Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Satyriana

31. 10. 2009 18:07
Přežijeme.

Pokud ovšem nebudeme důsledně pilulkovat za každou cenu. Včera za mnou přišly postupně tři kolegyně a prskaly a smrkaly. a co prý mají, chudinky, dělat. Ví se, že když dám hloupou babí jednoduchou radu, vyplatí se nešklebit. Jen jsem každé řekla: druhé ponožky.  Neposlechla jen jedna, že má froťáky. Ty druhé dvě šly potom domů bez kapky u nosu a bez bolesti hlavy. I když si o pauze daly čaj všechny...

Česnek, cibule, to je zcela samozřejmý základ stravy v tomhle čase nečase. Zmíněná ochrana proti prostydnutí od nohou (i na punčocháče jedny fusky můžete natáhnout) je druhá věc. Za třetí po příchodu zvenčí se pije horký čaj. Za čtvrté s rýmou nechodím s holou hlavou, alespoň čelenka je nutná. A za páté si halím krk, obzvláště kvůli průvanu nebo začínajícímu kašli. Ten se s rýmou druží, aniž by šlo o chřipku. Ono pár hlenů steče do jícnu a cestou dráždí sliznice...

Poslední rada: Necpěte se blbostmi, ale tím, na co jsme zvyklí + co tu roste. Hlavně jablka, kysané zelí, citróny.

0 0
možnosti

jirkaknop

30. 10. 2009 9:48
Stvořitel, jménem vědec

vytvořil již česnek bez zápachu..

0 0
možnosti

Satyriana

31. 10. 2009 18:10
Re: Stvořitel, jménem vědec

Ano, to sleduji. Včetně poznatků, že jakákoliv úprava mimo normálního vaření účinky česneku krátí. Dokonce i drcení a "utírání". Takže česnekové pilulky, sušený česnek, cokoliv nepáchnoucího včetně čínského, není to pravé ořechové. Může ochutit, ale nedrží nás při zdraví.

0 0
možnosti

kenev

30. 10. 2009 9:02
Farmateutickým vyplašíš.

Nejen bacil, ale hlavně potencionálně napadeného bacilem.

A o tom to je. Reklama na zaručenou likvidaci bacilů je na světě, farmaceutické firmy si mnou ruce. Nejdoporučovanějším je prevence očkováním proti napadení.

Možná by bylo vhodné jediné preventivní očkování, očkování  proti lidské blbosti.

Pak by došel na řadu přírodní léčitelský prvek - česněk. Sice po něm smrdí z hudy, rozhodně ovšem ne tak intenzivně, jako z huby propagátorů různých zaručených farmateutických prostředků.

Navíc se dá ušetřit.;-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,33
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.