Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě k tématu:

Křesťan ctí a praktikuje lásku k bližnímu. Proto je pro něj prvořadým vždy a za všech okolností blaho ČLOVĚKA, ať se jedná o kohokoli.

Politika nebo jakékoli posuzování toho, co si kdo jako lidská bytost zaslouží, je nejen zcela mimo křesťanské zásady a hodnoty, ale i mimo jakékoli zásady a hodnoty morální a lidské.

0 0
možnosti

Ředitel hospicu nemusí být nutně křesťan, ale může to být klidně i hochštapler, který se může pokusit uplatnit kdekoliv, pokud o něj někdo někde za peníze projeví zájem - tedy i v politice.

;-(

0 0
možnosti

J55a21n 63K84a64r82a90s41e18k

27. 1. 2023 19:34

myslim, ze jste naprosto mimo a asi by Vam mela byt odebrana moznost volne publikovat jakykoliv nesmysl, ale protoze je ta demokracie a svoboda projevu, tak to musi mnozstvi ctenaru vydrzet - minimalne Vam zaplatpanbuh zduvodnuji, proc jste mino.

Tedy, hospic potrebuje penize. A je uplne jedno, kdo na to dava, kdyby prisly penize od Stalina, Hitlera, MaoCeTunga nebo Pinochetta, nebo dokonce od sameho dabla - ty penize se MUSI v ZAJMU chovanci prijmout a pouzit na tu peci.

Diskutovali jsme to doma a jeden prislusnik rodiny byl toho nazoru, ze kdyz by ten hospic platila Mafie nebo CosaNostra, tak ze je to nejak nemoralni. To je samozrejme naprosty nesmysl, protoze na prvnim miste stoji ti pacienti. Nebo maji pacienti kontrolovat, jestli ten darce - ta mafie - ziskala ty penize nejak pres dotace ci jinym silenym zpusobem?

0 0
možnosti

Chápu, že je Vám blízká cenzura a zákaz publikování pro ty, kdo nesdílejí Vaše názory. To není můj přístup, proto zde, na rozdíl od některých blogerů, otevírám diskuzi.

Za hospodaření hospicu nenesou zodpovědnost klienti, ale ředitel. Ten se rozhodl tak, jak se rozhodl. Péče o klienty nebyla nijak ohrožena. Hodnocení hospicu od rodin, které s jeho pomocí doprovázeli při umírání své blízké, je velice pozitivní.

Pokud se Vám rozhodnutí pana ředitele nelíbí, můžete jednat se zřizovatelem hospicu o jeho odvolání, nebo hledat jiný hospic, který bude mít na přijímání darů, třeba i od Hitlera a mafie, stejný názor jako Vy.

A možná ještě jedna rada. Nemusíte číst všechny články. Já to také nedělám.

4 0
možnosti

Takže už jsme došli tak daleko, že budeme ideologicky posuzovat, od koho se přijmou peníze na potřebné a od koho v žádném případě.... RvJe mi z toho na zvracení.

4 1
možnosti

Nemám pocit, že by Vám někdo nařizoval, od koho peníze vezmete a od koho ne. Díky Bohu, zatím v tom máme svobodu. Pan ředitel se svobodně rozhodl, já jeho rozhodnutí oceňuji, Vy ho odsuzujete.

Pokud bych chtěl psát ve stejném duchu jako Vy, mohl bych Vám položit třeba hypotetickou otázku: Je 2. světová válka. Potřebujete peníze a Adolf Hitler Vám nabízí, že Vám dá část z toho, co sebral Židům deportovaným do Osvětimi. Přijal byste? Já, pokud bych věděl, odkud pocházejí, ne.

Každý má tu hranici, kdy a od koho nepřijme, jinde. Pan ředitel ji má níže, než Vy. Pro něj nastal okamžik, kdy musel dar odmítnout. Tak to respektujte, jako já respektuji Vaše právo, že byste si, na místě pana ředitele, peníze od AB i v této situaci ponechal.

2 1
možnosti

Víte ono je dobré zapátrat na googlu za jakou partaj pan ředitel kope a kdo ho na twitteru sdílí (z jeho spolustraníků). Pak je to úplně jasné. I to načasování.

7 0
možnosti

Proč to, co jste objevil, nezveřejníte?

