Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Ginny

2. 2. 2011 18:54
Děkuji za zastání

Děkuji, pane Isaacu, za zastání. Téma se mě dost citlivě dotklo kvůli jedné dávné události.

Opravdu - myslí si pan pastor a další muži, že je třeba na vině dívka, která v přiměřeném oděvu sportuje v parku? V odpoledních hodinách?

Skutečně nevím, čím jsem se tenkrát tedy provinila. Jedině tím, že jsem žena.

Došla jsem k přesvědčení, že jedinou ochranou před těmito jedinci je nevyskytovat se nikde sama. Hodně to omezuje osobní svobodu. Ale co člověk nadělá.

0 0
možnosti
JP

Ginny

2. 2. 2011 18:57
Re: Děkuji za zastání

A musím dodat, že se mne tento článek hodně dotkl hlavně proto, že autor je pastor. A od takových mužů jsem vždy očekávala maximální empatii a pochopení. Pokud by to napsal nějaký macho pochybných rozumových a morálních kvalit, tak to prostě nečtu. Nebo to přelétnu a pomyslím si něco a hotovo. Ale šokuje mě, že toto napsal kněz.

0 0
možnosti
A

agent_A54

2. 2. 2011 18:50
No ať si říká kdo chce, co chce, platí zde:

1. U přírodních národů v pralesích ženy běhávají nahaté a muži je neznásilňují... Jak to, že se udrží? 2. No, a když má někdo nezvladatelnou chuť - jsou zde ženy prodejné... a je jich dost... I ženy zanedbávané... a těch je také dost... Tak proč páchat na ženách násilí? Sebevětší "provokace" ze stran žen není ospravedlněním pro tento násilný akt! NE v jakémkoli okamžiku je NE. Dokonce NE uprostřed soulože je NE a pro muže vznikne povinnost s tím ihned skončit, pokračovat po NE již může být za hranicí a tedy znásilnění... Jistě, ta žena, co to udělá je nána... a muž má právo jí to i říci, ale musí skončit... 3. Co jsem slyšel a četl, znásilněné ženy mají pak taková traumata, že často získají totální odpor k sexu jako takovému. =  Z toho plyne logicky co? Že kdyby si takovou zkušenost prodělali všechny, máme my chlapi pak problém ne? Tak si musíme ženy chránit. 4. Pro mě jsou jako pro chlapa ženy úžasné, ale co mi nedají si násilím brát nechci. A doprošovat se jich taky nechci.

0 0
možnosti
AS

viveka

2. 2. 2011 19:00
Re: No ať si říká kdo chce, co chce, platí zde:

R^R^

0 0
možnosti
JP

Ginny

2. 2. 2011 17:44
Jistě, ale

Doufám, že jste nenašel žádnou vinu u těch dvou holčiček. Ano, někdy ženy provokují. Ale tvrdit, že vždy nesou část viny, je, nezlobte se, stupidní. Rv

0 0
možnosti
JP

Ginny

2. 2. 2011 17:46
Re: Jistě, ale

A ještě bych chtěla dodat, že od kněze (jste kněz?) bych takové hloupé zjednodušení nečekala.

0 0
možnosti
JC

Naked and petrified

2. 2. 2011 17:42
Pokud uz jen ten titulek myslite jako vazne zamysleni...

...nema nejspi scenu vas text vubec cist.

Otazka je velmi tendencne polozena. Jasne je, ze NASILNIK bez viny neni nikdy. Znasilnena mohla provokovat, budiz, ale jeji telesna a dusevni integrita je jen jeji, a pokud v kterekoliv fazi jasne vyjadrila nesouhlas, ma druha strana sklapnout podpatky, pripadne natahnout trenky zpet a zacit se chovat slusne.

Tak jednoduche to je, zadne dalsi elaborovani neni nutne.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

2. 2. 2011 18:32
Re: Pokud uz jen ten titulek myslite jako vazne zamysleni...

Tytulky nebývají myšleny jako vážné zamyšlení.

0 0
možnosti
HM

hany1

2. 2. 2011 17:35
Když se řekne ne,

tak je to NE! A žádné pudy nemohou nad normálním chlapem zvítězit.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

2. 2. 2011 18:32
Re: Když se řekne ne,

R^

0 0
možnosti
J

jerrys22

2. 2. 2011 17:11
Provokace

Příliš nechápu argumenty mužů, že byli vyprovokováni. Tu krátkou sukénkou, tu holým bříškem, někdy vyzývavým pohledem či chováním. Když mě bude někdo provokovat, já "bouchnu" a rozbiju mu hubu, nebude - myslím - nikoho zajímat, že jsem byla vyprovokována.

Nechce se mi to říkat, ale je to o tom, že někteří muži jsou zvířátka. Neumí to zastavit.NE je NE, přestože předtím to bylo ANO. Ženská to zastavit umí, napřed možná myslí ANO, ale pak se rozmyslí. Zastaví to. Někteří chlapi to neumí. A pak je zle.

A rozumy typu: některý ženský by se nad sebou měly zamyslet jak se chovají, prostě neberu!

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

2. 2. 2011 18:00
Re: Provokace

Se vším souhlasdím (tedy že NE znamená NE, a to kdykoliv), až na poslední větu. Některé ženské by se opravdu měly nad sebou zamyslet.

Krádež je krádeží, i když má zloděj kdovíjakou příležitost. To ovšem neznamená, že ten, kdo těm zlodějům tu báječnou příležitost nabízí, by se nad sebou neměl vážně zamyslet.

