Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O zločinech organizovaných z Hradu:

https://maca.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646020

Může věřící člověk volit Zemana?

https://smrk.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646120

:-)

0 0
možnosti

Chlapče, zdá se, že o politice nevíte vůbec nic. Také jsem nevolil ani jednoho závěrečného kandidáta, ale Miloše určitě volit nebudu! Ale je to vlastně jedno, koho zvolíme, že? Při nejhorším na podzim budou nové volby a pak si zvolíme prezidenta, jakého jsme volili v prvním kole!

:-)

1 0
možnosti
MM

Milý Vlastíku, přiznávám bez mučení, že řeším podobné dilema.

Mám za to, že uspokojivou odpověď nenalezneme, budeme-li zkoumat skutečné, nebo domnělé kladné/záporné vlastnosti uchazečů-vždyť pány Drahoše a Zemana vlastně vůbec neznáme. Vnímáme pouze jejich mediální obraz, tak jak nám jej podávají reportéři, komentátoři, podporovatelé nebo protivníci a doplňujeme jej z kusých vystoupení kandidátů před kamerami, případně ze záznamů redigovaných rozhovorů. Pan Zeman je známější, přece jen se dlouhodobě věnuje politice. Pan Drahoš je z hlediska médií „nepopsaný list“, kdo by věnoval pozornost jeho působení ve vědě, nebo tomu, že byl předsedou Akademie věd, vždyť v té době bylo mnoho „šťavnatějších“ událostí...

Pokud hledáš „trumfové eso“, které by rozhodlo, komu dát hlas, zklamu Tě, takové nemám.

Ale přece: Politiku mnoho lidí vnímá takřka s náboženským zápalem, jako by měla v rukou budoucnost světa, i náš osud. Jako by určovala, zda budeme žít v ráji, nebo v pekle. Jako by se jednalo o souboj „spasitele“ s ďáblem“ (osoby a obsazení nechť si každý doplní dle svého gusta).

Má otázka tedy zní: kterého z kandidátů budu vnímat jako „Boží dopuštění“ a kterého „z Boží milosti“?

Nejspíš jsem Ti tvé rozhodování neulehčil. Přestože jako občané volíme prezidenta, věřím, že není tím Nejvyšším, který ovlivňuje naše životy. Dobrou vůli a „šťastnou ruku“ při volbě. Milan M.

1 0
možnosti

Boží dopuštění je Miloš. A vůle Boží? Uvidíme! Přesto záleží na tom, koho si zvolíme. Buď budou volby za pět let nebo letos na podzim. Uvidíme! :-)

0 0
možnosti
Foto

Jestli pan Drahoš tento "souboj" vyhraje, myslím osobně že ne, jsem zvědav na amnestii.

Říká se, něco za něco. :-/

0 0
možnosti
Foto

myslím že tohle je srovnání s mnoha prezidentovými hrubostmi přehmaty a urážkami jiných skutečně minimální prohřešek

2 1
možnosti
Foto

Nebylo by správné, že byste autore chtěl také po Zemanovi, aby se omluvil za všechny urážky svého oficiálního mluvčího Ovčáčka? Že se dočkáme omluvy Zemana Peroutkovi, za jeho podlou lež, v to už nikdo nevěří.

Mám pocit, že i kdyby se Drahoš omluvil (za kohokoliv), stejně je mu to marné, vaše alibistické požadavky se budou stejně jen stupňovat.

Ona je slušnost a pokrytectví někdy hodně blízko sebe.

7 2
možnosti
Foto

Ale Peroutka opravdu publikoval v Přítomnosti v polovině r. 1939 článek, v němž se vyjadřovala víra v rytířské chování německých politiků. V čem tedy ta podlost spočívala?

1 2
možnosti
KT

Ale to je lehké, pane Vlastíku!

Pokud bude Zeman stát, faráři při mši svaté taky stojí, tak je Drahoš neslušný člověk. Pokud budou kandidáti sedět, tak je Drahoš želé, které mění názory.

3 1
možnosti
Foto

H58a94n96a 50V46l85k14o52v93á

23. 1. 2018 14:36

R^Také mne to znechutilo, ale po chování Miloše Zemana v posledním volebním období jsem se zařekla, že k volbám budu chodit. Ale v J. Drahošovi budu volit menší zlo, jehož velikost se každým dnem jeho kampaně zvětšuje.

6 2
možnosti
VK

Samozřejmě, že slušnost sama nestačí k dobrému výkonu funkce prezidenta republiky. U Drahoše postrádám jasné vyjádření k mnohým důležitým politickým záležitostech dneška i blízké budoucnosti.

4 1
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,33
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.