Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AMF

farsky.blog.idnes.cz

25. 2. 2011 10:01
Je nová doba...

... a proto stále více dětí žije s jedním nebo druhým rodičem nebo dokonce bez rodičů. A může to začít už v těhotenství...

Se svou troškou do mlýna přispívám k této tématice i v mém textíku o těhotných ženách...

0 0
možnosti
B

Bobrufka

25. 2. 2011 9:41
Bylo by to krásné, kdyby všechny děti vyrůstaly v lásce

rodiny, ať už jsou věřící nebo ne. Bohužel tomu tak velmi častno není, děti na to doplácejí a pak nejsou schopny založit vlastní trvalý vztah. A to se nezmiňuji o dětech týraných ;-(

0 0
možnosti

jarinka

25. 2. 2011 8:41
Souhlas.

Ani hádky (normální) mezi rodiči dítěti neublíží. Není třeba při výměně názorů hned posílat děti spát. :-)

0 0
možnosti
IX

IfčaX

25. 2. 2011 8:39
V podstatě, souhlas, ale...

Tenhle názor je dobré mít a zastávat v okamžiku, kdy na tuto situaci ještě můžu mít nějaký vliv. Tj. nejdřív si pro zakládání volit partnera, u kterého je jakási šance, že bude dobrým rodičem a taky že s ním vydržíme. Potom případné rozpory a konflikty řešit s velkým rozmyslem a hlavně ohledem na ty naše společné děti...

V okamžiku, kdy se něco z uvedeného už nepovedlo a ta rodina se přes všechnu snahu rozpadla, tak asi to nejhorší, co můžeme udělat je, si neustále tlouct do hlavy, jak strašně je teď to naše děťátko znevýhodněné, co si v životě bez každodenního vzoru druhého rodiče počne, případně jak ty statistiky ukazují, že bez otce vyrůstala většina kriminálníků (takhle to platit může, ale pořád neplatí, že z většiny dětí bez otce se stali kriminálníci). Život je málokdy ideální a člověk si s tím nakonec poradí. I to dítě, pokud rodiče neztratí čas a energii naříkáním nad tím, jak jim osud blbě namíchal karty, ale budou se snažit co nejlíp hrát s těmi, které mají.

0 0
možnosti
PC

p_c

25. 2. 2011 7:46
může fungovat i nařízená

Dole v diskusích se objevil názor, že střídavka nemůže fungovat nařízená. Já se nedomnívám, že může, já vím, že může. Podívejte se třeba sem: http://www.facebook.com/album.php?aid=53518&id=100000091434176&l=40fe6a5ee8

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

25. 2. 2011 5:53
Tohle je takový pěkný, křesťanský názor

Já si myslím, že klasická rodina podle křesťanského modelu ve společnosti nekřesťanů selhává, lidé nemají dostatečnou motivaci žít podle zásad, které neuznávají.

-

Takže bych navázal, že zatímco křesťanské dítko potřebuje k dobré křesťanské výchově vyrůstat s otcem i matkou, aby mohlo později založit vlastní harmonickou křesťanskou rodinu, takové muslimské dítko potřebuje něco jiného, aby z něj byl dobrý muslim.

-

Jako bezvěrec bych řekl, že dítě potřebuje péči aby nestrádalo, lásku aby dokázalo milovat, společnost aby dokázalo komunikovat. Vzory? Jsou pozitivní i negativní a dítě některé zavrhuje a jiné napodobuje. Napodobování negativních vzorů končí často tragédií. V okolí dítěte by se měl nacházet dostatek pozitivních vzorů, hodných následování. A také k porovnávání. Více vzorů dá dítěti možnost se rozhodovat.

0 0
možnosti
VF

vaťák

25. 2. 2011 6:36
Re: Tohle je takový pěkný, křesťanský názor

Myslím, že to co píšete, není v rozporu s tím, co píšu já. Ideální je, když to, co popisujete, může dítě vidět každý den doma.

Jen si nemyslím, že "harmonická rodina" je jen výsada křesťanů. Můj kamarád vyrůstal v rodině, kde oba dva rodiče byli kovaní komunisté a přesto měli krásné manželství.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

25. 2. 2011 1:30
Souhlasím s článkem

a ráda bych se připojila i s tvrzením, že muži jsou ve výchově nezastupitelní. Měli by si to plně uvědomovat a chápat, že otcovství je posvátné.

0 0
možnosti
V

Viki007

25. 2. 2011 1:39
Re: Souhlasím s článkem

to by si snad měli uvědomit především ty matky, néé?

0 0
možnosti
FV

fouly

25. 2. 2011 1:29
Katastrofou

pro budoucího muže je výchova maminky a babičky ! A dnes už ani vojna  není!

0 0
možnosti
B

BigPep

25. 2. 2011 11:14
Re: Katastrofou

Je to téměř modelová situace. Nějaká blbka, které tikají biologické hodiny, si pořídí dítě s mužem, kterého po otěhotnění a porodu přestane potřebovat - je totiž přece "samostatná" a "nezávislá" a "nehodlá prát nějakému chlapovi fusekle a vyvařovat, ona má důležitější věci na práci".

Chlapa odkopne a pod vlivem multikulturních kydů o tom, že dítě přece potřebuje hlavně lásku a zase lásku, ať už mu ji dávají dvě maminky, každý půlrok nový strýček nebo děda s babičkou, se o dítě stará převážně sama. Dopadá to tak, že z kluka je pro život nepoužitelný mamánek, který se z důvodu absence reálných mužských vzorů nedokáže prosadit v mužském kolektivu a později tedy ani v práci apod., z holky chlapy odkopávaná chudinka notující si s matkou v jejích nářcích na muže, nebo pečovatelka o maminku, která se nikdy nevymaní z jejího stínu. Příkladů známe každý z okolí desítky. Na začátku bylo vždy jediné: nějaká "jedinečná" blbka se chtěla "realizovat" a "nedělat kompromisy". 

0 0
možnosti
PC

p_c

24. 2. 2011 23:40
Vyborne

Napsal jste takový střízlivý, rozumný článek a tolik nenávisti v diskusi.. Lidi jsou divní někteří.. Dávám Vám karmu a držím palce. Petr. Cihlář

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

24. 2. 2011 23:43
Re: Vyborne

zajímavé je, že nenávistné příspěvky zde mají poze dva přispěvatelé, kteří autorův článek podporují.

0 0
možnosti
L

lesicatko

24. 2. 2011 23:06
Re: K tématu

Podľa mňa výborný a erudovaný článok a diskusia je tu

http://christabel.bloguje.cz/884432-stridava-pece.php

0 0
možnosti
  • Počet článků 3335
  • Celková karma 30,14
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.