Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den,

Tímto žádám o okamžitou opravu článku s názvem Je papež rasista? - http://vlastikfurst.blog.idnes.cz/c/483532/je-papez-rasista.html, kde se píše:

„Hlava katolické církve je podle Romea.cz a dalších podobných organizací rasista, protože si dovolil Romům poradit, jak se mohou dostat ze slepé uličky, ve které se jejich komunita nachází.“

Dále se píše: "Možná, že by se Romea.cz místo hledání rasistů tam, kde nejsou, měla zaměřit raději tímto směrem."

Zpravodajský server Romea.cz se nikdy k projevu papeže Františka nevyjádřil, stejně tak se nevyjádřil provozovatel serveru ROMEA, o. p. s. Zpravodajský server Romea.cz pouze zveřejnil stanovisko organizace s názvem  Evropského fóra Romů a travelerů (ERTF).

Tento text poškozuje naší organizaci a pokud nebude okamžitě změněn, budeme se bránit právní cestou, jak proti autorovi tohoto výroku panu Fürstovi, tak proti serveru iDNES.cz.

0 1
možnosti

Zveřejnit něčí stanovisko bez komentáře, znamená souhlasit s tímto stanoviskem. Takže nemelte nesmysly

2 0
možnosti

Myslím, že by dost pomohli zapálení romští učitelé -- tady bych klidně tlačil i pozitivní diskriminaci (např. pro romské studenty pajdáku koleje zdarma apod.).

Efekt by sice nebyl okamžitý, ale pokud by se v budoucnu romské děti těšily do školy i díky tomu, že je hodně učitelů "jejich", pokrok by to byl.

0 0
možnosti
Foto

J29i94ř70í 62T72u74r87n35e73r

11. 11. 2015 17:08

Četl jsem ten článek celý a mám z něho takový podivný pocit, který se přenáší i do článku vašeno. Papežovy výroky  byly vysloveně pro Romy pozitivní a povzbuzující. Nevím, kdo jsou ti dva pánové, kteří se proti některým papežovým vyjádřením ohradili a už  vůbec nevím, kdo a proč právě tyto reakce "pustil do světa". Dost možná někdo, kdo chce cíleně vyvolat pocit: "papež jim jde naruku  a oni si, halzlové černý, ještě stěžují."

Tím rozhodně nemyslím  vás. Závěr vašeho článku, stejně jako myšlenka ohledně zneužívání role romských aktivistů jsou zcela korektní. Pouze mám pocit, že se pořád někdo takto oklikou  snaží dělat "zlou krev".

0 0
možnosti

.... su rád, že sme s tem papežem stejný rasisti,- a já porád kdo tu nesnášenlivost po celym světě šíří ?!

0 0
možnosti

Romea by si měla počkat na hlavního vatikánského vysvětlovače papežových slov. Katolíci jsou již zvyklí na to, že papež někde něco řekne a pak nastoupí mluvčí a vysvětluje jak to papež mínil. :)

1 0
možnosti

Myslím, že takové instituce, jako je Romea, dělají Romům medvědí službu - přispívají k rozdělování společnosti. Namísto práce s Romy využívají současných multikulturních nálad a namísto pilné práce žvaní, kličkují, zneužívají

7 0
možnosti

Pokud je někdo opravdovým katolíkem, tak mu doporučení papeže nevadí. Většina katolíků to má nastavené tak, že přijme i pokárání či nabádání a zamyslí se nad sebou. Od toho své pastýře máme - aby nám na oči postavili naše chyby, neboť kdo jiný to má udělat. Papež neřekl nic mimořádného, jeho slova se týkají Romů-katolíků, takže jestli pán z Romea.cz není katolík, tak co se čílí.

4 0
možnosti

No Maruško, sice máte pravdu, ale čím dál tím více katolíků se děsí toho, když se papež k něčemu vyjadřuje. Jak řekl jeden můj přítel v rádiu Vatikána, pro jistotu nebudu jmenovat. "Je otázkou, zda papež ještě zastupuje katolickou církev anebo komunistickou internacionálu" ;)

1 0
možnosti

Když nepíšete o migraci, dokážete psát celkem rozumně. Karma R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,21
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.