Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dík za pozoruhodná slova!

:-)

1 0
možnosti

Drtivá většina toho, co si můžete pustit v televizi jsou pohádky. Jen v těch co běží kolem Vánoc je ta pohádkovost přiznanější. Podobně u knížek, byť tam je poměr lepší ve prospěch faktografických publikací. Proč to ale nějak zvlášť rozlišovat nevím, vymyšlenými příběhy se bavíme skoro všichni a nezávisle na věku, mění se jen forma.

Ještě mě zarazila formulace, že dobro vítězí nad nenávistí a zlem. Pamatuji si z dětství, že vítězí láska, dobré srdce a rozum nad hloupostí nebo zlem, ale nenávist si nevybavuji. Zlo bylo amorfně zlé, protože bylo zlé a chtělo škodit nebo závidělo, občas bylo hrabivé, ale nenávistné? To ne.

0 0
možnosti

Závistí to začíná, nenávistí pokračuje. Závist a nenávist plodí zlo. I komunistická ideologie stála na závisti a nenávisti. Proto tolik poškozených!

0 0
možnosti
Foto

Ode mě samozřejmě Šťastné a Veselé.

Ale zatímco já Vám mohu závidět Vaše relativní mladí, tak Vy mně zase to že nám v roce 69 zrušili marxák až do promoce v r. 73 ho už neobnovili.

0 0
možnosti

J78a48n 92R88á94ž

24. 12. 2015 14:58

Při zápočtu z vědeckého komunismu jsem na otázku "Jaké jsou principy socialistické racionalizace práce " odpověděl: "Základním principem je neracionálnost" Naštěstí jsme měli rozumného profesora, Dostal jsem za dvě s doporučením, abych to už nikde veřejně nevyslovil.;-D

0 0
možnosti
Foto

K46a14r40e74l 24M90á70d29l53e

24. 12. 2015 14:55

Patřím mezi ty, kteří řadí Ježíška i Ježíše do kategorie pohádek. Co naplat, na stará kolena už se svým ateismem nic nenadělám. Dnes proto mimořádně bez karmy, jinak ty Vaše příběhy ze života čtu moc rád. Hezké Vánoce.

2 1
možnosti

Díky za přání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,22
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.