Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen tak mimochodem, Jidáš je jediným učedníkem, který při poslední večeři příjímá Tělo i Krev Páně přímo do úst od samotného Krista?

Náhoda?

Neodpustil mu Ježíš jeho zradu už předem jako jediný ze všech křesťanů?

Z technického hlediska k tomu jen tolik, že se o zradu nejednalo. Všichni přece věděli, kdo je Ježíš, Jeruzalém nebyl nekočně velký, aby nebyl Ježíš, který se ovšem nijak neskrýval, nalezen, dopaden a předán spravedlnosti.

Nechejte, prosím, už Jidáše, jediného skutečného Kristova apoštola, na pokoji!

0 0
možnosti
Foto

Nevím, kolik Vašich čtenářů pochopí, že Ježíš musel vědět z věrohodného zdroje, co se stane a že pravdivé informace jsou jedním z důkazů o existenci Boha. Ale věřím, že Vaše články mají pozitivní příčinu i dopad:-)

1 0
možnosti

To nevím ani já a také věřím, že pár lidem to mé psaní pomůže najít naději.

Ať máte prima den.

0 0
možnosti

Karma, dost často nad Jidášem přemýšlím a fakt je že otázku viny,pokání a trestu si pro sebe neumím smysluplně odpovědět. Píšete a. a ne o b. Jidáš si přece nakonec hrůzu svého činu uvědomil a ze zoufalství spáchal sebevraždu. Bůh se nad ním nesmiloval a předurčil ho k zatracení. Dejme tomu byl motivovaný čistým materiálním prospěchem ( 30 stříbrných ), ale pokud někdo páchá zlo ve jménu dobra ? (Hitler, Stalin, Napoleon ), kde končí odpuštění a začíná zatracení. Je duchovní slepota zatracení? Proč Bůh usmrtí toho, kdo zapřel část výnosu z prodeje polí, který navíc ani nemusel odevzdat ( omlouvám se jméno si nevzpomenu ) a spasí Saula, změnou na svatého Pavla. ?

0 0
možnosti
Foto

Já na zatracení vůbec nevěřím .........

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS