Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P24e26t80r 18H70a78n28n32i74g

12. 2. 2018 10:08

Karma, pane autore. Mohu hodnotit zblízka. I když jsme byli každý na jiné straně politického spektra, a pan Drahoš jasně deklaroval, koho by z těch, kdo jsou v prvním kole nevolil, řekl pana Hanniga, protože podporuje pana Zemana, tak v zákulisí debat jsme se spolu velice nenuceně bavili - ne o politice, a mohu říci, že v zákulisí debat byl takovým, jakým se projevil u Jana Krause. Uvolněný, jemně vtipný atd. Také jsem mu říkal, že i když je mi velice sympatický jako člověk, budu doporučovat svým voličům, aby volili prezidenta Zemana vzhledem k Zemanovu naprosto nekompromisnímu stanovisku k přijímání uprchlíků a migrantů ze zemí, kde hrozí, že by k nám mohli importovat radikální islám a potažmo i terorismus - tudíž ani jeden migrant z těchto zemí, což bylo také mým programem.

Chyby poradců: 1. V debatě na Primě mu zapomněli říct, že má mluvit i přes potlesky, pískoty a výkřiky, protože to v televizi slyšet není a nemohlo se tudíž stát, že začínal větu třeba na třikrát.

2. V ČT měl zůstat u svého klidného projevu a nebýt od počátku bojovný. V ČT klidem a přívětivostí zvítězil M. Zeman.

3. Měl jít do debaty na Novu

1 0
možnosti

Samozřejmě neprohrál život ...naopak vyhrál. Vyhrál nad všemi těmi, co ho začali podporovat, resp. udělali si z něho svého antizemana... a kteří by se teď přetahovali aby si ho vodili jako svého paňácu.

Jestli zvolí senát, bude to bližší jeho naturelu, nebude vystaven takové manipulaci, nebude muset být někomu zavázán ani tu být "pro všechny", zkrátka bude svobodnější. Co chtít víc..?

2 1
možnosti

...doporučuji lélárnické váhy...

1 0
možnosti
Foto

A co mu měli radit? Být stejný jako jeho protivník?

Mne naopak imponovalo, že se k tomu nenechal strhnout, i když bylo možné panu Zemanovi omlátit o hlavu leccos (třeba jeho odkráglování pana Šloufa, který mu při první volbě velmi posloužil, ale těch věcí by se našlo více).

Nikde jsem na plakátech neviděl "Zastavme Zemana", ale jen a jen nabídku změny a slušnosti.

To, že na to voliči většinově neslyšeli, je bohužel smutnou skutečností.

Autorovi karma R^

6 0
možnosti
Foto

Pane doktore, více znalostí známých skutečností, prosím. Pan Šlouf velmi pomohl Miloši Zemanovi v roce 1996. Zorganizoval mu autobus Zemák. A pak možná ještě něco.

V době, kdy byl Miloš Zeman na Vysočině, což byl odhadem 10 let, nebylo co organizovat. Ale ještě z roku 1996 si pan Šlouf s sebou nesl pomlouvačné komentáře různých samozvaných agitátorů, kteří mu vyčítali, že je bývalý svazák.

A slib Miloše Zemana v roce 2013, že do kampaně nezapojí Miroslava Šloufa, Miloš Zeman také splnil. Tak nechápu, co řešíte?

A myslíte, že slogan "Zastavme Zemana" by byl politickou chybou? Já tedy ne.

0 0
možnosti
Foto

Každý si chváíl, a omlouvá, toho svého (favorita). "Pozdě bycha honiti." Možná kdyby J. Drahoš více a se zaujetím hovořil o své práci, o výzkumu - a ne o politice, ve které byl nováčkem, u voličů by uspěl.. Vzpomínám si jen na dvě věci. Hovořil jen o recyklaci PE lahví, což je dnes docela běžná záležitost, a o vysušování nějakých starých archiválních tisků v mikrovlnce. Myslím, že byl víc předsedou AV než skutečným vědcem. (Ale nevím to jistě, netvrdím to). :-/

2 2
možnosti

Já bych k výkonu Drahoše během kampaně nebyl tak kritický. Dostal se pod velký tlak a zdaleka ne jen od svých poradců. Málokdo by ve stejné situaci obstál lépe. Kandidovat je samo o sobě náročné. Po prvním kole se navíc vyšponovaly emoce a rozjela se ostrá anti-drahošovská kampaň. Konfrontace s účelově šířícími se desinformacemi a někdy nenávistnými projevy (publikum na Primě) byla vyčerpávající a pro naprostou většinu lidí by něco podobného bylo jen těžko snesitelné. I tak si myslím, že jsme propásli šanci mít dobrého prezidenta, protože obstát v náročné a emocionálně vypjaté kampani je jedna věc, ale výkon prezidentského úřadu je věc druhá.