0 0
možnosti
S

Sid2007

2. 2. 2011 16:30
Statistiky jsou jednoznačné, navíc páření není vždy něžné

Věznice po po celém světě, včetně západní civilizace, pokud se týká násilných trestních činů i znásilnění, hovoří jasně a jednoznačně. Tedy poměr jě asi 1:10 nebo 10:1. A pokud trestní právo a dobrozdání soudních znalců budou i nadále posuzovat FYZICKÉ násilí (páchané v v uvedeném poměru mnohem více samci Homo sapiens) jako porušení zákona a řekněmě psychické týrání nebo "svádění" (tedy řekněme, OBECNĚ, evolučné taktiky samiček) tak posudky a rozsudky, tresty budou jaké jsou.

Moderní svět, ekonomika, nakonec i válčení BOHUŽEL pro svalnaté samečky s menším IQ nejsou již tak atraktivním prostředím jako byla minulost, kdy svaly, brutální síla byly potřeba a tedy imponovala. Bohužel evoluce a geny za změnami ve společnost a na trhu práce zaostávají:), nicméně jednodušších lidí. tedy i samečků co jednají hlavně silově, je stále stejně.

Stran pohlavního styku: V přírodě, včetně savců, to evolučně nebylo vyvinuto jako něžná hra. Často naopak: Uchop, drž, kopuluj. Navíc viz sadomaso ženy rády

0 0
možnosti
KH

Tobinka

2. 2. 2011 16:48
Re: Statistiky jsou jednoznačné, navíc páření není vždy něžné

Mno, v přírodě je spousta věcí, které jsme zavrhli. Třeba lidští samci už nezabíjejí mláďata předchozích samců, když souloží s jejich matkou. Pokud ano, je to zločin. Samice už nesmí zabíjet mláďata na základě toho, že vyhodnotí, že není situace, aby mladé měly. A pokud ano, je to zločin. Taktéž už nemůžete zadávit někoho jenom proto, že vás štve, i když třeba vlci můžou. Pokud ano, je to zločin. A stejně nemůžete přinutit jiného člověka k sexu proti jeho vůli. p.s. Pokud to uděláte, je to zločin ;-D

0 0
možnosti
RJ

molok

2. 2. 2011 15:22
Problém těchto debat bude možná ukryt

někde jinde. Někteří muži si nejsou plně schopni přiznat, že jsou to v drtivém nepoměru právě muži, kdo se uchyluje k sexuálnímu násilí na ženách a dětech a nejsou to plně schopni odsoudit bez postraních ale a debat o rizikovosti, ačkoliv ženám ve stejných debatách nutí tento fakt (pozor muži jsou sexuální násilníci) naopak plně přijmout ve vyhodnocování jejich rizikového chování.

0 0
možnosti
HD

opportunity

2. 2. 2011 15:32
Re: Problém těchto debat bude možná ukryt

R^

0 0
možnosti
HD

opportunity

2. 2. 2011 15:09
Bylo tady uvedeno několik příkladů.

Chtělo by to ale statistiku. Často se omílá "vymyšlené" znásilněné - podle policistů je jich několik %. Pak také neohlášená - až sto procent oproti hlášeným, hlavně proto, že si žena nese ještě stigma okolí - opovržení, jako by za to mohla ona. Takových "vyprovokovaných" někde na diskotéce asi bude taky míň, než se pořád opakuje. Nejčastěji - bohužel - se to děje ve špinavém prostředí s ne příliš dobře vypadajícími individui, a pak v rodině, kdy se mísí závislost s odporem. Prostě - každý případ je jiný, ale stále je to závažné téma, nevím proč mnohými bagatelizované slovy "na to chtěla" nebo "může si za to sama".  A srovnávat ženu v šatech s neuzamčeným autem je trapné. Ona je oblečená a to slušnému člověku stačí.

0 0
možnosti
PS

Petr-007

2. 2. 2011 15:26
Re: Bylo tady uvedeno několik příkladů.

Těch vyprovokovaných někde na diskotéce je právě mnohem víc. Ženy takové znásilnění hlásí méně často než klasické brutální akty násilí, a i ty se často hlásí na policii, jen proto, že není vyhnutí, protože modřiny, špinavý a potrhaný oděv se doma těžko vysvětluje. To co tvrdí policisté o několika % smyšlených znásilnění nelze brát vážně, oni totiž hovoří jen o případech kdy se "smyšlenost" prokázala, o případech, kdy šel někdo do vězení na pouze základě svědectví poškozené ženy a přitom byl nevinný si oni samozřejmě statistiky nevedou.

0 0
možnosti
PS

Petr-007

2. 2. 2011 14:47
Znásilnění by mělo být rozděleno minimálně do 2 tr.paragrafů

Myslím, že společenská nebezpečnost znásilnění typu "noční přepadení v parku" a typu "nerozuměli jsme si při flirtování" je stejně rozdílná jako společenská nebezpečnost krádeže a loupeže.

0 0
možnosti
KH

Tobinka

2. 2. 2011 14:51
Re: Znásilnění by mělo být rozděleno minimálně do 2 tr.paragrafů

Znásilnění je prostě znásilnění. Když někoho násilím přinutíte k sexu... Je celkem jedno, jestli to v parku nebo v kanclu. 

V USA je to jinak. Tam je znásilnění i bizardní věc jako třeba, když si to žena rozmyslí v průběhu či co. To aby byl člověk fakt telepat. Ale u nás ne.

Ale pokud se vám bude vaše partnerka vzpírat a bojovat s vámi, právě ji znásilňujete. Stejně tak naopak, když se nehýbá, protože je úplně ožralá nebo zfetlá. To je taky znásilnění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,15
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.