Foto

J27a16n 44Š55i51k

10. 3. 2024 11:45

Nikdy jsem vůči nikomu ani tady, ani jinde neřekl dezoláte nebo kobliho. Vlastně jsem tato dvě slova napsal poprvé. Přesto jsem byl často označen jako clen uličního výboru s černobílým viděním světa. Když chce někdo žvanit nesmysly, ať si je žvaní. Koneckonců je svoboda, což je slovo, které rádi převalují v puse takoví, kteří závistivě plivou na všechny okolo, protože oni jsou v životě dle svých vlastních hloupých měřitek neúspěšní a zakomplexovaní. Zejména nechapou jednu věc. Kritické myšlení směřuje dovnitř sebe samého a ne do ostatnich, ukazování prstem kdo může za jejich strasti je hloupé a trapné. A ta trapnost vyniká zejména jejich marnou snahou o vtipnost. Hezký den

PB

P84e85t54r 27B23u43r94i34a48n

10. 3. 2024 13:29

Karma, doplním autora o některé další majsteršpíly používané v diskuzích především zastánci opozice, které taktéž prokazují vysoký náboj jejich myšlenkové jiskry:

- Podle sebe soudím tebe, že?...na poznámku, že diskutér nic neví, nemá přehled a je jednoduchého myšlení.

- To mluvíš z vlastní zkušenosti, že?...na poznámku, že diskutér je zřejmě pobírač socdávek, fanda slevových akcí, nebo zastánce primitivních vysvětlení, či konspirací. Prakticky se jedná o "já ne, to ty", které jsme používali v páté třídě ZŠ.

- To je ta vaše demokracie, takže zakážeme jiný názor, že?...na poznámku, že veřejná osoba a nositel nějakého výroku plácl hloupost jak vrata od hangáru.

- A tys tam u toho byl, tys to viděl?...na jakýkoliv fakt, který je v přímém rozporu s nesmyslem, který diskutér tvrdí. Prakticky se jedná o přelomovou myšlenku, že husitské období by měly na školách vyučovat jen učitelky narozené před rokem 1400.

- Tak jdi bojovat na Ukrajinu, už máš sbaleno?...jedná se o univerzální hlupáctví, kterým diskutér sám sobě zastírá ten prostý fakt, že je kremelský slouha a sám neví proč.

LT

"Podle sebe soudím tebe, že?...na poznámku, že diskutér nic neví, nemá přehled a je jednoduchého myšlení."

Argument, který používá s velkou chutí například Flaška, takže souhlasím, že se jedná o diskutéra, který nemá přehled a je jednoduchého myšlení.

"To mluvíš z vlastní zkušenosti, že?...na poznámku, že diskutér je zřejmě pobírač socdávek, fanda slevových akcí, nebo zastánce primitivních vysvětlení, či konspirací. Prakticky se jedná o "já ne, to ty", které jsme používali v páté třídě ZŠ."

Ano, je pravdou, že se jedná o argument žáka páté třídy. Na druhou stranu, argumentace, že můj oponent je zřejmě " pobírač socdávek, fanda slevových akcí, nebo zastánce primitivních vysvětlení, či konspirací" je ze stejného soudku, takže to si fakt obě strany nemají co vyčítat.

"Tak jdi bojovat na Ukrajinu, už máš sbaleno?...jedná se o univerzální hlupáctví, kterým diskutér sám sobě zastírá ten prostý fakt, že je kremelský slouha a sám neví proč"

Souhlasil bych, kdyby ovšem ti, kteří si dovolili jakkoliv kritizovat Ukrajinu nebyli obratem posíláni do Ruska. A to opravdu nemluvím o situacích, kdy někdo otevřeně hlásá, že se má Ukrajina vzdát, ale kupříkladu o korupci.

Shrnuto, potrženo, vaše obhajoba je sice solidiní, ale přesto za sebe si troufnu tvrdit, že si "uliční výbor" nemá s "kremelskými slouhy" co vyčítat.

PJ

Uliční výbor ve mě evokuje doby dávno minulé, stejně jaké šedý mor a podobné. Nikdy jsem ale nepochopil logiku toho výrazu ve zdejších diskuzích , když ho používají přátelé Ruska a obdivovatelé dob minulých. A pak to zaobalí do tvrzení, že EU je socialistická, Ukrajina fašistická atd. a že nechtějí aby se doby minulé vrátily. Přitom vše co je officiální je podvod a jediná pravda je na alternativních webech, které mají majitele třeba i v Rusku.To mi fakt hlava nebere.