1 1
možnosti

Pane Fürste,

velmi nepříjemně mě v posledních dnech překvapují Vaše blogy, obzvláště však tento poslední.

Zaráží mne, že jako křesťan taháte politiku i do tak křehkých věcí, jako je nemoc, umírání a pomoc potřebným.

Asi víte, že na smrt nemocní lidé potřebují dostatečnou kvalitní péči, která je bez nemalých financí k tomu nutných zcela nemožná. Těmto lidem (a jejich nejbližším) je srdečně jedno, jaké politické preference zastává ředitel ústavu, v němž tráví poslední hodiny/dny/měsíce svého života. Plně si prece zaslouží, aby byl jejich zkracující se pozemský čas co nejméně svízelný, k čemuž je každá koruna dobrá. To by mělo být prvořadým a samozřejmým zájmem i stran zaměstnanců a vedení ústavu, máme-li tedy mluvit o zom základním - o lidskosti.

Zajímalo by mne, jestli byste Vy sám v situaci, kdy jsou Vaše dny sečteny (nebo dny Vašich nejbližších), odmítl z jakýchsi politických důvodů pro sebe nebo Vaše blízké finanční pomoc směrovanou k důstojnému odchodu z tohoto života.

Možná, že mi odpovíte....

5 3
možnosti

Pane Chmelíku,

jak jistě víte, kvalita péče se v hospici, který vrátil dar, nesníží. Jeho ředitel jednal určitě ve shodě s vedením neziskové organizace. Dárce má právo dar nabídnout a obdarovaný odmítnout.

Mne osobně potěšilo, že pan ředitel v určité fázi požádal další případné dárce, aby raději obdarovali hospic ve svém okolí.

Přeji Vám příjemná volební den.

3 0
možnosti

Pane autore, pokud jsem si všiml dobře, tak jméno tohoto hospice v předvolební kampani nezaznělo z úst Babiše, Prchala, ANO ani jednou.

Jen v nedělní debatě Babiš řekl, že nadace Agrofertu rozdala XXX milionů korun.

Mám takový dojem, že zarytí a fanatičtí odpůrci Babiše začali lhát ještě víc, než Babiš.

3 1
možnosti

AB opakovaně hovoří o tom, jak rozdává miliony a udává to jako jeden z důvodů, proč bychom ho mohli volit.

Jinými slovy: Ti, kdo nerozdávají tak jako on, by voleni být neměli.

Rád říká, že svou výplatu dává na charitu. Přitom se ví, že v době, kdy vstoupil do politiky, dál rostla výše dotací od státu a EU, která dokonce došla k závěru, že AB je ve střetu zájmů.

2 2
možnosti

J65a86n 15R11á24ž

27. 1. 2023 12:47

Umírajícím je určitě jedno, která

legálně zřízená podniková nadace na klidné prožití konečné fáze života umírajícího přispívá

. Hlavní je, že peníze přijdou.

Rozdělovat nadační příspěvky na vhodné a nevhodné podle politických názorů pana ředitele považuji ve vztahu k pacientům za nechutné.

Proboha, vzpamatuje se a přestaňte vše poměřovat svou nechutí k Babišovi.

6 2
možnosti

Co kdybyste zvážení, jestli tento krok někoho poškodí, nechal na zodpovědném, čili řediteli instituce?

2 0
možnosti

Je dobře, že ne všichni v této zemi se dají koupit za " 30 stříbrných" od Babiše.

Pane Fürste, děkuji za blog V

4 4
možnosti

P16e21t62r 14D77r50a98p20a10l

27. 1. 2023 11:49

Pan ředitel je pokrytec, proč mu nevadily babysovy peníze v letech minulých, kdy byly volby do senátu, krajů, loni parlamentní volby...a všech se ano ucastnilo

2 4
možnosti

Protože v minulých letech nepoužíval Babiš hospic v předvolební kampani.

4 2
možnosti

Proč by si na hospic po volbách nikdo nevzpomněl. Nebo to někteří jedinci mají nastaveno ve stylu, podle sebe soudím Tebe. Nejspíš ano, já ovšem jsem zvyklý pomáhat lidem bez ohledu na volby.

1 1
možnosti
  • Počet článků 3331
  • Celková karma 30,97
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.