Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé téma. I mnozí katoličtí kněží se pravidelně vyjadřují k volbám, ač jim to pravidla viceméně nedoporučují. A já jako katolička si zase mohu vybrat, jestli vyhledat kněze mediálního, nebo takového, který své názory na politiku netahá na kazatelnu a na veřejnost. Pěkný den.

0 0
možnosti
VF

Nepíšu o "kazatelně", ale o čase mimo bohoslužbu.

Díky za názor.

0 0
možnosti
Foto

Jsem učitelka a take se snažím přímo neventilovat, koho volím či zda vůbec volím, byť mi zdejší mudrcové podsouvají pana Baštu. ;-D SPD jsem nikdy nevolila. Volby jsou svobodné a tajné. Zaplaťpánbůh. Pěkný den.

1 0
možnosti
Foto

Vy si dokonce můžete vybrat i způsob, jakým toto své přesvědčení vyjádříte. Duchovní může nějaké témata vnášet do veřejného prostoru či je tam tahat. Otázkou je, co jsou názory na politiku a co postoje ve vážných situacích , v nichž se lidé ocitají (nebo celá země) a od duchovních, k nimž mají důvěru očekávají třeba potvrzení či rozptýlení nějakých pochybností nebo prostě podporu. Ostatně slovo pastýř samo o sobě už dost vypovídá o roli duchovního.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3335
  • Celková karma 30,29
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.