Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Žiješ tu? Neplatíš tu daně? Nevolíš!

0 0
možnosti
Foto

J83a54n 41S39v72a18t26e97k

2. 2. 2024 6:51

Všem, kterým vadí jakákoli jiná nežli prezenční (rozuměj "za plentou") volba:

OK, nemám s vaším názorem problém, ALE zajistěte tedy prosím (v rámci současné právní úpravy, týkající se voleb), aby každý oprávněný volič se nejen mohl účastnit voleb, ale aby pro takového voliče, nepředstavovala jeho ochota volit (na což má nepochybně právo) finanční výdaj ne vyšší nežli cena oběda ve slušné restauraci (dejme tomu maximálně 500 Kč) a časovou ztrátu ne vyšší nežli dejme tomu maximálně 4 hodiny.

Pak se můžeme bavit o tom, že volba korespondenční potažmo volba elektronická je zbytečná.

Jenže právě tento umělý práh, který má omezit právo úspěšných spoluobčanů v zahraničí volit, je důkazem toho, že náš systém voleb je ve skutečnosti diskriminující!

Je třeba zajistit, aby

1) Každý, kdo má právo volit, volit skutečně mohl.

2) Aby jej rozhodnutí volit finančně nevyčerpalo (ono cestovat přes půlku kontinentu někam na ambasádu není zrovna levné).

3) Aby čas, který každý volič musí strávit nejen volbami, ale i přesunem do volební místnosti, nebyl delší nežli 4 hodiny.

Máte-li nějaký nápad, jak toto provést bez zavedení volby korespondenční či elektronické, oslovte své poslance, třeba váš nápad uspěje.

V opačném případě (pokud budeme nadále pokračovat v diskriminaci určitého spektra voličů) je právoplatné si položit otázku, zda by nebylo vhodné podmínit volbu třeba určitým finančním prahem (třeba hodnotou letenky v Austrálii mezi východní a západní částí kontinentu, kterou by třeba musel zaplati občan, který chce volit na ambasádě v Perthu)... To je nadsázka, samozřejmě... Ale pokud chceme i nadále diskriminovat občany v zahraničí, proč nediskriminovat občany, jejichž přínos naší společnosti je přinejměnším sporný?

2 1
možnosti
PS

Při pohledu do senátu,nebo poslanecké směnovny kde 2/3 členů chybí bych navrhoval volby zrušit. Plat každého člena je cca 1mil.za rok a platy dalších až 4 jejich poradců by se též ušetřili!?Volební období je na 4 roky a obměnuje se 1/3 nových člená tj.60 lidí .Ušetřeno 72mil./rok senátorů'!!! Stejně tak u 1/3 poslanců!!

Politiku stejně dělá pár vedocích politiků, kteří pak udávají směr svému klubu jak mají zvednout ruku. V TV ukazují jak se tam hádají a pak to jdou společně zapít. Ušetřilo by se na samotném provedení voleb!! Zbytečné 2dny kdy se volí!!! Tady jsou úspory!!!

0 1
možnosti
RC

Pokud tam Okamura cte 10 hodin diplomku, tak neni prekvapive, ze tem nesedi, kdyz to slysi i v predsali a kancelarich.

4 0
možnosti

Pan autor zřejmě úmyslně lže.Nejedná so o žádném zrušení volebního práva pro našince žijící v cizině.Jedná se pouze o tom,zda mohou volit korespondenčně či dokonce elektronicky.A v naší kotlině samozřejmě hrozí manipulace s těmito hlasy.

3 5
možnosti
RC

Pan autor pise, ze nekteri lide prezentuji nazor, ze by lidi zijici v cizine volit nemeli. Co na tom nechapes?

5 1
možnosti
ZE

OK, zrušíme volební místnosti, volební komise (mailové schránky) obdrží mailem vyjádření voličů, nějaké PC to sečte a je hotovo. Za mě , nepřijatelné.

2 0
možnosti
KS

Znám lidi, pro které bylo drahé bydlení v Liberci, tak si koupili byt v německé Žitavě a do Liberce jezdí do práce, mají to pár kilometrů. Takže tu žijí minimálně po čas pracovní doby, pak jedou nakoupit a pak jedou bydlet do Německa. Daně z příjmu platí v Česku, DPH platí v Česku i v Německu. Nejsou to tedy voliči? Nebo znám lidi studující v zahraničí. Jak jistě každý ví, studium trvá několik let a ti lidé jezdí do Česka na prázdniny. Trvale se vrátí až s diplomem. Taky nemohou volit? Protože podobných případů najdeme tisíc, máme něco, čemu se říká občanství. A občanství sebou nese určitá práva, mezi nimi i právo volit.

5 3
možnosti

Nikdo jim nebere volební právo.To je úmyslná lež,která slouží pouze k rozeštvání lidí.Jde pouze o to,zda budou volit jako dosud nebo i korespondenčně či elektronicky.A už vůbec nejde o pendlery,studenty,řidiče atd.

2 3
možnosti
MZ

Udelame si test,ja ziju v zahranici a jsme 3dospele osoby(55,50,19),takze si vyzadam 3korespondencni listky a listky zaslu kamaradovi do Ceska a reknu mu,at se pokusi je nekonu za 1000korun prodat,kdyz to pujde,pak budu mit dukaz,ze je to spatne ohlidane.

1 3
možnosti

Zřejmě máte na mysli hlasovací lístky. To ovšem žádný důkaz nebude, protože aféry s nakupováním hlasů se u nás odehrávají skoro v každých volbách. Nehledě k tomu, že nevím, k čemu by ty vaše hlasovací lístky u nás byly.

6 0
možnosti
MR

Jeden z mylnych predpokladu je, ze kazdy, kdo je v dobe voleb v zahranici, tam zije trvale.

2 0
možnosti
JS

To je dobře, že nemáme u nás větší problémy než je korespondenční volba. O důležitější věci se politici tak neperou.

1 2
možnosti
RC

Zajistit naplneni ustavniho prava neni dulezite?

3 3
možnosti
Foto

Napsal mi spolužák už dlouho zdaleka..asi budu moci poprve volit,musíš mi pak napsat koho, už se v tom u nás nevyznám

11 1
možnosti
RC

Asi tak stejne, jako moje pribuzna, ktera rika, ze to nesleduje a voli jako manzel...

4 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,27
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.