MR

Zkuste přemluvit hlavu aby vzala v potaz možnost, že se někdo použitím názvu uliční výbor posmívá skupince, která se, se zaujetím až fanatickým, věnuje pravidelně blogům jednoho autora. S přátelstvím k jednotlivým státům ani historickým epochám to nemá nic společného. Pokud to Vaše hlava opět nepobere, tak se tím netrapte, asi je to na ni příliš nejednochuché a nešablonovité.

JZ

Vlastimile, vysvětlím Vám to asi takto. Pokud někdo kritizuje mne nebo Vás, tak je to samozřejmě oprávněná kritika v souladu se svobodou projevu. To dá rozum. Pokud ovšem někdo kritizuje Paroubka, tak je uliční a kádrovací výbor. To je přece jasné.

MK

Tak nějakého zastánce Paroubka tady neznám.

Foto

Milý Vlastimile, obávám se, že se zásadní odpovědi nedočkáš. Kupříkladu jeden aktivní bloger mne kdysi označil vtipně jako dr. Přetvářku. (Byl to shodou okolností jedinec, který - když si jiný bloger dělal legraci z jeho jména - plakal na Blogosféře, jak se ho dotklo). Jsem téměř přesvědčen, že jsem docela čitelný a nemám potřebu se nijak před nikým přetvařovat. Přesto se toho chytilo několik jedinců a vyhasnutí trvalo asi dva roky.

A tak je to se vším. Někdo vymyslí "vtipné označení", čehož se chytnou další diskutéři a předmětné označení si již žije vlastním životem, aniž by se kdokoli obtěžoval vysvětlit, proč je použil.

Na druhé straně pan Šejna - jedinec, který statečně roznášel letáky Charty a trpěl za to (což mi napsal jednou v diskusi), má plné právo označovat všechny jinak smýšlející (třeba já jsem v jeho podání psychopat, psychiatr /tady opravdu nevím, co je tím myšleno/), takže je třeba úzce rozlišovat, kdo byl opravdovým mužem na svém místě a kdo si naopak šest let válel šunky na vejšce a kdo tedy má plné právo označovat oponenty třeba již zmíněným uličním výborem a kdo toto právo nemá.

Vše je tedy mnohem komplikovanější, než by se na první pohled zdálo.

Přeji ti usebraný postní čas a krásný zbytek neděle.

Foto

Tomáši kolik lidí tady považuje Izrael za vřed , který může Hamás vyříznout ? Můžeš jediného jmenovat ? Nebo mě něco uniklo v posledních týdnech? Usebraný čas.... Tohle je blog zralej nebýt na hlavní straně...

MR

Pane autore, jak jsem jednou napsal pod blog pana Nožičky. Uliční výbor je, dle mého chápání, dobrovolné sdružení literárních kritiků a zároveň politologů. Ve svém volném čase a zřejmě zcela zdarma nám, neerudovaným, kterým blogy zmiňovaného Nožičky připadnou někdy více, někdy méně a někdy vůbec vtipné vysvětlí jejich nevtipnost, neoriginalitu a ubohý literární styl. Také často odhalí naši, i před sebou samými skrytou, podstatu koblihoidních dezolátů s příklonem k Rusku a Putinovi. I naši nevědomou lásku k Zemanovi a Babišovi neopomenou zmínit.

Foto

To mě pobavilo..

Za koblihu, siretele proruskych narativu a antisemitu se tady člověk snadno. Čím to? :D

Mnozí mají strach z Putina a jeho páté kolony u nás!

MK

Uliční výbor a jeho zdejší náplň je prostá. Kádrování, nálepkování, osočování každého, kdo nemá ten správný názor na současnou vládu, minimálně 5x týdně neflusne směrem na východ a nemá jen růžové představy o výsledku války na Ukrajině.

Pro místní členy Výboru.

Rusáky rád nemám, Putler byl a je hajzl, Fico a jeho banda je spolek dementů, byl jsem vždy na straně Izraele a IDF, vždy jsem volil pravici, od založení vlastně jen ODS. Bohužel, současná 5kloaka a slaboučkej Fiala je mi proti srsti.

MM

Máte holt dilemno, ,,,ta 5kloaka! a slaboučký Fiala..

LS

Bloger Nožička píše o uličním výboru veselé blogy.

JN

Je samozřejmě dobře, že jste měl potřebu tuto skutečnost zde v diskusi oznámit.

MV

melou porad dokola jedno a to samy a aby dodali svym nazorum na vaze - pridaji smajliky

popsal jste takove presne

  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,37
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.