvědomit, že se následky dotknou spousty dalších lidí. Přeji Vám krásný den. :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS