Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velice moudře jste to napsal. Včera jsem se na ČT2 díval na dokument o apokalypse první světové války. A ukazovali tam, jak se všechny armády tohoto děsivého konfliktu obracely na Boha s prosbou, aby jim pomohl. Většina vojáků si v tom hrozném zákopovém marastu zřejmě myslela, že je Bůh neslyší. Mnozí z nich možná dokonce měli pro Boha jen výčitku za to, že tak hrozně trpí. Lidé nejsou schopni pochopit ani tak "primitivní" pravdu, že zabíjet jiné lidi je špatné. Bůh má opravdu těžkou práci, když nám chce vysvětlit něco malinko složitějšího. Proto je dobré mu věřit.

1 0
možnosti
Foto

Máte tu logiku dost zmatečnou.

Ve snaze naroubovat Stvořitele, Pána Boha a Mistra, vulgo Ježíše - jak to interpretujete - tedy naroubovat na to, že někdo něco nechápe, do toho pletete příběh, kdy se ptáte syna a on vám odpoví "při vší úctě k tobě, toto bys asi nepochopil".

Pak tvrdíte, že vám neodpovídají Stvořitel, Pán Bůh (podle Vás je to jedno a totéž, ale kdoví) ba ani Mistr-Ježíš.

Váš syn vám ale odpovídá. Říká: "při vší úctě k tobě, toto bys asi nepochopil". Zmiňovaní dotyční však neříkají vůbec nic.

Čili to nemá logiku. A nelze to použít jako paralelu.

Je to tedy tak, že buď vás neslyší, nebo neslyšíte vy je. Pokud tedy přijeme tezi nebo víru, že jsou - sic! Nikoli, že nám dotyční neodpovídají, protože bychom jim nerozuměli.

Tak si to nepleťte.

Je mi líto, ale při vší úctě, aniž bych vás chtěl nějak "hejtrovat" či trollovat, je většina těchto vašich "epištol" prostě mimo.

Proto vás také většinou raději nečtu. Pokud náhodou někdy neodolám, je to dost často mimo a musím prostě reagovat. Promiňte.

0 0
možnosti

Každý píšeme jak umíme. V tom, co jeden považuje za nelogické, druhý logiku vidí. Někdo má pocit, že rozumí všemu, jiný zase nemá problém přiznat, že jsou skutečnosti, které ho přesahují a které jeho mozek nepostihne.

Pokud bych chtěl Vaší logikou komentovat Váš včerejší článek, tak já bych si k ranní kávě nedal bramboráček a určitě by se našlo dost lidí, kteří to vidí stejně jako já. Pokud bych tedy chtěl, mohl bych na toto téma napsat komentář ve stejném duchu, jako Vy. Raději Vám ale popřeji příjemné ráno a ať Vám chutná to, co si dáte k ranní kávě dnes .

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS