Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

motýl bombardér

2. 2. 2011 0:06
vaše

matka: násilník, nebo znásilněná? ne, vlastík!!

0 0
možnosti
SHI

sir Humprey II.

1. 2. 2011 23:13
safra, myslí tady už vůbec někdo taky na něco jinýho?

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

1. 2. 2011 21:29
moc mě mrzí, jak se to celé zvrhlo ..

... v debatu o hypotetické vině oběti. Fakt moc.

Zdá se mi, že se tady míchají dvě věci. Jedna je, zda mohla oběť něco předvídat a druhá, zda pokud nepředvídala, může si za to automaticky sama. Dále je třeba rozlišovat mezi znásilněním "neznámou osobou" a "osobou známou". Znásilnění známými osobami je mnohem častější, než si lidé obecně připouští - a tam o nějakém prozíravém předvídání nikdy nemůže být řeč... to, že je někdo vám blízký nechutný grázl se prostě předvídat nedá a prevence neexistuje.

U holek/kluků napadených neznámým útočníkem klidně řešme, zda dotyčná/dotyčný hypoteticky nemohl být opatrnější, nechodit někam, mít kratší sukni blablabla... ale až POTÉ, co je útočník za mřížemi a dotyčná/ý je z traumatu venku. Ne jako první otázku na policii nebo doma, když se s tím člověk svěří. To je jedna z věcí, proč se oběti znásilnění bojí hlásit.

Mně říct můžete, že jsem možná byla blbá a mohla jsem možná něco tušit. Ale ne vystrašený holce v šoku. Ta potřebuje pochopení a podporu.

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

1. 2. 2011 22:02
Re: moc mě mrzí, jak se to celé zvrhlo ..

Policie musí napřed zjistit, zda k trestnému činu vůbec došlo. Jelikož trestný čin se zakládá na nesouhlasu ohlašovatele, což je mnohdy tvrzení proti tvrzení, snaží se při výslechu ohlašovatele zjistit co nejvíc o okolnostech. Jedná se totiž o velice závažné obvinění a je zde riziko, že bude stíhán a odsouzen nevinný člověk.

0 0
možnosti
K

Kozel_

1. 2. 2011 21:16
Kdo je Dumisani Rebombo ?

V rámci pocvičení se v angličtině jsem si na www stránkách BBC vyslechl i přečetl příběhe muže, který jako 15 letý se dopustil znásilnění, v partně chlapců. Později tam bylo i to, že uvěřil v Boha, vyhledal tu ženu a poprosil ji za odpuštění. Zmiňuje i následky, která ona měla ve svém životě.

Jistě, vina byla jednoznačně u něj, ne té dívky. Ovšem u něj šlo myslím o jeho první sexuální zkušenost, rozhodně nic příjemného, spíš jednal pod nátlakem party. Když za tou ženou přišel, tak ale svůj čin nijak neomlouval, že za to nemohl.

Ten příběh doporučuji přečíst nebo vyslechnout, je opravdu zajímavý. V Jižní Africe jsou nyní znásilnění vykonávaná gangy docela běžnou zkušeností. Nejde jen odsoudit ty mladé muže, i oni jsou ve vleku něčeho. Já si toho člověka vážím, že nyní dokáže o své zkušenosti veřejně mluvit, aby tak pomohl dalším lidem.

V té Africe ta znásilnění snad byla i spojovaná s tím, že černí muži byli chápáni jako méněcenní, ne plnohodnotní muži, a snažili se takto si získat

0 0
možnosti
G

Gmur

1. 2. 2011 21:22
Re: Kdo je Dumisani Rebombo ?

Muze , ktery uznasvou vinu, nesnazi se omlouvat by se dalo vazit.

V dnesnim blogu jde o neco jineho,jde o to, ze to neni cerno-bile. Ze je zrejme navine i ta zena., Protze ma krasne satickyv lete, neplni manzelske povinnosti, dokonce je s nekym na pokoji......tenhle blog je o tom, ze zeny si maji uvedomit spoluvinu.

A ja s tim nesouhlasim.

0 0
možnosti
K

Kozel_

1. 2. 2011 20:26
Co je na článku hezkého

Na dané téma 3. článek. Předchozí 2. byly psané stylem, že dávaly vinu mužům, ženy byly jednoznačně obětí. Milatantně psané a vyvolávalot to militantní diskusi. Tento článek je napsán, řekl bych, hezky lidsky a laskavě. Bez moralizování, odsuzování. Přitom příklady cosi reprezentují, ale autor se nesnažil čtenáře někam vmanipulovat.

Nemyslím, že by drtivá většina mužů brala znásilnění jako něco pozitivního nebo jako něco bagatelního. Většina mužů má doma své ženy, mnozí mají doma i dceru, každý muž má svoji matku a 2 babičky. Dokonce si myslím, že znásilnění odsoudí i většina mužů, kteří ho někdy (za různých okolností) spáchali.

Militantní, feministické texty nepomůžou ženám v reálných situacích. Např. před znásilněním ženu neochrání, protože opatrnost je zbytečná, muž přece nesmí. Zato pěkně rozeštvávají ženy proti mužům. Myslím, že většina mužů má ženy ráda a lépe s ženami vyjde než s ostatními muži. Je to i u zvířat, samec málokdy napadne samici, spíše jiného samce.

0 0
možnosti
K

Kozel_

1. 2. 2011 20:30
Re: Co je na článku hezkého

Takže část slušného chování vůči ženě je i věcí vrozeného instinktu, než jenom dobrého vychování. Docela se děsím těchto gender studies, které uměle živí různé pocity křivdy a ublížení. Je to tak podobné marxismu, ten zas byl postaven na "sociální nespravedlnosti", vytvořil se obraz nepřítele vykořistovatele, proti kterému je třeba bojovat, který je netvor, že to není člověk. Zde, v modernější formě tu je nové učení nenávisti. Výsledek - nefungující rodiny, rozvody, ženy, které se nikdy nevdají, kvůli zrůdné ideologii. Já si myslím, že takové jsou pak velmi nesťastné - což ovšem ventilují ještě větší nenávistí.

