Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J14a23n 24R34á65ž

9. 11. 2019 14:14

Hezké čtení!

Přesvědčení, že Bůh je přítomný v každém z nás od narození až do smrti, mne provází celý život. Takže nesouhlasím s názorem, že nás může Bůh opustit a pochybnosti věřícího o přítomnosti Boha v něm, tedy dojem, že ho v jisté životní etapě Bůh opustil, vyjadřuje především jeho pochybnosti o sobě samém, nikoliv objektivní skutečnost.

Jsem věřící křesťan bez církevní příslušnosti a Bibli považuji za knihu plnou mouder a návodů pro spokojený život, ale nikoliv za knihu, kterou bych měl považovat za "svatou". A dodávám, že kdo ji nečetl, nikoliv jen jednou nebo ji přečetl jen povrchně a bez začlenění do kontextu doby, kdy příběhy v ní popsané se udály, nemůže sebe sama považovat za vzdělaného člověka.

PS. Děda,náboženským přesvědčením protestant , mi kdysi řekl: " Hřích ze sebe může smýt každý jen tak, že ho dobrými činy odčiní. Počítat s tím, že ze mne hřích sejme Bůh, není dobrým návodem pro život. Jen když svůj hřích člověk odčiní sám, může počítat že mu druzí odpustí". Což považuji za velmi moudrou radu do života.

0 0
možnosti

Halelujah, dokonalá výměna na kříži. On, jediný svatý a spravedlivý, který měl celou věčnost neporušené společenství s Bohem Otcem, v tomto okamžiku zůstává opuštěn, abychom my, od Boha oddělení hříšníci mohli být přijati za syny a dcery.

Asi budete pokračovat ve výkladu 22. žalmu dál, takže nebudu předbíhat. Jen upozorním, až do 22. verše čteme detaily ukřižování, včetně toho, jak si vojáci dělí jeho oděv. Od 23. verše již čteme o vzkříšeném Kristu.

Jedna z křesťanských písní, která se mě nejvíce dotkla, kombinuje tento žalm s proroctvími knihy Izaiáše. Ve slovenštině, i takto nás citlivá slovenská duše obohacuje v jednotě s Kristem.

Jedna verze pro evangelikály https://www.youtube.com/watch?v=YwWxNMvZS_E

a druhá pro katolíky https://www.youtube.com/watch?v=cZnryRagKIA :-)

Děkuji za toto povzbuzení v sobotním ránu.

2 0
možnosti

V zadnem pripade nemam na to, abych neco zasveceneho dodal, jen bych rad nahlas vyslovil sve - zatimco my, prominte - hned knucime- pri kazde malickosti, nase stezovani si na neprizen Boha, ci dokonce to, ze nas opustil, se prece neda srovnavat s bolesti, myslim fyzickou, kterou prochazel Kristus. Je spousta naseho citeni opusteneho se, zavinene nejen nami, ale take jde jen o smesne knuceni. To se prece se slovy Krista na krizi neda srovnavat.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za skvělý, hluboký text. Závěry (1. a 2., jak píšete) jsou dle mého přesvědčení nesmírně přesné a krásné. Je to až strašná a lidským mudrováním nepostihnutelná skutečnost, že by Syn zažil byť jen na okamžik opuštěnost od Otce...A zároveň nekonečná naděje pro nás, slabé a stále padající lidi..Díky!.

4 0
možnosti

Člověk to může číst stále znova a znova, a vždy je něčím překvapen a pokaždé ohromen tím, co pro nás bylo učiněno.

3 0
možnosti

J98o83s21e41f 53P30o24t81r

8. 11. 2019 21:49

Pane Vlastimile, jste dokonalý !!!,karma!!!

1 0
možnosti

Dokonalý je jen Stvořitel.

3 0
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,33
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.