Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MSV

Medvědice se vrací

10. 12. 2010 22:58
a co když jo?

0 0
možnosti
OU

10. 12. 2010 23:33
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
R

rony100

10. 12. 2010 22:38
Dějiny píší vítězové

Ve světě přece JE hlavním argumentem síla. To jen po hrůzných válkách se lidé vyděsí a slibují si, že už nikdy víc... Jenže další generace už zapomíná a zprostředkované zkušenosti nestačí. Alespoň takhle fungují celé dějiny.

0 0
možnosti
N

Novotnak

10. 12. 2010 21:49
I když s vámi tak úplně nesoulasím,

máte v mnohém pravdu. Teď k vašim otázkám, i když by mě potěšilo, kdybyste poté odpověděl vy na moje :-). Ale teď už k vašim otázkám: "A co kdyby žádný Bůh nebyl?" - předjímáte, že je, "co kdyby skutečně byl" - nechal by, aby k holokaustu a ruským hladomorům došlo? Podle mého názoru nás žádný bůh nezachrání pokud to neuděláme sami o čemž nás mimochodem přesvědčili i ty události o kterých píšete. Zkuste na okamžik předpokládat že bibli nenapsal bůh, ale velice chytří lidé, kteřý chtěl dát lidstvu naději a především jim chtěli ukázat, jak se mají chovat, aby se nám tady lépe žilo. Tím by se vysvětlil i postupný vývoj "byblických myšlenek" od oko za oko k nastavení druhé tváře, protože bůh, který má vědět všechno nejlíp by přece nedal lidem takto rozporuplná pravidla chování... Tím jsem odpověděl i na Vaši základní otázku "kdo stanovuje pravidla?" Jsme to my, stejně tak jako vývoj doby stanovuje výklad bible, tak my stanovujeme co je správné a co ne. A vaše poslední otázka...

0 0
možnosti
N

Novotnak

10. 12. 2010 21:59
Re: I když s vámi tak úplně nesoulasím,

kam se to bude vyvíjet? Budeme zase házet děti ze skály? Ještě před pár desítkami let by to asi bylo lneetické, i když logické, ale v dnešní době genových terapií se dá předpokládat, že se splečnost díky výzkumu embrionálního vývoje a díky výzkumu lidského genomu (který mimochodem také dokazuje evoluci) bude spíše orientovat směrem úpravy genetické informace tak, aby k postižení a následnému schození ze skály vůbec nemuselo dojít. A teď k mým otázkám, naleznete je zde :) http://novotnak.blog.idnes.cz/c/164480/Lehke-nenarocne-vikendove-zamysleni.html

;-)

0 0
možnosti
T

thefanx

10. 12. 2010 21:48
Však ve jménu pánaboha

se na sebe lidi vždycky jenom usmívali, že ano

0 0
možnosti
VF

vaťák

10. 12. 2010 21:54
Re: Však ve jménu pánaboha

V závěru článku, kam jste se možná už nedostal, píšu: "Tak, jako byla ve středověku zneužita idea křesťanství, může být zneužita myšlenka evoluční teorie." Takže nic o tom, že by křesťané byli dokonalí.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

10. 12. 2010 21:17
Na Marxovi myšlenky si mnoho uzurpátorů dělalo

monopol, asi podobně, jako na Ježíšova slova v evangeliích spousta zmatených reformátorů. Marx samozřejmě neměl představu, že uklízečky se chopí smetáku, jako kopí, coby přilbici nasadí kbelík a ovládnou ČVUT. Měl na mysli uvolnění obrovského tvořivého ducha pracujících, který byl zadupáván tehdejšími poměry ve společnosti, tedy vlastnění půdy a výrobních prostředků, malou skupinou už dědičně a zašlapány miliony talentů, pro svou chudobu. Dále Marx nepředpokládal socialistickou revoluci, jako první v nejzaostalejších státech a že ti hravě v soutěži porazí technicky nejvyspělejší státy světa. To pochopil i Lenin, když přecházel do období NEP a konečnou revoluci chtěl odložit. Smrt mu v tom zabránila. Zrovna tak, jako Vaše rodina může žít ideály Ježíše a přes svůj plot si neduhy společnosti nenechat přeskočit, můžou jiní existovat soukromě v ideálech socialismu i v podmínkách podnikání. Každý dle schopností, každému dle zásluh. Zaměstnavatel + zaměstnanec.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

10. 12. 2010 21:20
Re: Na Marxovi myšlenky si mnoho uzurpátorů dělalo

V Číně a Malajsii je "Marxův socialismus"? Jsou to "imperialističjší" země než ten tenchnicky vyspělí západ a pomocí toho je ten západ drcen na kusy.

0 0
možnosti
P

Pouyit

10. 12. 2010 21:17
Evropane neodmitli Boha

Amici jsou hodni deti Boha,ale dopustili genocidu v Americe.

0 0
možnosti
S

sedici

10. 12. 2010 20:57
Zdravim

Vlastiku, pravidla hry stanovi podle me vlastni svedomi. A je jedno, jestli jako supervizora mame Boha, nebo rodinu, nebo sousedy. Proste to, jak se chovame, stanovi genetika , vychova a reakce okoli. Opisujeme vzorce chovani, ktere vidime kolem sebe. Preferujeme hodnoty, ktere preferuji lide, ktere mame radi.

Asi mame hodne podobny pohled na rodinu, i kdyz Vy jste Krestan, a ja ateista.

Viru bych do toho netahal.

0 0
možnosti
K

krejcos

10. 12. 2010 22:22
Re: Zdravim

Mantinely vymezené svědomím člověka se v průběhu času mění a nedá se na to spolehnout, každý si ho nenechá supervisorovat sousedy. Pravděpodobně i Hitler v době, kdy psal Mein Kampf, neměl v úmyslu způsobit ty hrůzy, které za ním nakonec zůstaly.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

10. 12. 2010 20:48
Eugenika je v prinicipu užitečná,

ale velmi snadno zneužitelná. Jako jiné věci, například atomová energie nebo sociální stát.

-

Křesťanství nelze s eugenikou moc srovnávat, jedná se o zcela rozdílné kategorie. Ale určitá podobnost mezi nimi přece jen je - ať je křesťanství jakékoli, je také velmi snadno zneužitelné. :-P

0 0
možnosti
VF

vaťák

10. 12. 2010 20:50
Re: Eugenika je v prinicipu užitečná,

Však se o tom v závěru také zmiňuji.

0 0
možnosti
KS

karels

10. 12. 2010 20:39
Amen

naprostý souhlas, člověk hledá, čím si křesťanství nahradí (pokud není křesťanem), potom ho mohou napadat všelijaké nápady...

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

10. 12. 2010 20:37
Nedávno jsem dával do diskuze

citáty z majn kampfu. Nevím jistě, jestli byl Hitler křesťan, ale rozhodně byl kreacionista.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3331
  • Celková karma 30,95
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.