Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prosí, co to je Sijón?

0 0
možnosti

V judaismu má více významů, mimo jiné místo, kde sídlí Hospodin.

0 0
možnosti
Foto

A proč nám to, sakra, píšete?

0 0
možnosti

Chápu Vás. Vy byste zakázala psát těm, co mají jiný názor než Vy.

Jelikož se už nějaký ten rok známe, tak je řešení jednoduché - prostě něčtěte to, co píšu a čtěte ty autory, kteří Vám mluví z duše.

0 0
možnosti

Prý je to tak, že jsme všichni jedno vědomí, jsme propojeni a všichni se nakonec sejdeme v lásce. ;-)

0 0
možnosti

Smutné. Moc smutné. Vždy, když se přinutím přečíst něco podobného, doufám, že se dozvím něco, co by oslovilo i mne, coby ateistu. Podotýkám, že jsem sice ateista, ale ne jen tupě odmítající Boha (bohy), ale snažím se víru když ne pochopit, tak alespoň pochopit myšlenkové pochody, které lidi k víře vedou. A proč ta má úvodní reakce "smutné"? Protože zase nic. Protože zase stejná, milionkrát opakovaná klišé, které omílá každý "poslední" provinční kazatel, který má našprtané verše z Bible. Pokud je Váš blog určen výhradně pro věřící, OK. Asi splnil standartní účel jako jakékoliv běžné kázání. Pokud máte (možná?) ambice oslovit i nás nevěřící, tak Vám tímto sděluji - takhle opravdu ne. Víte, vážím si kazatelů, kteří dovedou oslovit VŠECHNY lidi. Ale tohle recitováním veršíků z Bible nedocílíte. Co si z mé "kritiky" vezmete, je, samozřejmě, jen na Vás. Možná jsem i sám proti sobě (či proti své "straně"), když Vám tu vykládám, "jak na nás"...

1 0
možnosti

Chápu, jsem spíše agnostik, a když někde vidím nějaký článek, který začíná citováním Bible, je jasně, že se nic nového dozvědět nemohu, ani od kazatelů jako Halík se toho člověk moc nedozví. Je to prostě náboženský koncept, kde se věřící pohybují na svém známé jezeře, ve svém kolotoči a upevňují se opakováním známých věcí ve své víře.... Ať je to křesťan nebo muslim nebo animista. I budhisté vlastně opakují pořád to samé, byť žádného Boha nemají a bohové jsou pro ně pomíjivé bytosti v mezistavu barda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3331
  • Celková karma 30,92
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.