6 1
možnosti
Foto

O to ale ani tak nejde. Jde spíš o efekt "králíka z klobouku", kterým prof. Drahoš zcela nepochybně byl. Vytažen z klobouku a poslán do lítého boje s hrozným "DrakoZemanem".

3 1
možnosti

J78a36n 61S14o56u27č76e73k

8. 2. 2018 10:44

Profesor Drahoš je jistě inteligentní a slušný člověk, vědec, manažer stojící léta ve vedení prestižní vědecké instituce. To je fakt. Ovšem myslím si, že kandidovat v prezidentských volbách se sám nerozhodl. Že byl do kandidatury kýmsi dotlačen. nakonec i po volbách bylo z výrazu jeho tváře patrné, že si oddechl, že má tu show za sebou. Pozornost médií i veřejnost i špína, kterou se politika vyznačuje kdekoli na světě, mu zjevně vadily. Proto prohrál.

3 2
možnosti
Foto

Dá se to tak říci. On si myslel asi toto: Já jsem mladší, zdravější, "neprofláknutější" než protikandidát a proto bych měl být zvolen všelidovou aklamací bez nějakých dalších požadavků na veřejné prezentace.

1 1
možnosti
Foto

Ono to je, podle mě, trochu jinak. Jiří Drahoš zcela nepochybně je slušným člověkem, ale méně vědcem; spíš úředníkem - kariéristou.

Po celou tu dobu, co Jiří Drahoš veřejně vystupoval jsem ani jednou nezaznamenal, že by se zájmem a zaujetím hovořil o své vědecké práci. Já jsem nikdy vědcem nebyl, jenom výzkumným a vývojovým pracovníkem. A spíš tím vývojovým, protože výzkumem bych to nenazval.

Ale, i po těch více než 40 letech bych publiku dokázal se zájmem referovat o tom, co jsem tehdy dělal a co je dnes, samozřejmě, zcela snadné a automatické. Ale Jiří Drahoš ne. Jako "vědec" asi jenom "podával vercajk".

A úředník kariérista Drahoš najednou zjistil, že mu vypršel mandát a že se otvírá zcela jedinečná šance na další, poslední a nejlepší džob v jeho životě a že ze všech stran dostane bohatou podporu.

Neuspěl prostě proto, protože nebyl pravým, politickým kandidátem. Kdybych měl učinit názor na "Index politična", tak třeba proti Michalu Horáčkovi ho měl stěží čtvrtinový. A s tím se volba nevyhrává.

1 7
možnosti

Zatím co vy jste ve svém oboru dosáhl vynikajících výsledků a plody celoživotního úsilí si užíváte v recepci hotýlku a na Modřanském sídlišti.

1 0
možnosti

Karma, přesně to samé mě napadlo po vystoupení u Krause. R^

2 0
možnosti
Foto

Nemám rád Krause, nevolil jsem Zemana, to se na to budu muset podívat.

Ovšem, u zkoušky je vždy každý koženější, než následně v hospodě.

0 0
možnosti

Možná máte s těmi poradci pravdu. Mohl být raznejsi. Ale i se slušnosti velice dobrý výsledek. Dík za blog.

8 0
možnosti
Foto

Napsal jsem to, Marku, včera u Davida. Divil jste se, ale tady to je 100% na svém místě.

Nikdy žádný kandidát na jakékoli politické místo neodmítl hodinu času zdarma v jedné z celonárodních televizí, která by tu jeho show vysílala v absolutním "Prime Time".

Ale, odpověď může být víc než prostá. Jiří Drahoš se na tu show prostě necítil. Neměl tolik argumentů, aby mu na všechny televizní vystoupení vystačily. To ovšem je pravý opak postupu kandidáta v kampani.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3332
  • Celková karma 30,93
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.