0 0
možnosti
IX

IfčaX

1. 2. 2011 20:23
Já nevím...

Začal jste "když to zjednoduším", ale zjednodušil jste to až moc...

Že za to může žena, která provokovala, takhle jednoznačně mysli jen velmi málo mužů (ale zato docela dost zapšklých žen). A naopak nebylo moc žen, co by mávaly nějakou "mužskou" deviací. Maximálně deviací jednoho konkrétního mužského dobytka.

Jasně, oběť jakéhokoli trestného činu, znásilnění tím spíš, mohla být opatrnější, předvídavější... a třeba by se jí to nestalo. To ale není vina, ba ani částečná. Není to argument pro ospravedlnění pachatele. Možná něco, co si bude sama sobě do smrti vyčítat, to leda....

0 0
možnosti
K

Kozel_

1. 2. 2011 20:31
Re: Já nevím...

Já myslím, že autor v článku žádné znásilnění neomlouval, pachatele neospravedlňoval, to mu jaksi přidáváte, v textu to vážně není.

0 0
možnosti
I

ignorantka

1. 2. 2011 20:20
existuje jen

jedna skatulka a jeden vseobecny zaver:

''Znásilnění je jakákoli sexuální aktivita uskutečněná proti vůli oběti.''

0 0
možnosti
G

Gmur

1. 2. 2011 20:37
Re: existuje jen

Absolutne! R^

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

1. 2. 2011 20:18
Není znásilnění, jako znásilnění.

Je nutno posoudit škodu, kterou násilník napáchal. Nemyslím, že není rozdílu mezi znásilněním 14. roků děvčete, která jde z kroužku, anebo starou kriminálnici, která si usmyslí, že napůl vypitá lahev je za sex málo. Ještě za socializmu měli tři učňové za zahradami postavenou takovou chatku a tam chodili kouřit, hráli na kytaru a pili ovocné víno. Povídali si i o ženách a snili, jak si užít nějakou sexuální zkušenost. Jednou šla kolem ženština o něco starší než oni, ale s velmi špatnou pověstí a oni dostali nápad si něco a ní vyzkoušet. Nalákali ji do chatky, že jí zahrají na kytaru a pak se jí pokusili znásilnit, ale jen ji svlékli a po několika pokusech všichni selhali. Ta husa se s tím pochlubila v zaměstnání a její kolegyně nedaly jinak a vše ohlásily na VB. K soudu se dostavili jen dva z těch kluků, ten třetí se ze strachu oběsil. Ta husa se navíc přiznala, že se ani nebránila a tak kluci odešli bez trestu. Trochu pro černobílé vidění komplikované. Samozřejmě karma, pane Vlasto.

0 0
možnosti
IX

IfčaX

1. 2. 2011 20:26
Re: Není znásilnění, jako znásilnění.

Jasně, ale tady to nebylo žádné znásilnění. Pokud jde o případ, že si to žena vymyslí, nebo přinejmenším zveličí, je to něco jiného a viníkem je samozřejmě ona (ovšem jiného trestného činu a to křivého obvinění).

0 0
možnosti
MR

iluminat

1. 2. 2011 20:16
tak nejak nechapu chlapy ze to svadi na zenu, to je jako

priznat ze muzi jsou nesvepravne osoby, ktere kdyz vidi zenu tak na ni musi vlezt, saticky nesaticky. Kdyz clovek pomysli ze se to deje i v muslimskych zemich kde jsou znasilnovany zahalene zeny, tak by jste se meli zamyslet, ze proc treba na nasich plazich zase normalne zeny znasilnovany nejsou.

Pokud se nekdo prizna dobrovolne ze je nesvepravny, tudiz ze zeny si o znasilneni koledovaly, jsou urady a instituce kde je vysetri a daji stempl ze jsou opravdu nesvepravni, pochopitelne prijsou i o ridicak (nekteri by meli) a nebudou moct mit konto v bance, prodavat a kupovat nemovitosti, atd. ale vse jen pro dobro nesvepravnych, dokonce jim asi budou vyplacet socialni pomoc.

0 0
možnosti
K

karhukoira

1. 2. 2011 19:29
Srovnávat ženu s luxusním autem?

To srovnání padlo ve všech diskuzích pod články o znásilněných, zvláště kde je ženám vyčítán podíl na násili zvolením provokujících šatů, že je to jako srovnávat majitele luxusního automobilu, že si za ukradení může vlastně sám, měl si pořídit auto obyčejné. Mě to srovnání nejdřív nesedělo, ale když se zamyslíte, pak sedí. On i majitetel obyčejného vozu si rozmyslí, zda ho na noc zaparkuje v odlehlém zákoutí či na místě osvětleném, kde v okolí bydlí lidé. Krádež to na 100% nevyloučí, nicméně riziko je podstatně nižší. A tak je to i u žen. Pokud odejdu sama s mužem na hotelový pokoj, pokud stopuji a nasedám k neznámému muži do auta... Cítíte, že tu nějaký podíl ženy je? Svět je prostě takový...

0 0
možnosti
G

Gmur

1. 2. 2011 19:45
Re: Srovnávat ženu s luxusním autem?

Ten agresor ji proste a jednoduse znasilnit nemusel . TECKA. Tim padem je jeho vina 100%. Nikdo ho do toho nenutil, by to jeho plan a jeho rozhodnuti. A to v kazdem pripade.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,15
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.