Uvidí království Boží

"Říkám vám po pravdě: Někteří z těch, kdo tu stojí, neokusí smrti, dokud nespatří království Boží." (Lukáš 9,27)

     Ježíš káže o Božím království. Představuje jeho základní principy a posluchači si opět uvědomují rozdíl ve způsobu, jak jim Boží království představují jejich duchovní a jak o něm vypráví Ježíš. U jeho popisu budoucnosti cítí stále silnější víru, že je to pravda a také mají chuť být jednou při tom.

     V tom kázání zazní i věta, která mnoha lidem nedává spát. Ježíš slibuje, že někteří z jeho posluchačů nezemřou dřív, než uvidí Boží království.
     Není to lež? Vždyť všichni jeho tehdejší posluchači jsou už dávno mrtví a my stále ještě čekáme na Boží království. Jak tomu rozumět? Nesliboval Ježíš něco, co nesplnil?

     Jednou, když se farizeové ptali Ježíše, kdy přijde jeho království, odpověděl: „Království Boží nepřichází tak, abyste to mohli pozorovat; ani se nedá říci: 'Hle, je tu' nebo 'je tam'! Vždyť království Boží je mezi vámi!“ (Lukáš 17,20+21)
     Všude tam, kde křesťané žijí podle Ježíšových principů, je Boží království už nyní. Je to království jeho milosti. Království, v němž si lidé navzájem pomáhají, povzbuzují se ve víře, modlí se jeden za druhého a také společně oslavují Boha a očekávají na okamžik, kdy se Ježíš vrátí na naši planetu, aby zde ustanovil království své slávy. Ve 20. a 21. kapitole Zjevení Jana je velice výstižně popsáno, jak se bude žít v Božím království žít.

     Jsem rád, že už dnes mohu zakoušet to království milosti a ještě víc se těším, až budu žít v království Boží slávy.

(Další díl seriálu "Novozákonní rezonance" inspirovaný evangeliem podle Lukáše.)

Autor: Vlastík Fürst | sobota 28.4.2018 21:31 | karma článku: 32,14 | přečteno: 395x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 23,71

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,59