Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Vždy mne pobaví, když někdo z křesťanů napíše něco na blog, načež se do diskuse slétne místní vědecké kolegium s námitkou, že Boha nelze dokázat a proto neexistuje :-)

Jak potvrzuje Žalm 34, Bůh je osoba a jedná s každým člověkem osobně. Nejen, že lze Boha okusit, když k němu voláme v těžkých situacích, ještě před tím je ve v. 5 napsáno, že se ho můžeme i dotázat. Na skutečně vážné otázky člověk poctivě hledající dostane odpověď, i když k němu bude přicházet postupně celý život. Že to pro každého neplatí ? To opravdu ne ! Žalm 34,16-17 :

16Oči Hospodinovy jsou obráceny k spravedlivým, když volají o pomoc, on nakloní své ucho.

17Hospodinova tvář se však obrací proti pachatelům zla, vymýtí ze země každou památku po nich.

Hospodin vykoupil lidskou duši krví Ježíše ( tak cenná je, že nic levnějšího nabídnout nelze ). A i ta spravedlnost, která je popsána v Ž 34,12-15, není naše spravedlnost. Je to Kristem darovaná spravedlnost, vyměněné lidské srdce ( ne to fyzické, ale duchovní - nejdůležitější orgán vnitřního člověka ).

1 0
možnosti

R^

Bůh si vede životem každého, kdo žije v Jeho úctě.

:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 3331
  • Celková karma 30,80
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.