Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

KAJANOVO PARADIGMA A PODNĚT K REVOLUCI V MYŠLENÍ.

Jen věda nám může říci, co si máme myslet. Je nejvýše možným intelektuálním výkonem lidstva a ten, kdo může vědět ještě více, není žádný z lidí, ale jen Bůh.

Pojďme tedy k němu. Pojďme se ho společně zeptat, jak se věci mají. Nám, nevěřícím, nebo věřícím v něho jen 50 na 50, to může být jedno a vy, věřící, nám jistě Boží pravdu zprostředkujete.

Vždyť podle věřících, a nám ostatním to může být jedno, nás už Bůh naučil spoustu věcí. Od lovu a sběru, až po stavbu chrámů, v poslední době dokonce vesmírných korábů, a dovolil nám objevit genofond člověka.

Jsou to samé technické záležitosti a my už víme, jak na ně a dále je zlepšujeme. A také víme, že se na nás za to Bůh nezlobí, ale naopak, nás odměňuje. Tím, že civilizovaní, tedy lidé vzdělaní jeho věděním a žijící podle jeho civilizačních pravidel, dobrá, ať je to všechno jeho, mají daleko kvalitnější životy, než lidé nevědoucí.

Mezi technické věci můžeme klidně zařadit i principy a pravidla, coby vodítka chování a vývoje. A vůbec všechno, co explicitně existuje a funguje. Klidně i věci velmi složité, tedy spontaneitu, spontánní řády, abstrakci a lidskou mysl. Pro věřící Boží záležitosti a pro nás ostatní, tak ať.

Podívejme se však společně na to, jak fungují. Udělejme to a výsledky bádání opět zařaďme mezi Boží záměry a výtvory. Proč ne ? Vždyť věřícím to imponuje a nám ostatním to může být zase jedno.

A takto pokračujme dále a navždy. A ponechejme všechny duchovní hodnoty, které věřícím víra přináší na nich. Nesmí být úkolem společného postupu věřící lidi víry zbavit, ale dojít k technickým vysvětlením toho, co nám Bůh připravil. Ať je to Bůh. Nám, nevěřícím to může být jedno.

Ale hlavně - se u toho neperme, vždyť náboženství věřícím nebereme. Jen společně studujeme, co je. Ať už od Boha nebo odkudkoliv.

Vždyť nám, nevěřícím, je to jedno a vy, věřící, budete klidní, že to všechno dělá Bůh... Dzp.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3332
  • Celková karma 30,93
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.