Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J43o40s44e27f 64V62o39g78l

18. 1. 2024 13:18

Vážená paní, Vy se mýlíte, že "vzpomínaný pán pochází zo Slovenska je len jeho národnosť", to mu nikdo nebere. Ale tento pán si ponechal Slovenské občanství, a občanství České republiky získal na základě nějakého úředního aktu až po rozpadu federace. Pak bych rád upozornil aby se podle toho také ke svému druhému státu, který ho jako občana přijal, také tak choval.

3 0
možnosti
Foto

Korešpondenčná voľba je možnosť pre tých čo pracujú v zahraničí a je správne dať aj im tú možnosť.

Etnické zloženie CZ: Češi 63,7 %; Moravania 4,9 %; Slezania 0,1 %; Slováci 149 140 – 1,4 %; Poliaci 0,4 %; Nemci 0,3 %; Ukrajinci 0,2 %; Vietnamci 0,2 %; Rómovia 0,1 %.Toto som uviedla preto, že aj keď váš titulok je chytľavý, to že Vami spomínaný pán pochádza zo Slovenska je len jeho národnosť. Jeho národnosť hovorí len to, kde sa narodil, nič iné a nič viacej.Mám rodinu v Čechách ako mnoho Čechov má rodinu na Slovensku.

0 0
možnosti
VF

Mám také rodinu na Slovensku. AB se ale naváží do Čechů, pobývajících v zahraničí, tak jsem neodlolal a trochu mu to vrátil.

6 0
možnosti
JV

J57o72s56e37f 62V75o46g62l

18. 1. 2024 8:56

Také jsem včerejší "projev" pana AB slyšel v přímém přenosu. Když má dvoje občanství, tak co mu úřední cestou to české opět zrušit. Nemusí se stěhovat, ale volit by mohl pouze na Slovensku a také kandidovat na prezidenta tamtéž. Žádná ústavní a lidská práva mu nemohou být upřena ...

8 0
možnosti
DR

"A to je jádro pudla, protože podle průzkumů většina z nich by nedala hlas kandidátům na volebních lístcích ANO a SPD."

Souhlas. Je to opravdu jádro pudla. Vládní slepenec jde podle těch průzkumů pomalu, ale jistě ke dnu a tak musí co nejrychleji udělat vše proto, aby se udržel u koryt.

1 10
možnosti
VF

Tak už utíkejte slavit.

7 1
možnosti
Foto

J86a76n 12Š66i67k

18. 1. 2024 6:58

Nevím, zda příklad Vašeho známého je úplně nejlepší, on už možná do ČR nikdy nepřijede a tak ho volby u nás ani moc nezajímají. Je tady ale spousta těch, kteří třeba v zahraničí dočasně pracují a jsou po celém světě. Pokud má někdo smlouvu na dva roky třeba jako zdravotní sestra v Dubaji a potom se chce vrátit a založit zde rodinu a je zajímá co se v ČŘ děje, chtějí se vrátit do stabilní země takových je dost. Kamarádka pracovala rok v Kanadě jako pokojská. Většinou jde o profese,které pracují na směny a o víkendech a čas si sami neplánují. Babiš by uzakonil aby na volby letěli k nám. Prakticky by jim ale volby znemožnil dorazil by jen zlomek lidí. Tohle by bylo neústavní. Hezký den

7 0
možnosti
VF

Vaše příklady jsou výstižnější.

Já chtěl ukázat na absurditu slov AB. Zvláště, když je říká zrovna on.

Přeji prima den.

1 0
možnosti
Foto

Vlastimile, Babiš je šašek. Ne klaun, ti jsou moudří. Babiš je schopen pronést cokoli. MUDr. Radkin Honzák jej popsal jako psychopata bez špetky empatie. Tragické je to, že jeho chování, "intelekt" atd. imponuje nikoli nepodstatnému procentu voličů.

14 1
možnosti

Pane Fürste, máte pravdu, Babiš řekl hloupost. Cupujete ho za ni plným právem.

Ale např. poslanec Vondráček (ANO) vznesl námitku, že návrh byl podán místpředsedou vlády jako poslanecký návrh, že tedy nebyl podán standardní cestou vládního návrhu, jenž prochází legislativní radou vlády, která se stará o kvalitu znění zákona a posoudí soulad se stávající legislativou, nebo např. poslanec Fiala (SPD) vznesl námitku, že zákon nevyhoví znění ústavy - tajnost, rovnost přímost volby.

Včera odpoledne se vyjádřil pro Primu CNN ústavní právník Kudrna, že přijetí zákona o korespondenční volbě musí předcházet změna ústavy.

Nejsou přece jen důležitější ony výše uvedené námitky a názor ústavního právníka? Nemohl se "kompetentní" místopředseda vlády vyhnout upozornění legislativního odboru na možnou kolizi se zněním ústavy? A třeba i v souladu s "kompetentními" koaličními partnery? Nemělo by být hodno i toto hodno Vaší pozornosti? Co myslíte.

2 0
možnosti
VF

Já nikde netvrdím, že je vše křišťálově čisté. Pokud máte pravdu, ÚS novelu zruší.

Napište o tom na blog.

0 0
možnosti
Foto

Měl by samozřejmě volit v Čechách. V zájmu obecného blaha by měl volit odchod z politiky, když není schopen vyžádat si omluvu ani pro děti svých spolupracovníků

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,30
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.