Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Polický, když už obviňuješ pana pastora, že lže , co se týče doby azylového řízení, tak si něco nejdříve zjisti

Vedle délky azylového řízení, které se i přes nedávné úsilí Ministerstva vnitra protahuje i na několik let, jeomezená možnost pracovat jedním z největších problémů žadatelů o azyl v České republice 

 - a to je prosím ze stránek organizací, kteří se na imigrantech živí

http://migraceonline.cz/cz/e-knihovna/k-problematice-pristupu-zadatelu-o-azyl-na-trh-prace-v-ceske-republice

1 1
možnosti
Foto

Kavko takže o těch 2 letech zase nic.

O tom, že by se mělo žadatelům o azyl umožnit pracovat dříve-nejlépe ihned po ukončení karantény (pokud dá souhlas cizinecká policie  těm co mají volný pohyb-to je drtivá většina) jsem psal. Psal jsem i o tom, že bych podmínil kladné vyřízení azylu ochotou pracovat (pokud si nenajdou práci sami tak např. úklid prostranství).

Opět řešíte něco jiného než o čem byl spor-délka řízení.

A o tom autor lže-data si vycucal z prstuRv

1 3
možnosti

Ty jsi vážně cvok, který ani nechápe psaný text. Škoda slov na tebe....

1 1
možnosti
Foto

Takžeo tom, že azylové tvrzení trvá 2 roky zase nic nemáteRv

Klasika-argumenty nula-tak urážíteRv

0 1
možnosti

Pane Polický, níže jste "omínusoval" můj příspěvek, kde je naprosto jasně uvedeno vyjádření pracovnice oddělení azylového řízení Ministerstva vnitra ČR, že někteří žadatelé u nás čekají na vyřízení žádosti o azyl i déle než tři roky. Podle zákona sice musí rozhodnutí o azylu proběhnout do 90 dní, ale taktéž podle zákona lze v případě potřeby toto rozhodnutí prakticky libovolně prodlužovat.

Podle údajů v Měsíčníku Českého statistického úřadu loni Česká republika udělila azyl (resp. mezinárodní ochranu) 376 osobám. Avšak o azyl žádalo 1156 osob. Ovšem rozhodnutí o udělení nebo neudělení mezinárodní ochrany či azylu padlo celkem v 1050 případech – přičemž toto číslo v sobě zahrnuje i osoby, které k nám přišly v minulých letech. Stovky lidí tedy čekají na rozhodnutí dál – v časovém horizontu daleko přesahující jeden rok. Naprosté většině žádostí o azyl u nás není kladně vyhověno. To znamená, že značná část lidí čeká u nás na azyl, aby pak stejně museli Českou republiku opustit. Většina kladně vyřízených žádostí se týká uprchlíků z Ukrajiny, což je pochopitelné. Drtivá většina žádostí z muslimských zemí není vyřízena kladně, protože tito lidé většinou nesplní podmínky pro udělení azylu – například tím, že o sobě hned od počátku uvádějí nepravdivé údaje. Přesto se jejich vyhošení odkládá i v případech, kdy odmítají odhalit svou identitu nebo přímo lžou. Náš stát jim tedy zajišťuje životní potřeby po celou dobu řízení.

Když v reakci na můj příspěvek tvrdíte, že "autor lže jako když tiskne", tak mu rozhodně křivdíte. Navíc – cizinci u nás mohou pracovat až rok po podání žádosti o azyl, ale ještě předtím musejí získat pracovní povolení.

Dále ve svém příspěvku píšete: "Netvrdím ,že konkrétně ti dotyční netrpí mouzí, ale vzhledem k tomu, že vím na co vše mají nárok o tom pochybuji." Přečtetě si laskavě, co jste vlastně napsal o těch invalidech: "Možná si nemohou bůhvíjak vyskakovat, ale zcela jistě netrpí nějak zvlášť nouzí."

Tak co tedy vlastně tvrdíte?

2 1
možnosti
Foto

Ani vy ani autor jste nedodali žádný údaj, který by obhájil to, že azylové řízení trvá 2 roky.

Jistě některé řízení může být i delší,ale naprostá většina jich proběhne v řádech měsíců.

Kdyby autor napsal, že tom může trvat 2 i více let bylo by to v pořádku, ale faktem je , že to jsou vyjímky, ne běžný stav.

Tvrdím, že u nás netrpí invalidé nouzí-čemu na tom nerozumíte?

0 3
možnosti

V roce 2013 náš stát nestihl vyřídit v zákonné lhůtě dvacet čtyři  tisíc žádostí o dlouhodobý nebo trvalý pobyt cizinců – tedy těch, kteří už mají právo pobytu v České republice. O vyřizování těchto žádostí se stará stejný úřad, který zpracovává žádosti o azyl (resp. mezinárodní ochranu). Běžně trvá vyřizování těchto žádostí půl roku, rok i déle. A to jsou žádosti, kdy cizinec již splnil všechny podmínky pro pobyt v České republice. Myslíte si, že rychlost vyřízení žádosti o azyl je rychlejší? Co by Vás přesvědčilo, když to nejsou oficiální vyjádření Ministerstva vnitra ČR nebo Statistického úřadu ČR?

Jste vůbec schopen si uvědomit, že faktický stav v České republice přesně odpovídá tomu, jak to popsal autor článku? Zřejmě ne. A pokud bazírujete na nějaké nepatrné významové odchylce ve smyslu "může trvat" a podobně, tak to nemá žádný smysl. Autor právě chce, aby to "nemohlo trvat" tak dlouho.

Co se týče těch invalidů – zcela jasně jste se o nich vyjádřil takto: "...zcela jistě netrpí nějak zvlášť nouzí". Následně jste se vyjádřil takto: "Netvrdím, že konkrétně ti dotyční netrpí nouzí."

Jste schopen pochopit, že oba výroky mají protikladný význam? Jinými slovy – kličkujete takovým způsbem, že ztrácíte přehled o tom, co jste vlastně řekl. Což se Vám bohužel stává naprosto běžně. Je to důkaz toho, že Vaše názory jsou neobhajitelné. Místo přiznání chyby budete raději sám se sebou v rozporu.

2 1
možnosti

Martine, nemá smysl házet hrách na stěnu, ale díky za snahu.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS