Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P25e96t84r 19L20o91r62e85n14c

19. 2. 2023 19:54

A já jsem čtvrtý proud:

Je třeba provádět cílené údery i na vojenské a logistické objekty na území ruska, ze kterých je vedena či podporována jejich agrese na Ukrajině!

Není třeba srazit rusko zcela na kolena ani je rozčtvrtit (to samo o sobě je neproveditelné přání, protože mentálně stejní rusi jsou po něm rozlezlí a promíchaní s původním obyvatelstvem ve všech jeho částech - od Kursku po Vladivostok, od Krasnodaru po Murmaňsk).

Je třeba rusko zásadně oslabit ve vojenské oblasti a vymezit mu nepřekročitelné hranice.

4 2
možnosti
Foto

Zvolený prezident ČR Petr Pavel v sobotu na Mnichovské bezpečnostní konferenci : Pavel členy panelu varoval, že budoucí ruská porážka může nastat v několika scénářích, včetně rozpadu jaderné velmoci, čehož by se měl Západ vyvarovat.„Mohla by vést ke kolapsu Ruska... A pokud se Rusko rozpadne, můžeme mít více problémů. Nebudeme mít nikoho, s kým můžeme jednat o odzbrojení,“ cituje Pavla server Ukrajinská pravda.„Musíme být obezřetní ohledně podpory Ukrajiny v dosažení určitých výsledků. Ukrajina v určitém bodě může změnit své vlastní představy,“ dodal.

2 0
možnosti

Zbytečné strašení. Přesně ty samé prognózy byly už v roce 1991 před rozpadem Sovětského svazu. A ten se pak najednou rozpadl a nic strašného se nestalo.

Takže asi tak.

4 2
možnosti

Přeju si osvobození Ukrajiny včetně Krymu. Pokud se přitom Rusko rozpadne, bude to milý bonus navrch.

5 1
možnosti
Foto

K44a11r22e40l 41C69a79c73h

19. 2. 2023 18:19

Vyhnat Rusy z Ukrajiny, nebo vyhnat ruské vojáky z Ukrajiny? To je velký rozdíl. Ve druhém případě se jedná řádově o nějakých sto či dvě stovky tisíc. V prvním případě pak více jak deset milionů.

Je těžké věřit Makronovi a dalším evropským politikům jejich mírové iniciativy, když madam Merkel prohlásila, že Minské dohody měly poskytnout čas na vyzbrojení a výcvik ukrajinské armádě.

Jedinou jakousi možnou zárukou míru by byla oboustranná dohoda o neutralitě Ukrajiny, která je ze třetiny ruskojazyčná. Je zjevné, že Západ má RF za potenciálního nepřítele, vůči němuž se bude vyzbrojovat a připravovat na možný otevřený konflikt. Mezi dvěma tábory by tedy mělo být vytvořeno nějaké neutrální demilitarizované pásmo, aby byly strany harašící zbraněmi od sebe odděleny a zmenšila se možnost nechtěného nedopatření, které by bylo spouštěčem. Nejsem si jist, že to dnes někdo z odpovědných politiků na Západě vážně chce. Spíše je zde příležitost konečně Rusko s jeho přírodními zdroji dobýt.

1 4
možnosti
Foto

Asi jste nezaznamenal, že i Zelenský je původem ruskojazyčný Ukrajinec. Tady nejde o jazykovou odlišnost, ale geopolitickou. Ruskojazyční Ukrajinci to všude schytali stejně, jako neruskojazyční. Viz Mariupol.

Co se týče demilitarizovaného pásma, tak to stačí jednosměrné, protože agresorem je kdo? :-P

8 0
možnosti

Souhlasim se zaverem Vaseho clanku pane Furste, jen v nem postradam jednu velice dulezitou vec. Kdo zaplati skody zpusobene ruskou armadou? jejich vyse, je uz ted primo giganticka. Bude jen fair, ze by je mel zaplatit, ten kdo je zpusobil!

3 0
možnosti

Myslím, že je to tam naznačeno: "...odchod z Ukrajiny a a následné uhrazení napáchaných škod."

2 0
možnosti

Rusáky je třeba porazit a na jejich místo dosadit Rusy. I když to nebude jednoduché.

2 1
možnosti

J91a47n 33R79á66ž

19. 2. 2023 16:48

Byl by to ideální stav, ale bohužel utopická představa

1 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

1 1
možnosti
Foto

Opravdu jsou jen tři cesty? Zatím vše naznačuje, že Francouzi a Němci chtějí pokračovat ve vyrovnaném konfliktu dokud nepadne Putin. Putin zase spoléhá na to, že vládu na Ukrajině převezme jeho klika.

0 2
možnosti

Také si myslím, že by stačilo, kdyby Ukrajina odolala ruskému náporu a vyhnala ruská vojska ze svého území. Jenomže - kdo zaručí, že se Rusko poučí a skončí se svými imperiálními choutkami? Co když začne ještě více zbrojit a budovat ještě silnější armádu s cílem definitivně Ukrajinu porazit?

4 0
možnosti
Foto

To je pravděpodobnost hraničící s jistotou.

4 1
možnosti

J68a88n 96R72á24ž

19. 2. 2023 15:32

Jsem za jedno s těmi, kdo říkají, že Rusové by měli z Ukrajiny vypadnout a proto je nutné Ukrajincům pomáhat, ale na druhé rozumně straně říkají, že je nesmyslem po Rusech požadovat, aby vypadli i z Krymu.

Krymu se Rusové nevzdají nikdy a věřím, že kdyby Ukrajinci na Krym zaútočili s úmyslem ho vojenskou silou získat zpět, dá se z jistotou předpokládat, že Rusové použijí jaderné taktické zbraně.

A není na světě síla, která by jim v tom mohla zabránit, protože by to znamenalo celosvětový Armageddon, čehož si jsou vědomi všichni, kdo nemají v hlavách seno. Zeleńsky v hlavě seno nemá a proto pevně věřím, že i přes jeho silné řeči k tomu nedojde..

1 8
možnosti
Foto

Přeloženo z rážovštiny: "rusáky bychom měli vyhnat z Ukrajiny, ale dát jim to, co chtějí.":-/

8 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS