Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Víte ale, co mi přijde na celém tom učení dnes těžko akceptovatelné? Že tím vyvoleným je jen syn - tedy muž, a učedníci jsou další muži. Nepromlouvá tu snad žádná žena. Ta je v tomto náboženství mnohem méně ceněna.

A jak je to ve skutečném životě? Tady přeci hrají ženy důležitou úlohu. A nechceme se vracet do středověku, kdy jsme měly být hlavně ty poslušné, podobně jako je to vyžadováno od žen v současném islámu. Tím je tedy pro mě osobně křesťanství zpátečnické.

0 0
možnosti

Milá Vlasto!

Vyvolený byl židovský národ! V jeho středu se zrodil mnoha proroctvími předpovězený Syn Boží Ježíš Kristus. Jako Syn Boží se stal garantem své nové radostné zvěsti . Ten poslal tuto radostnou zvěst zvěstovat do celého světa nejen svých dvanáct apoštolů, ale poslal každého z nás, muže i ženy.

Oproti islámu byla v křesťanství úcta k ženě povýšena skrze úctu k bohorodičce. Tím je dáno různé postavení žen v těchto náboženstvích.

Pro zajímavost: Nositelem židovství je žena, nositelem rodu v křesťanství je muž, který je ve středověké společnosti zdrojem obživy rodiny. I když je matka vždy jistá, ale otec vždy nejistý. Současná liberalizace v mezilidských matrimoniálních vztazích je dána tím, že muž ženu neuživí a rodinu musí živit oba. Většinou. Liberalizace proniká i do církevních funkcí. Jen katolíci zatím vzdorují.

Kristovo poslání o úctě k Bohu, úctě k člověku, úctě ke svobodě člověka a úctě ke spravedlnosti není zpátečnické, ale naopak zejména v dnešní době velmi progresivní. Jen si církve musí oddělit zrna od plev. A to je práce na desetiletí!

:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS