Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

ladyevil_cz

14. 3. 2011 12:58
Nezačala...

...věděl bych to ;-)

0 0
možnosti
C

Camino

14. 3. 2011 19:24
Re: Nezačala...

dabel nikdy nelzeR^

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

14. 3. 2011 12:10
lidi chcou být strašeni

a vládcové (politici) rádi lidi straší, aby je mohli ovládat, toť vše.

Války byly, jsou a bohužel asi budou.

Japonsko - tam by se spíš dalo říct, že je to jedno z druhým, ne, že se někdo vyřádil na Japonsku nezávislýma katastrovama. Japonsko je odjakřiva na tektonicky živé oblasti. S tím souvisí zemetřesení i sopky. Dost možná probuzení sopky a zemětřesení souvisí. Zemětřesení a cunami souvisí jisto jistě. Takže je demagigické mluvit o nezávislých katastrofách, spíš by se mělo mluvit o návaznosti, souvislostech.

A ohledně toho, jak toho bylo dřív míň. taky nesouhlasím. Myslím, že je to dané možností informování. Dřív se o katastrofách dozvídali lidé s velkým zpožděním, pouze v podobě novinových článků a sem tam fotografie (často ani ta ne). Dneska může každý na něco nahrávat, jsou mraky autentických záběrů. Dneska je internet, jsou zprávy online, s obrazem, videem a zvukem.

To vytváří dojem, že je to všechno víc. Přitom se jen rozšířil záběr z okolí vesnice na celý svět.

0 0
možnosti
F

Faustino

14. 3. 2011 12:16
Re: lidi chcou být strašeni

Přesně tak, proto jeden čínský císař nechal popravit své astronomy. Nesdělili mu včas, že bude zatmění Slunce. Tím propásl možnost vystrašit své podané.

0 0
možnosti
MV

marka40

14. 3. 2011 11:59
Máte naprostou pravdu,

když píšete, že - cituji:"Ano, války, zemětřesení, tsunami, hladomory a další přírodní katastrofy tu byly a budou. Nejsem jediný, kdo má pocit, že četnost i intenzita katastrof roste."  Pamatuji si, když jsem byla malé dítě, tak se také neustále očekával konec světa a válka. Babička, jakmile se objevila na nebi jakákoliv červená skvrna už běhala a "sýčkovala, že už je to zase tady. Chápu, že se bála, když ty dvě války zažila. Ale co my jsme, coby děti, zažily neustálého strachu, že opravdu bude, no hrůza. Pak se také jednou očekával zaručený konec světa - už nevím, co bylo tenkrát také za katastrofy. Naši zrovna plánovali koupit na Vánoce nový televizor, a my se sestrou jsme naznaly, že už ho snad ani nemá cenu kupovat,když už se konce roku nedožijeme.

Já bych to viděla takto:žijme tak, aby, kdyby konec světa nastal, jsme mohli říct: Bože, snažil jsem se žít co nejlépe dle Tvých přikázání. V žádném případě ale, pokud někdo má potřebu jej očekávat a neustále to rozebírat-NE před dětmi!

0 0
možnosti
MV

marka40

14. 3. 2011 12:03
Re: Máte naprostou pravdu,

Když byly děti malé, a s různými zvěstmi s očima navrch hlavy o konci světa přicházely, tak jsem je vždycky uklidňovala: nic se nebojte, takových konců světa jsem za své dětství zažila nepočítaně.

0 0
možnosti
F

Faustino

14. 3. 2011 11:52
Zjevení 6,12:

"Když otevřel šestou pečeť, spatřil jsem, jak nastalo veliké zemětřesení. Slunce zčernalo jako žíněný pytel, měsíc byl celý jako krev a nebeské hvězdy padaly na zem, jako když fíkovník zmítaný velkým větrem shazuje své pozdní fíky."

Nejbližší hvězda je Slunce. To je 330 tisíckrát hmotnější než Země. Je to hvězda relativně malá. Až tedy začnou padat hvězdy, kolik jich ještě dopadne na Zem? Dá se věřit někomu, kdo si hvězdy představoval jako lampičky na nebi?

0 0
možnosti
L

Lewis

14. 3. 2011 11:49
Četnost

To je hezké, že nejste jediný, kdo má pocit, že četnost roste...a můžete tento "pocit" opřít i například o nějaká fakta? 8-o

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

14. 3. 2011 11:37
Ach jo

Ta sopka se probudile dávno před zemětřesením. Intenzita zemětřesení se stanovuje podle Richterovy stupnice. Tak velkých, jako bylo v Japonsku, je poměrně hodně.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Richterova_stupnice.

0 0
možnosti
S

snaduzdost

14. 3. 2011 11:31
Začala v Japonsku biblická apokalypsa?

Myslíte tenkrát před 67 lety? Nebo snad před 72 roky? Apokalypsa má začít  jako přírodní děj?

0 0
možnosti
SN

kuča

14. 3. 2011 11:20
Pěkné.....

:-) a možná i pravděpodobné !

0 0
možnosti
  • Počet článků 3338
  • Celková karma 29,71
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.