Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

999

18. 9. 2010 2:33
křesťani -

 - to se dá snadno ověřit, mívají víc dětí, než většinová populace. Jak to asi dělaj, vy patlalové, když nevědí nic o souloži? To někomu zadávaj nebo co?

To je úžasný co všechno dnes lidi nevědí o náboženství!

0 0
možnosti
MN

Forrrest

18. 9. 2010 11:39
Re: křesťani -

Problém je v tom, že nevědí nic moc např. o antikoncepci (případně je to pro ně hřích), navíc se podle jejich dogmat mají šířit jako králíci (podobně jako muslimové), takže to nakonec ani tak nepřekvapí, spíš naopak;-)

0 0
možnosti
Y

yndes

17. 9. 2010 22:51
Před pár lety

mě silně vykolejil kolega (vysokoškolák) v kanceláři, když se mnou začal rozebírat sexuální život se svojí přítelkyní (oba věřící, on svobodný přes 30, ona asi o 10 let mladší). A nějak přišla řeč na to, že jako před svatbou ne (to je u nich přece jasný) a postupně jsme se propracovali až k anatomii pohlavních orgánů s tím, že ona ta jeho přítelkyně má tak trochu blok, protože penisem, kterým se souloží se zároveň i močí. Budiž, potud ještě relativně v pohodě. Jeho další hláška mě ale srazila na kolena. Povídal, že on ten blok naštěstí nemá a že jemu nebude vadit, když bude strkat penis do "díry, kterou holka čůrá"!!! A mě v tu chvíli došlo, on ve svých 30+ naprosto nemá představu o ženské anatomii, domnívaje se, že když skrzeva jeho penis vede močová trubice, tak u holek je to prostě opačně a do močové trubice se ten penis zasouvá.

0 0
možnosti
Y

yndes

17. 9. 2010 22:54
Re: Před pár lety

Naštěstí už byl internet, tak jsem našel první anatomický obrázek,a vysvětlil mu, že to celé funguje trochu jinak a že holky prostě mají "jednu díru navíc", skrz kterou se nakonec rodí i děti. Asi jsem ho ten den připravil o docela dost iluzí.

0 0
možnosti

originalni_demokrat

17. 9. 2010 22:51
Co se v mládí naučíš...

bezpečně nasadit prezervativ, informovat o antikoncepci aby se nám lid přestal množit a my mohli nechat zem imigrantům z afriky...;-D

0 0
možnosti
JD

Mirkov

17. 9. 2010 22:39
Bezpečné fetování?

Já doufám, že už teď jsou děti seznámené s nebezpečím nákazy při nitrožilní aplikaci drog. A pak tedy pochopitelně znají i bezpečný způsob aplikace. A vnímat sexuální výchovu jako návod k provozování sexu je silně zjednodušující. Navíc srovnávat sex s braním drog je malinko mimo mísu, ale budiž, každé přirovnání trochu kulhá.

0 0
možnosti
P

petrs128

17. 9. 2010 22:39
Neco takoveho tu uz leta chybi

Jak uz nekdo psal - porovnavat sex a drogy je dost pritazene za vlasy. Sex je naprosto prirozena soucast zivota kazdeho jedince a drogy jsou utek od reality a pak uz jen nezdrava zavislost a z ni vyplyvajici znacne ztraty pro spolecnost, at uz naklady na lecbu nebo resocializaci postizeneho.

Nevim, kde berete presvedceni, ze vice informaci detem skodi at uz v kterekoliv oblasti. Co se tyce sexu - bez ohledu na nazory toho ci onoho docenta z toho ci onoho nazoroveho tabora - vidim tu jen kulturni nanosy krestanstvi a z toho vyplyvajici falesny stud a nezdravy pristup k vlastni sexualite. V diskuzich na tema sex a deti nejde vlastne o deti, ktere se snazite "chranit" - ale o Vas, protoze se o tom s nimi nechcete nebo stydite bavit, stejne jako se s vami nechteli nebo stydeli bavit vasi rodice, prarodice atd.

0 0
možnosti
ŘZŘ

řehoř z řep

18. 9. 2010 1:50
Re: Neco takoveho tu uz leta chybi

To není, že děti budou mít víc informací. Na úkor nesmyslů typu školení o drogách nebo školení o sexu se zkracují hodinové dotace užitečných předmětů, matematiky, chemie, biologie a podobně.

Vychovávat mají rodiče, škola má vzdělávat. Ne naopak, abych pak musel svoje děti doučovat třeba o ekonomice, na kterou kvůli drogám a sexu nezbude v osnovách čas.

0 0
možnosti
R

rif

17. 9. 2010 22:29
sex a drogy je rozdil

no nevim jestli prirovnani sexu k drogam je to nejstastnejsi...Trochu mimo misu.

0 0
možnosti
KH

Tobinka

17. 9. 2010 21:13
babička

když uvážím, že svatební noc byla pro moji babičku největší trauma (což líčila ještě v pokročilém věku chvějícím se hlasem), neb si ve svých osmnácti letech myslela, že vedle sebe manželé v posteli leží, soudím, že by ji trocha té výchovy spíš potěšila ;-)

0 0
možnosti
JN

Jostik

17. 9. 2010 21:18
Re: babička

Přiznám se že nejsem věřící, ale matně tuším že křesťané mají pro děti nachystanou nějakou výuku ohledně manželského a sexuálního života. Ale to asi bude spíše vědět autor článku.

0 0
možnosti
JN

Jostik

17. 9. 2010 21:13
Mám také značně kritický názor na příručku

Myslím že hodně zasahuje do práv rodičů rozhodovat o výchově svých dětí. V tomto ohledu jsem dost liberální a ať si muslimské rodiny dcerám vyprávějí že se mají zahalovat a předmanželský sex je tabu, ať si křesťanské rodiny vychovávají děti dle kázání v kostele, někdo jiný ať svým dětem říká že od 15ti musí a od 18ti je to občanská povinnost, a ať si rodiny prostě vychovávají děti také dle svého, hlavně ať do toho nekecají státní úředníci, protože to většinou dopadne špatně. Co považuji za vhodné minimum je vysvětlit dětem v 1.-3. třídě že nemají komunikovat s cizími lidmi a nechat si sahat na některá místa na těle, a později v 7.-8. třídě vysvětlit rizika přenosu nemocí a rizika otěhotnění. A co se týče rodiny, tak v 18ti letech může dítě zcela odejít pryč.

0 0
možnosti
VP

Vegan power

17. 9. 2010 21:46
Re: Mám také značně kritický názor na příručku

R^R^R^:-)

0 0
možnosti
JZ

tokumara

17. 9. 2010 20:51
no,

nás to... s nadsázkou... učili.

0 0
možnosti
DK

drkva

17. 9. 2010 20:11
Máte tam sex a drogy, ale zapomněl jste ještě

na něco do kompletní Svaté trojice - ROCK´N´ROLL :-)

Jinak - vyučovat, jak správně ubalit jointa, by bylo jedině prospěšné. Po světě by chodilo daleko méně úzkoprsých lidí bez smyslu pro humot. Jo, a ještě by na střední škole mohla být v každém pololetí jedna hodina, kdy by si studenti mohli dás společný trip s LSD :-) Vy, jako křesťan, to můžete brát jako návrh na rozhoj duchovních zážitků. Víte, že LSD dokáže zařídit setkání s Bohem? A na rozdíl od proklamací v masmédiích není návykové.

Takže, suma sumárum, příručkou sexu na školách bych jen odstartoval pozitivní změny ve společnosti. Hlavně se u ní nezastavovat a pokračovat dál.

Howgh!

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,33
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.