Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

honajz

24. 2. 2010 10:39
Moc hezky napsané

Tuhle jsem v tramvaji zaslechl dvě paní, jak se baví o kartářkách, horoskopech, astrologii. Věříš tomu? Věřím. A přitom platnost horoskopů, předpovědí kartářek, věda také nedokázala.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

24. 2. 2010 10:48
Re: Moc hezky napsané

Ano, horoskopy, kartářky, astrologii a křesťanského Boha mám v jedné kategorii. ;-D

0 0
možnosti
VP

Sípomat

24. 2. 2010 10:14
Jeden důvod

Kolegové diskutéři vám myslím dobře vysvětlili,jak je to s vědou a Bohem,já tedy přihodím jen můj osobní názor,proč nemohu přijmout křesťanského boha.

Pokud totiž existuje,nikdo z nás nemá a ani nemůže mít svobodnou vůli a na existenci svobodné vůle stojí celá naše existence,ne?

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

24. 2. 2010 10:17
Re: Jeden důvod

proč bychom nemohli mít svobodnou vůli i při existenci Boha?

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

24. 2. 2010 10:12
A záleží na tom?

0 0
možnosti
T

Tonička

24. 2. 2010 10:12
Kvantová fyzika spěje k poznání neviditelného

Karma!R^Multidimenzionalitu zatím neobsáhneme svým zrakem ani vědomím. A přece existuje!:-)

0 0
možnosti
B

BorekzBrna

24. 2. 2010 10:26
Re: Kvantová fyzika spěje k poznání neviditelného

Má-li dnes hlasatel nesmyslů mít úspěch, musí používat hodně cizích slov, najmě vědecky znějících. Rozumět tomu co ta slova znamenají nemusí.

0 0
možnosti
I

ivabublan

24. 2. 2010 10:02
Uvedu na pravou miru:

"Myslíš, že ve vesmíru žijí inteligentní bytosti?“ Ještě jsem se nesetkal s člověkem, který by mi řekl, že ve vesmíru život neexistuje" *** mate asi stesti na lidi, ja jsem obklopen lidma, kteri veri v opak..  "věda zatím nedokázala existenci života mimo planetu Zemi" *** mylite se, dokazala!!! http://zpravy.idnes.cz/na-marsu-byl-zivot-stopy-bakterii-skryval-meteorit-z-antarktidy-phz-/vedatech.asp?c=A091130_235858_vedatech_jw

"Nebyla to vysílačka, spíš to byl popis dnešních mobilů. Učitelka tuto část přečetla nahlas před celou třídou a pak prohlásila: “Jak můžeš takové nesmysly číst!“

" *** pekne napsano, lide jsou omezeni 

0 0
možnosti
M

musulman

24. 2. 2010 9:56
No, tak nějak,

napsat, že "Víra je totiž rozměr, který věda nemůže uchopit. Stejně tak se Bůh

nachází v dimenzi, která je pro naši vědu nedostupná. Proto se tímto

problémem ani nezabývá" je opravdu, ale opravdu projevem neznalosti vědy a to je také možná důvod vašeho postoje k neschopnosti pochopení rozdílu mezi vědou a vírou. Věda uchopila víru (rozuměj víru v boha) už velice dávno a odsunula ji do oblasti ideologie a z této pozice na ni také nahlíží, proto se její podstatu (rozuměj boha - bohy) nepokouší dokazovat ani vyvracet, jsou to čistě ideologické otázky, které nemají v reálném světě řešení a opírají se pouze o víru. ;-(

0 0
možnosti
B

BorekzBrna

24. 2. 2010 10:31
Re: No, tak nějak,

Slovíčkaření se vznešeně se tvářícím slůvkem "víra" a malováním svatozáře nad ním - jako "je v jiné neuchopitelné dimenzi" - je dosti průhledný způsob podrazu.

Víra - ve Vašem případě pane autore = pevné bezdůvodné přesvědčení o pravdivosti hypotézy, že existuje Vaše verze bohů a neexistují tisíce jejich stejně odůvodněných a navzájem se popírajících konkurentů.

Věda se zabývá vším co se nějak jeví. Co se v pozorovatelném světě nějak projevuje.

Jestliže se Vaše verze bohů někde nějak projevuje, pak není mimoběžná s vědou.

Jestliže se nikdy nijak nikde neprojevuje, neprojevovala a jen si myslíte, že se někdy nějak projeví - pak je to prakticky totožné s tím, jako by nebyla.

0 0
možnosti
B

BorekzBrna

24. 2. 2010 9:51
Na úvod Vám chybí to hlavní pane autore

a sice specifikace toho, zda svou verzí bohů máte na mysli Svantovíta, Neptuna, Mazdu, Šivu, Budhu, Hospodina (to je prosím jeden ze slovanských bohů),Odina,  Dia, Apollona, .... či kterého z desítek tisíc bohů, co si je lidstvo vymyslelo.

Mimochodem to jak si lidé zkonstruovali žido-křesťanskou boží mutaci z polyteistického panteonu převzatého a upraveného od sousedů, přes henoteistického Hospodina s manželkou Ashetar - až po nesnášenlivého žárlivého a konkurenty vraždícího YHWH - je známo přesně i z příslušného souboru textů.

0 0
možnosti
MP

admiral666

24. 2. 2010 10:11
Re: Na úvod Vám chybí to hlavní pane autore

A co mazda, Borku, jezdi bez poruch?

0 0
možnosti
DK

drkva

24. 2. 2010 9:44
Ach jo

S prominutím, ale Vaěše "argumenty" nejsou skutečnými argumenty. Jsou to jen berličky, kterými podpíráte svoji chatrnou konstrukci víry, že Bůh (co,nebo kdo to je? - máte nějakou definici?) existuje.

"Většinou kladu otázky. Jedna z nich zní: Myslíš, že ve vesmíru žijí inteligentní bytosti?“ Ještě jsem se nesetkal s člověkem, který by mi řekl, že ve vesmíru život neexistuje. Ani jednou jsem neslyšel, že jediné místo ve vesmíru, kde se vyskytují inteligentní tvorové, je naše Země." - Jak velkého vzorku lidí jste se ptal? Z jaké sociální skupiny? Věřící, nebo nevěřící? Kdybyste se zeptal mě, odpověděl bych, že NEVÍM. Nemám dost podkladů, na základě kterých byl mohl říct zda ANO, nebo NE. Kdybych se vyjádřil (ať kladně či záporně), už se zase klouzal tenkém ledě víry, která je založena jen na pocitech a vnitřním přesvědčení bez jakýchkoli důkazů...

0 0
možnosti
PM

poppers

24. 2. 2010 9:41
Já věřím..

..že jsme ve Vesmíru sami. Alespoň v tuhle chvíli..

0 0
možnosti

onandra

24. 2. 2010 9:37
Věda a víra

Lidé, kteří svou nevíru zdůvodňují vědou, toho o vědě obvykle moc nevědí. Řekl bych, že mezi vědci je poměrně vysoké procento věřících, např. Albert Einstein nebo Jiří Grygar, ale jistě by se našli mnozí další. Právě poznání fungování tohoto světa je vede k tomu, že tu musí být ještě něco schované za tím vším...

0 0
možnosti
  • Počet článků 3333
  • Celková karma 30,57
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.