Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejsem "věřící" v klasickém slova smyslu, ale ten blog je krásný V

0 0
možnosti

To mne těší. Přji příjemný den.

0 0
možnosti
Foto

Vlastníme jeden dar od Boha, který v sobě zahrnuje všechny ostatní, a sice život – fyzický, intelektuální a mravný život. Ale samotný život není schopen zachovat sám sebe. Stvořitel života nám svěřil odpovědnost za jeho ochranu, rozvoj a zdokonalování. Proto nám také poskytl soubor zázračných schopností a umístil nás do samého středu různorodých přírodních zdrojů. Užitím našich schopností tyto přírodní zdroje přeměňujeme na výrobky, které používáme. Tento proces je nezbytný k tomu, aby život mohl plynout svým určeným směrem. Život, schopnosti, výroba – jinými slovy individualita, svoboda, vlastnictví – to je člověk. Tyto tři dary od Boha, i přes vychytralost a lstivost politických vůdců, předchází veškeré legislativě a jsou jí nadřazeny. Život, svoboda a vlastnictví neexistují proto, že by člověk stvořil zákony. Právě naopak – existence života, svobody a vlastnictví předcházela tomu, co přimělo člověka zákony vytvořit.

Takto začíná pojednání nazvané "Zákon" , který napsal kolem roku 1850 myslitel a ekonom Frédéric Bastiat.

0 0
možnosti

Díky za návštěvu i za zajímavou reakci.

0 0
možnosti

"Díky Ježíši se naučíme rozeznávat dobro od zla"... Hm... Takže podle Vás neumí 4,7 miliardy lidí na Zemi rozeznávat dobro od zla, a to jenom proto, že nejsou křesťané a nevěří v Ježíše? (Údaj y r.2010: na Zemi celkem 6,9 mld lidí, z toho 2,2 mld křesťanů).

0 0
možnosti

Myslím, že jsme se nepochopili. To, že se díky Ježíši učím rozeznával dobro od zla neznamená, že bez něj to nejde.

Lidové přísloví říká, že "chybami se člověk učí". Pokud naslouchám Ježíši, mohu se některých bolestivých chyb vyvarovat.

Přeji pohodový den.

1 0
možnosti

Zdrvím a přeji příjemnou noděli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3333
  • Celková karma 30,54
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.