Foto

Dva roky jsou ještě daleko a i když nepřežije pétikoalice v současném stavu, určitě nebude mít ANO takovou podporu jako dnes. Jinak za článek karma.

Foto

Přiznám se, že scénu,kterou representuje pan Babiš a Okamura nesleduji. Před 2 dny jsem náhodou přepnul - tuším Prima, kde byli v sobě v klinči paní Majerová a pan Zdechovský. I když jsem přesvědčen,že by v politice mělo být více žen, ta paní působila jako repelent. Tolik hlouposti v několika větách... Pan Zdechovský je gentleman a nenamazal si ji na chleba.

A máš pravdu, Vlastimile, že SPD a ANO jsou de facto sekty, s neomylným vůdcem v čele. Tam neplatí názorová různost, ale slovo vůdce. To mnohým imponuje, neboť oni vidí jasná řešení, pokud plácnou blbost (a že jich za těma dvěma je kopec), je ihned zapomenuta, případně relativizována s tím, že vůdce to tak přeci nemyslel.

Koho volit? Vím, stejně jako Ty, koho ne.

JZ

Mohu mít výhrady k ministru vnitra Vítu Rakušanovi. Ovšem možnost, že by ho měl nahradit Radek mikrovlnka Koten z SPD je tragikomická.

V každém případě budu volit proti ANO a SPD a ne tak, aby můj hlas propadl. Tedy nejspíš někoho ze současné vládní koalice.

Foto

V diskusi padají slova o tom, že současná vláda neudělala nic.

Takže - kdyby nic, tak zatáhla za záchrannou brzdu stran penzí.

Můžeme samozřejmě - jak se snažilo ANO a SPD - stále sypat miliardy na valorizace. Všiml si někdo z diskutérů, že i přes ono přibrždění si stát musel opět půjčit na pense cca 70 miliard? Pokud by ÚS vyhověl stížnosti nejlepší ministryně financí ČR, byla by to podstatně vyšší.

Jelikož populace stárne a rodí se méně dětí, ten průběžný systém prostě časem nutně zkolabuje. Chci vidět dnešní mladé, jak si za tu penzi zajdou 2x do hospody...

To je prostá matematika a nepříliš složitá úvaha, kterou však voliči ANO a SPD nevidí. Nebo - co je horší - vidí a je jim to jedno.

(to prosím píšu jako důchodce, abych předešel některým námitkám)

TB

Průběžný systém ze své podstaty nikdy zkolabovat nemůže Může být nižší poměr důchod/průměrná mzda, ale vždycky důchod z průběžného systému bude....

PZ

Máte karmu Vystihl jste dokonale rozdíl mezi voličem a poslušným členem sekty. Nakonec se také může stát, že když si AB přečte v průzkumu, že F35 je dobré letadlo, tak nasadí rétoriku, že pokud hovořil o F35 tak jen, že říkal, že se jich má kupit 35 a Fiala koupil jen 24, o koblížci začnou vesele prýštit marmeládu

Foto

Být jako vy poslušným členem sekty, tak bych se raději ani nevyjadřoval. Ale když oni vás k tomu nutí co?

JV

Pětikoalice se de fakto rozpadla pár dní po volbách, když si každá strana vytvořila svůj poslanecký klub se všemi výhodami, svůj nárok na politického nám. ministra v každém resortu.

Pak se z toho stal jen sňatek z rozumu, který drží pohromadě ne společná politika, ale touha neztratit prebendy nesoucí pozice.

Nejhorší na této vládě je personální prázdnost.

Foto

Kdysi platilo, že poslanecký klub musí mít minimálně 10 členů, tedy by Piráti měli smůlu.

Foto

Vláda to sice prodat neumí, ale já to vidím. Jsme velmi uznávaní na mezinárodní scéně. Premiér jako první po okupaci vyrazil do Ukrajiny, úspěšné předsednictví EU a teď iniciativa s nákupem munice pro Ukrajinu. Armáda konečně dostává slíbená 2% HDP a někdo se tak o obranu stará. Ukrajinská krize byla přečkána bez větších otřesů. Snižuje se schodek rozpočtu i deficit důchodového účtu.

Ne že bych volil menší zlo, ale současnou koalici budu volit, protože to dělá dobře.

Foto

A ještě bych přidal, že konečně řekli, že jeden jaderný blok v Dukovanech je žalostně málo.

JV

Já myslím, že voliči pětikoalice to mají stejně snadné.

Stačí jim dobrá anténa, signály jsou vysílány skoro non stop.

VF

No, píšete tak přesvědčivě, jako byste s tím měl osobní zkušenost.

Není to tak dávno, co jsem potkával lidi, kteří věřili tomu, že kdyby se nechali otestovat na Covid, tak by je ti zlí očipovali a řídili na dálku. Doufám, že to není Vás případ.

Foto

Řekl bych, že i někteří voliči pětikoalice to mají snadné, vídám to v diskuzích, kde někteří tvrdí, že jim by ani zvýšení daní na 50 % nevadilo, že oni vlastně neslíbili, že zvyšovat daně nebudou, mysleli to jinak....vrcholem je pán, co vždy tvrdí, že kdo nevolí současnou vládu nebo kritizuje EU, tak je oběť ruské hybridní dezinformační války. Si říkám, že to si snad dělá srandu.

No a důchodců je dobré vědět, že za Babišovy vlády byly důchody relativně mnohem nižší dnes, to až za současné vlády dosáhl poměr průměrného důchodu k průměrné mzdě 50 %, kdežto za Babiše to bylo 40 %.

VF

Pokud se nemýlím, tak k tomu navýšení došlo díky opatřením, která zavedla ještě Babišova vláda. Vždyť se tím chlubil, kudy chodil.

  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,37
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.