Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

notebook.r51

31. 7. 2010 17:50
Moc zdlouhavé

Takhle vyprávějí vesměs faráři - i s dospělým člověkem jak se čtyřletým dítětem, ještě bulíky na nos. Dejte se k černo..kněžníkům, autore, tam to patří k folklóru.

Jinak ti Mojžíšovci si řešili problém "nezabiješ NAŠINCE", což je hezké, ale nikterak nebrání zabíjení vašinců, cizinců a jinověrců - jak na běžícím pásu. Obecně se koná zabíjení pro získání něčeho, co se bez zabíjení získat tak snadno nedá.  Řešení problému "nezabiješ našince" sice částečně řeší (v současnosti a u nás) asi tak 80-90% vražd, tzv."domácí zabijačky", ale už vůbec ne hromadné zabíjení ve jménu čehokoliv, zhusta i víry, ať v boha (lhostejno kterého), demokracie (taky dobrý vtip) či sociální spravedlnosti (ekonomická forma krevní msty).

Ale je pravdou, že zabíjet se našinci mezi sebou, měli by to vašinci ještě lehčí. Takže vlastně nezabíjení našinců je jen efektivnější cesta k zabíjení vašinců. Člověk je velmi pragmatický. Ostatně opice to dělají stejně. A lidi opičátka jsou.

0 0
možnosti
M

martin13

31. 7. 2010 17:30
Absurdní příklad

s tou dcerou policisty. Že někdo nedbalý, tak nemám zajistit svoji bezpečnost? To je stejné, jako byste napsal, že když někdo usne za volantem a nabourá, tak si nemám koupit auto, abych nenaboural.  

0 0
možnosti
KJ

zpetak

31. 7. 2010 17:29
Moudrá slova,

ale pro mne nepochopitelné.Když někdy volám Boha ( při kritických životních chvílích), slyším ticho. A nemyslím si, že se Bůh neozývá proto,že jsem ateista.A duševně se mi neuleví a jdu řešit zcela světskými kroky problém.

Můžu chápat, že pro nějaký lidi modlitba  přinese duševní úlevu a tím i chuť se rvát, nebo odevzdaně čekat?

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,39
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.